Indul az okos főzőiskola

Sokan, sokféle fogadalmat tesznek, amikor beköszönt az új év.  Aki esetleg azt fogadta meg, hogy idén megtanul főzni, azok számára remek hír, hogy január végén elindult, és a tavasz folyamán még összesen 5 alkalommal várja az érdeklődőket a Béterv Smart Cooking School, azaz egy igazán „okos" főzőiskola.

 

Az okos főzés lényege, hogy kevesebb energiafelhasználással jelentősen csökken a főzésre szánt idő, a főzés időtartama alatt más feladatokkal is foglalkozhatunk, hiszen a jó előkészítés és kezdés után nem kell ott állni a konyhában az edény mellett. Az edény kialakításanak köszönhetően egészséges ételeket készíthetünk, az alapanyag megtartja az ásványianyag tartalmát (nem fő, sűl szét), megtartja az ízét, nem kell zsiradékot, egészségtelen fűszereket használni.

 

Béterv Smart Cooking Schoolba jelentkezőket Bíró Botond Boldizsár, „Parfümséf"  tanítja majd, aki szenvedéllyel főz és rajong az illatokért. Hisz abban, hogy illatok és ízek csodákat tehetnek velünk: messzi tájakra röpíthetnek, régi emlékeket idézhetnek, ihletet adhatnak és vágyakat kelthetnek. Érdemes vele tartani egy izgalmas utazásra az ízek, illatok világába. Az egyes alkalmakon különböző típusú menük elkészítését tanulhatják meg az érdeklődők. A megszerzett tudás birtokában pedig fantasztikus és különleges menüsorral lephetik meg családjukat, barátaikat a soron következő vendégség alkalmával.

 

A felgyorsult 21. századra a rohanó életmód jellemző, így egyértelmű, hogy a gyors főzés mindenképp előnyt élvez. Szerencsére az elmúlt évek tapasztalatai azt bizonyítják, hogy az egészséges ételre is nagyobb figyelmet fordítunk, egyre tudatosabbak vagyunk az étkezés területén is. Én személy szerint a hosszan tartó főzés híve vagyok, de ez szakmámból ered. Hosszú időn keresztűl, alacsony hőfokon, kinyerve az alapanyag minden egyes ízét. Ebben kiváló segítség a Zepter edényszett, hisz kettő az egyben mindent megvalósít" - mondja Bíró Botond Boldizsár.

A legfontosabb szempont az volt, hogy mindenféle alapanyagot -  halat, szárnyast, sertést, marhát - felvonultassunk, megmutassuk az embereknek, hogy a hétköznapokban hogyan kell használni ezeket. Fontos volt az egyszerűség,  ugyanakkor a sokszínűsége is, illetve  hogy többféle égtáj ízeit ismertessük meg a vendégekkel. Hogy kedvet kapjanak a konyhai kalandozáshoz, lássák azt is, hogy egyszerű hozzávalókból milyen nagyszerű ételeket készíthetnek. Bátorságot és kreativitást mutassunk, illetve kizökkentsük őket a húsleves, rántotthús, főzelék háromszögéből. Hiszen ezen túl is van szenzációs konyha."

 

A tanfolyamok minden alkalommal 18 órakor kezdődnek a Béterv Lakásétteremben, a Kodály köröndnél (1062 Budapest, Aradi utca 59.).  A tanfolyam díja 9.500 Ft.

FEBRUÁR 8. - TERÍTÉKEN A SZÁRNYASOK

  • előétel: csirkeszárny lollipop majonézes karfiolpürével
  • leves: thai csirke leves bazsalikommal és lime-mal
  • főétel: csirkerolád sáfrányos tőkehalfilé kéregben friss humusszal és fürjtojással

 

FEBRUÁR 22. - A FÉRFIAS MARHA

 

  • előétel: teryakis marha salátakehelyben
  • leves: Phó leves marhahússal
  • főétel: csillagánizsos szójaszószban marinált marha - narancsos sárgarépapürével

 

www.beterv.hu

Németh Krisztina