A Pilisben forgatta új lemezéhez, a Fonó kiadásában megjelent Rengeteg c. albumhoz az első klipet Kollár-Klemencz László

A klippremierre február 17-én került sor a Lángolón. http://langologitarok.blog.hu/2017/02/17/a_pilisben_forgatott_videot_lemezehez_kollar-klemencz_laszlo_elmondja_mit_kell_tudni_a_rengeteg_dala. A Rengeteg c. album Kollár-Klemencz harmadik szólóalbuma.

 

Az anyag szorosan követi a 2008-ban megjelent, Ember a Fán című első, valamint az Erdős Virág verseinek feldolgozását tartalmazó, 2014-es második szólóalbum, a Legesleges hangulatát, szövegcentrikusságát, személyességét. A klasszikus és népzenei hagyományokon nevelkedett, kiváló zenészek működnek közre a lemezen, s kísérői a szólókoncerteknek.

 

„Soha semmi nem érdekelt annyira, hogy csak azt az egyet csináljam. Talán mégis egyetlen dolog: menni az erdőben, bele a sűrűbe, a messzeségbe árkon-bokron át, mindig csak beljebb és beljebb."

A Rengeteg c. albumot ennek az útnak, felfedezésnek a vágya hozta létre. Kollár-Klemencz László dalai az erdő mélyéből.

 

A kamarazenekar magját három vonós alkotja: brácsán a nagyszabású cigányzenei produkciókban hallható Ónodi László játszik, csellón a klasszikus nagyzenekarokkal koncertező Valkó Béla, bőgőn pedig a Kistehén zenekarból Vajdovics Árpád, a magyar zenei underground és worldmusic meghatározó alakja.  Zongorán Weil András fiatal zongorista játszik. A lemezen és a koncerteken Mákó Kató dobol régizenei és népzenei ütős hangszereken, valamint énekel.

 

„A Rengeteg zenéjével és szövegeivel elsősorban a természetben mélyül el, keresve a sokszor elfeledett tiszta, egyszerű kapcsolatot ember és természet között, valamint ember és a saját természete között olyan hozzáállással, amely szembe mer nézni a valósággal, mégis meggyőződéssel hisz az ideákban"

Az album a Fonó gondozásában jelent meg. Kapható a Fonó webboltjában és a terjesztőknél, valamint a digitális terjesztőfelületeken.

 

1. Csak a szavak

2. De szeretnék

3.  Iszom a bort

4.   Egyetlen cigaretta

5. Úgy szerettem beléd

6. Beszéljünk Zoli

7. Szarvasbőgés

8. Rengeteg

9. Követ a nap

10. Meséld el fiam

11. Elrontottak

12. Hatalmas emberek

 

Kollár-Klemencz László - ének, gitár

Zenészek:       

Mákó Kató - ütősök (moldvai nagydob, jembe), vokál

Ónodi László - brácsa

Vajdovich Árpád - bőgő, vokál

Valkó Béla - cselló

Weil András - zongora, vokál, ütősök

Vendég: Juhász Orsolya Anna - ének

Szöveg: Kollár-Klemencz László, kivéve a „Csak a szavak" - Kollár-Klemencz László-Rèvai Sára

Zene: Kollár-Klemencz László, kivéve a „Rengeteg" és a „De szeretnék " - Kollár Klemencz László-Weil András, „Követ a Nap" - Kollár-Klemencz László-Valkó Béla

Hangmérnök: Cserny Kálmán, Keverés: Schram Dávid ∂ Producer: Kollár-Klemencz László

Külön köszönet Grecsó Krisztiánnak

 

Kollár-Klemencz discográfia:

2008 Ember a fán - EMI, Yonas Media (Magyarország, Egyesült Államok)

2013 Legesleges - Kulturkombinat (Magyarország)

2016 Rengeteg - Fono Records (Magyarország)

 

http://www.fono.hu

https://www.facebook.com/Kollár-Klemencz-1445033175745231

 

Lantai József