DiVino Gozsdu & Junibor Organic Special

Organikus bormustra másodszor a DiVino Gozsduban 2017. március 1-én. A juniorborászok mellett vendégország Ausztria.

 

8 borász, 16+ tétel: organikusan művelt szőlőből készült borok, organikus gazdálkodás, előnyök, nehézségek, különbségek, különlegességek. Idén egy új standdal, egy vendégországgal is gazdagodik a kóstoló: 3 osztrák pincészet organikus borait is kóstolhatják.

 

Juniborászok:

HERNYÁK Tomi, KIS Tamás, PFNEISZL Katrin, DEMETER Endre, WILLE_BAUMKAUFF Stefán, Franz WENINGER, GERE Andrea, ÁRVAY Angelika

 

Vendégország: Ausztria

Idén először - hagyományteremtő céllal - kitekintünk a határon túlra. Nem megyünk messzire, a sort jó szomszédunkkal, Ausztriával kezdjük, ahonnan Kamocsay Ákos házigazdánk kalauzolásával az alábbi három tételt kóstolhatják:

FRITSCH Riesling Wagram 2015

JURTSCHITSCH Grüner Veltliner Stein 2015

FEILER Blaufränkisch Umriss 2013

 

Belépő: 3000 Ft + 500 Ft pohárletét, mely visszaváltható távozáskor

A bevételből, mint minden évben a Junibor Egyesületet támogatják.

 

„A Junibor - Fiatal Borászok Egyesületét azzal a céllal alakítottuk, hogy egy olyan közösséget hozzunk létre, amely a jövő borászgenerációjának szakmai fejlődését biztosítja. A legfontosabb számunkra, hogy egymást segítsük és ezáltal egyre jobb és a fogyasztók által szerethető borokat készítsünk. A saját tanulásunk és továbbfejlődésünk mellett nem titkoltan azt is szeretnénk, hogyha a saját generációnkat meg tudnánk szólítani a kulturált borfogyasztás és borkultúra ügyében, így nagy hangsúlyt fordítunk az ifjú borivókkal való kapcsolattartásra."

 

„Egy korsó bor, egy ropogós kenyér - és Te."

(E. Fitzgerald)

 

Március 1. 18:00-20:00

Organikus bormustra

DiVino Gozsdu

Budapest, Király utca 13.

 

https://www.facebook.com/events/491281671260030/

 

Lantai József