A Rapülők koncert kulisszatitkai a Sláger TV-n

Geszti Péter, Berkes Gábor és Szentmihályi Gábor voltak a Nektek írtam a dalt vendégei. Különleges fellépéssel örvendezteti meg a közönséget február végén a '90-es évek egyik legnépszerűbb együttese, a Rapülők. Geszti Péter, Berkes Gábor és Szentmihályi Gábor a banda megalakulásáról és a nagyszabású koncertről is meséltek hétfő este a Sláger TV Nektek írtam a dalt című műsorában.

 

Ki ne emlékezne az 1990-es évek egyik legmeghatározóbb popegyüttesére, a Rapülőkre? Geszti Péter, Berkes Gábor és Szentmihályi Gábor a retro életérzést idéző nagyszabású koncert erejéig idén újra összeáll: február 24-én és 25-én a Papp László Budapest Sportarénában újra felcsendül többek között a feledhetetlen Zúg a Volga, a Ringasd el magad! és a Túr dö flanc is. A banda tagjai a Sláger TV Nektek írtam a dalt című műsorában azonban nem csak az Áj láv jú! című koncert előkészületeiről meséltek, hanem saját zenei karrierjük kezdeteiről és a Rapülők megalakulásáról is. 

 

Többek között kiderült az is, hogy Geszti Péter sikeres zenei karrierjének elindulásához néhány véletlen eseménynek is be kellett következnie. „Általános iskolás koromban beírattak szolfézsra és édesapáméknak be kellett szereznie egy xilofont is. Azonban a hangszer nem volt túl menő, és elég nehéz is volt, ezért hamar meguntam az órákat" - árulta el Geszti, aki néhány évvel később a zenélés helyett inkább a harcművészet mellett tette le a voksát. A Sláger TV műsorán elmesélte, hogy végül milyen váratlan esemény vezetett innen mégis a dalszövegek írásáig. 

 

A Rapülők végül 1992-ben alakult meg, és nem kellett sokat várni, hogy a slágereiket szinte mindenki kívülről fújja. A popegyüttes ugyan néhány év múlva a csúcson abbahagyta, de 2006 után most idén egy nagyszabású show erejéig újra összeáll, hogy visszaidézzék a kilencvenes évek hangulatát.

 

„Most nagyon benne van a retro hangulat a levegőben, az emberek jól reflektálnak a '90-es évek zenéire. A pop-rock kortalan, van bennünk frissesség, lendület és profizmus, de azt is felvállaljuk, hogy már nem vagyunk húsz évesek" - mondta el Berkes Gábor.

Szentmihályi Gábor azt is hozzátette, hogy gondoltak rá, hogy a koncertre új dalokkal is készüljenek, de végül ezt elvetették. A Nektek írtam a dalból az is kiderült, hogy miért döntöttek így, illetve hogyan készülnek a különleges eseményre.

 

http://slagertv.tv

 

Lantai József