Az Óbudai Egyetem szerepvállalása Salgótarjánban - mérnökasszisztens képzés indul ősszel

Beiskolázási napot tart az Óbudai Egyetem február 2-án, a salgótarjáni városházán abból az alkalomból, hogy szeptembertől indul a megyeszékhelyen az egyetem kihelyezett felsőoktatási szakképzése.

 

A programra várják a város és a régió középiskoláinak igazgatóit, a képzés iránt érdeklődő végzős diákokat és osztályfőnökeiket.

Jelen lesznek a térség érintett gazdasági szereplői, szakmai kamarái, innovációs szervezetei, valamint az önkormányzat és a képzési hely képviselői.

 

Az Óbudai Egyetem 2017 szeptemberétől nappali munkarendben, négy féléves, műszaki felsőoktatási szakképzést indít Salgótarjánban, műszaki mérnökasszisztens szakon. A képzésen meghirdetett specializációk: gépészet, elektrotechnika-elektronika, könnyűipar, nyomdaipar és környezetvédelem-vízgazdálkodás.

 

Az Óbudai Egyetem szerepvállalása a régióban nemcsak a felsőoktatás helybeni elérhetőségét jelenti a fiatalok részére, hanem a műszaki fejlesztés katalizátora is lehet egyben, amely hozzájárul a leszakadó térség foglalkoztatási helyzetének javításához. Az egyetem jelenléte lehet az a garancia, amely biztosítja a helyi vállalkozások szakember utánpótlását, ugyanakkor felbátorítja a gazdasági szereplőket, hogy a térségbe települve, új cégeket hozzanak létre.

 

A február másodikai beiskolázási nap programjainak célja, hogy az egyetem vezetői tájékoztatást adjanak a szeptemberben, Salgótarjánban induló felsőfokú szakképzésről. A rendezvényen Prof. Dr. Réger Mihály rektor köszöntője után „Múlt és jövő" címmel bemutatkozik az Óbudai Egyetem Dr. Gáti József általános rektorhelyettes előadásában, majd Kártyás Gyula, oktatási főigazgató beszél az egyetem képzési programjáról, a felvételi eljárásáról. A gyakorlatorientált műszaki felsőoktatási szakképzésről Dr. Koltai László dékánhelyettes ad tájékoztatást, majd Kuti János igazgatóval lesz lehetőségük a felvételi előtt állóknak konzultálni személyes kérdéseik nyomán.

 

A képzésbe gazdasági partnerek is bekapcsolódnak Salgótarjánban, ezen a napon ők is jelen lesznek. Fekete Zsolt polgármester a felsőfokú képzésnek a régió gazdaságára gyakorolt hatásáról fog beszélni, s prezentációt hallgathatunk majd meg Dr. Nádai László rektorhelyettestől „Az Óbudai Egyetem szerepe a „tudásháromszög" kialakításában" címmel. Dr. Gáti József rektorhelyettes ismerteti a műszaki felsőoktatási szakképzés jellemzőit, programját, specializációit; a gyakorlati félévről pedig Kártyás Gyula oktatási főigazgató és Dr. Koltai László adnak tájékoztatást.

 

A nap folyamán bemutató és kiállítás is lesz a Polgármesteri Hivatalban.

Betekintést kaphatunk a robottechnika, az addiktív gyártástechnika és a 3D-s nyomtatás világába, valamint az Óbudai Egyetem hallgatói innovációs programjaiba is.

 

https://www.salgotarjan.hu/?p=5664

http://uni-obuda.hu

 

Lantai József