Gyerekjáték a robotprogramozás

Sokakban él a  tévhit, miszerint az ipari robotok programozása hosszú és körülményes folyamat, amelyet kizárólag az erre képzettséget szerzett szakemberek tudnak elvégezni. Az együttműködő robotok gyártására specializálódott Universal Robots azonban olyan megoldást nyújt a termékeit megvásárlók számára, amelynek segítségével mindössze 87 perc alatt megtanulható azok használata. 

A Universal Robots által forgalmazott kobotok (együttműködő robotok) egyik nagy előnye, hogy egyszerűen beprogramozhatóak és könnyen üzembe helyezhetőek. A weboldalunkon elérhető online Akadémia segítségével gyakorlati úton, interaktív szimulációs feladatok végrehajtásával lépésről lépésre ismerkedhetünk meg a robotok használatával"  - mesélt a képzésről Slavoj Musilek, a Universal Robots közép-kelet-európai vezérigazgatója.

 

A hat modulból álló képzési rendszer ingyenesen elérhető mindazok számára, akik a dán cég által gyártott robotokkal kapcsolatos tudásukat szeretnék tökéletesre fejleszteni. A képzés már angol, spanyol, német, francia és kínai nyelveken is elérhető, és mindösszesen 87 percet vész igénybe. A tréning során a részvevők először a robotok külső-belső jellemzőivel, majd pontos működésével ismerkedhetnek meg, illetve megtanulják az eszköz helyes beállításait. Ezt követően az oktatás már olyan összetettebb feladatokra is kitér, mint egy konkrét program létrehozása, a biztonsági beállítások illetve a külső eszközökkel történő interakció létrehozása.

 

Az ipari robotok minél gyorsabb és egyszerűbb üzembe állítását és működtetését a fentieken túl egyéb módokon is segíti a cég. „ A Universal Robots Academy online oktató modulja mellett számos gyakorlati képzési lehetőséget biztosítunk a forgalmazóink és a robotok telepítését végző szakemberek részére." - mondta Slavoj Musilek.

 

A képzés sikerességét az is mutatja, hogy olyan nagyvállalatok vették igénybe az online oktató modul segítségét, mint például a Whirlpool Corporation, a Neff Engineering, vagy a RAMTEC Career Center.

 

www.universal-robots.com