Cirkuszművészeti konferencia az Európai Parlamentben

Hogyan őrizzük meg a hagyományos cirkuszi értékeket és miként erősítsük az együttműködést az újgenerációs cirkuszművészeti irányzatokkal? - október 18-án erről értekeznek majd a hagyományos és új cirkuszi irányzatok képviselői Brüsszelben, az Európai Parlament épületében.

 

A konferencia célja, hogy olyan stratégiai megoldásokat keressen, amelyek választ adhatnak a cirkuszművészetet érintő kardinális kérdésekre:

- Milyen módon lehet erősíteni a kulturális együttműködést a cirkuszok és kapcsolódó

  intézményeik között?

- Miként lehet támogatni az ifjúsági cirkuszok és cirkuszművészeti iskolák munkáját?

 

A konferencián Fekete Péter, a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója A cirkuszművészet jelene és jövője témában tart előadást  Urs Pilz, a Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztivál művészeti vezetője, Helmut Grosscurth, a European Circus Association (ECA) elnöke és Endrész László, a Blackpool Tower Circus igazgatója társaságában.

 

Fekete Péter az új Közép-európai Cirkuszművészeti Központ bemutatása mellett a cirkuszművészet társadalmi felelősségvállalásáról, közszolgálati funkciójáról, valamint az oktatásban-nevelésben betölthető szerepéről is beszél majd, emellett bemutatja a jelen és jövő cirkuszművészeti irányzatait kiszolgáló cirkuszművészeti háttérszakmák jelentőségét is. 

 

https://www.facebook.com/events/1596893890613536

 

Lantai József