Bővül a Tesco egészséges pékárukínálata

A Tesco évente 330 millió darab pékárut értékesít Magyarországon. Az ország egyik legforgalmasabb pékségeként az áruházláncnak fontos, hogy egyre több egészséges termék közül választhassanak a vásárlók, ezért január végén chia és goji magos különlegességekkel bővíti kínálatát, és egy újfajta, egészséges tésztatípust is bevezet. A Tesco tavaly több mint 2,3 millió darab olyan pékárut - ebből közel 2 millió darab teljes kiőrlésű terméket - értékesített, amelyek hozzájárulnak a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz.

 

Az egyik legnépszerűbb szilveszteri fogadalom az egészség megőrzéséhez kapcsolódik - sokan év elején vásárolnak edzőterembérletet vagy mondanak le a rossz szénhidrátokról. A Tescóban egyre több olyan pékáru közül választhatnak a vásárlók, amelyeket beépíthetnek az egészséges étrendjükbe, így az áruházlánc segít abban, hogy a jó szokások hosszú távon fenntarthatóak legyenek.

 

Az áruházakban megtalálhatóak teljes kiőrlésű rozs-, zsúr- és olívaolajjal készült szeletelt kenyerek, valamint teljes kiőrlésű bucik is elérhetőek - sima, tönkölyös és magvas változatban is. Tavaly a vásárlók körében a legnépszerűbb a magvas buci volt, ebből közel 700 ezer darabot értékesített az áruházlánc. Idén februártól a Tesco a zsúrkenyér, a sima és a magvas buci készítéséhez Graham-lisztet használ majd, mely magas tápértékű és egészségesebb ételek készítéséhez használható, akárcsak a teljes kiőrlésű liszt, ám állaga finomabb. A lassan felszívódó szénhidrátok kiegyensúlyozott vércukorszintet és folyamatos energiaellátást biztosítanak a szervezetnek, fogyasztásukkal pedig megelőzhető a finomított élelmiszerek fogyasztása után gyakran fellépő álmosság, hirtelen teltség-, majd éhségérzet.

 

A teljes kiőrlésű termékek mellett a Tesco vásárlói között egyre nagyobb népszerűségnek örvend a chia magos zsemle is. A chia magot nem véletlenül hívják szuperélelmiszernek: magas kalcium-, foszfor-, nátrium-, cink-, réz-, omega-3, omega-6 zsírsav és antioxidáns tartalma kiemelkedően egészségessé teszi, ráadásul gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Január végétől a vásárlók több helyben sütött chia és goji magos pékárut is találnak majd a Tesco áruházak polcain - például chia magos bagettet is -, és egy új, egészséges tésztatípust is bevezet az áruházlánc, amely gazdagon tartalmaz magvakat és aszalt áfonyát.

 

Azok, akik az egészséges étkezés mellett sem akarnak lemondani az édességekről, válasszák a szénhidrátcsökkentett kakaókrémes-kókuszos rudat vagy kakaóscsigát!