6. Aquaworld Kupa

Szombaton ismét szép számmal lesznek jelen a kajakosok és a sárkányhajósok az Aquaworldben, hiszen a Magyar Kajak-Kenu Szövetség hatodik alkalommal rendezi meg téli Kajak ergométeres és medencés sárkányhajó kupáját. Az eseményen olimpiai és világbajnok versenyzők is vízre szállnak, így láthatjuk Kammerer Zoltánt, Storcz Botondot, Csipes Tamarát, Kárász Annát és Mike Róbertet is.

Ha február, akkor hagyományosan az Aquaworld Budapestben adnak egymásnak randevút a legjobb sárkányhajós csapatok és azok a kajakosok, akik szeretnék egy jó hangulatú eseménnyel, egy kis versenyhelyzettel megtörni téli felkészülésüket. A férfi kajakosok 200 és 1000, a hölgyek 500 méteren mérhetik össze tudásukat, míg az elmúlt szezon legjobb 16 sárkányhajós egysége a szokásos párbajokat vívhatja meg a medencében.

Az Aquaworldben jó pár olimpiai és világbajnok jelen lesz, az Olimpikonok sárkányhajós futamában lapátot ragad majd a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán és Storcz Botond, a riói játékok aranyérmese, Csipes Tamara, valamint a világbajnok Kárász Anna és Mike Róbert is. Az ergométeres versenyen ismét láthatjuk az 1000 méter tavalyi győztesét, a maratoni világbajnok Solti Lászlót, akinek két riói induló, Kugler Attila és Ceiner Benjámin is kihívója lesz.

„Az elmúlt időszakban Mátraházán voltam futótáborban a csapatommal, így alig állok a lábamon, de nagyon várom már a versenyt. Idén nem sokat ergóztam, nincs beleépítve az edzésbe, de szeretem a versenyszituációkat. Eddig egyszer szerepeltem ezen a versenyen, így kíváncsian várom, hogy most mire leszek képes" - mondta Kugler Attila, aki idén átigazolt a Közgép SE-be és nagy reményekkel várja a szezont. - Sokat fejlődtem a télen mindenben, így szerintem egyesben is sikerül majd előbbre lépnem. Ez fontos a csapathajó szempontjából, és természetesen csapattársammal, Bogár Gáborral ismét nekifutunk a párosnak is."

A BHSE-ből Ceiner Benjámin és Csontos Csaba is szerencsét próbál az ergón. „Előzetesen nem számítottam ilyen komoly mezőnyre, de nem baj, így csak még izgalmasabb és színvonalasabb lesz a verseny. Ami jó erőpróba a vízre szállás előtt, mindenki fel tudja majd mérni, hogy hol tart a felkészülésében" - mondta Ceiner Benjámin.

„Azért szeretem ezt a versenyt, mert hosszú a téli szezon és ilyenkor már vágyunk arra, hogy versenykörülmények között is tudjunk bizonyítani, tudunk találkozni az ellenfelekkel, sztorizgatunk és közben azt is felmérjük, jelenleg ki milyen formában van" - tette hozzá Csontos Csaba.

A verseny szombaton 9.30-kor kezdődik az Aquaworldben.