Bonduelle StafétaKanál – Felméri Péter a konyhában

A Dombóvári István, Benk Dénes, Felméri Péter alkotta Dumaszínházas trióból a legfiatalabb, azaz Péter főzött elsőként a StafétaKanál konyhájában. Nem is akármit, egy csicseriborsós frittatát, Nagy Sándor „Sanya" segítségével összehozták a világ legfinomabb, leghumorosabb reggelijét. (A trió, akik a Bonduelle StafétaKanál elnevezésű kampányának idei évadában főznek, lásd: http://euroastra.hu/node/109606)

 

A fiúk annyira belejöttek, hogy ráadásként készítettek még egy currys hagymás babot, kolbásszal. A recepteket már most megosztjuk, a főzésen készült hangulatos videó március 9-től a Bonduelle StafétaKanál oldalán lesz látható. Addig be lehet szerezni az alapanyagokat és fel lehet készülni egy felejthetetlen konyhai kalandra!

 

„Apa leszek, úgyhogy az egészséges táplálkozás most még inkább fontos a családban. A feleségem nagyon alaposan utánaolvas mindennek, figyel arra, hogy kiegyensúlyozottak legyenek az étkezések." - ezzel a hírrel kezd mesélni főzés előtt Felméri Péter. A kolozsvári születésű humorista „mindenevő", próbálja az egészségeset a finommal kombinálni, de saját bevallása szerint általában a finom győz. Például a finom szalonna, de ugyanide tartozik a hús krumplival, zöldség körettel kísérve. Konyhai tudományának csúcsa jelenleg az édesanyja receptje alapján készített zöldségleves, feleségét is ezzel hódította meg. A fűszerezés távol áll tőle, a „vérszaggató csípőset" nem kedveli, koleszterinszintre pedig egy ízletes almát ajánl.

„Minden háztartási munkát szívesen elvégzek, de úgy vettem észre nálunk a családban a női vonal nagyon jól főz, úgyhogy én távol tartom magam a konyhától, és inkább csak örömmel megeszem, amit főznek. Sürögnek-forognak a konyhában, és hopp, csak úgy összedobnak egy finomságot. A feleségem szerencsére nagyon szeret kísérletezni, és mindig olyan jól eltalálja az összetevőket. Nagyon büszke vagyok rá, egyik nagy kedvencem az általa készített kukoricás töltött cukkini." - mesél tovább, majd nevetve hozzáteszi: az sem kizárt, hogy a Bonduelle StafétaKanál elindít egy folyamatot, és kedvet kap a főzéshez.

 

A Stafétában való részvételt illetően, a tanulási lehetőség mellett az is komoly döntő érv volt számára, hogy „a Bonduelle egy nagyon szimpatikus márka, már a csomagolás láttán megjön az étvágyam. Az igényes, ízléses design nemcsak a magas minőséget, hanem a fogyasztóval való törődést is tükrözi. Nekem ez nagyon sokat jelent és éppen ezért, örömmel jöttem ide."

 

A konyhában már az előkészületeknél jó volt a hangulat, Péter és Sanya egy korábbi találkozás során „egymásra találtak", csak úgy záporoztak a poénok. Péter nem készült előre semmi csattanóssal, mint mondta, majd spontán, a megfelelő szituációban a megfelelő viccet biztosan elsüti. Március 9-én kiderül a poén-sorozat, addig íme, a humorral fűszerezett csicseriborsós frittata és currys bab receptje.

 

Csicseriborsós frittata

Hozzávalók (4 főre)

- 1/2 konzerv gőzben párolt Bonduelle csicseriborsó

- 2 fej vöröshagyma

- 1 ek őrölt fűszerpaprika

- 8 tojás

- bébispenót, ízlés szerint

- feta sajt

- olaj

- só, bors

Elkészítés:

A karikára vágott hagymát, fűszerezzük és két evőkanálnyi olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót, majd picit megpirítjuk. A simára kevert tojásokat ráöntjük, hozzáadjuk a bébispenótot, elkeverjük. A tetejére fetát morzsolunk, és 200 fokra előmelegített sütőben maximum 20 perc alatt készre sütjük.

 

Currys hagymás bab, kolbásszal

Hozzávalók (4 főre)

- 1 Bonduelle vörösbab konzerv

- 1 Bonduelle Bon menu Curry ízesített bab

- 1 nagy fej vöröshagyma (vagy ízlés szerint több)

- 1 szál száraz kolbász

- 1 kk őrölt curry

- 1 gerezd fokhagyma

- olaj

- nagy csokor friss petrezselyem (és ízlés szerint koriander)

- feta.

- só, bors

Elkészítés:

A karikára vágott hagymát, két evőkanálnyi olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, fűszerezzük, és az egészet megpirítjuk. Ráöntjük a kétféle babot, fokhagymanyomóval beletesszük az egy gerezd fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, jól kavarjuk el és közepes lángon 10 perc alatt főzzük készre. A végén morzsolhatunk rá fetát.

 

Mivel Felméri Péter nagyon aktív nemcsak a konyhában, hanem a közösségi médiában is, Facebook és Instagram oldalain ő is megoszt majd a Bonduelle StafétaKanál főzésről fotókat, és természetesen a receptet is. Amikor éppen nem főzni próbál, akkor teljes erőbedobással készül a tavaszi Showder szezonra, de a legfontosabb a babavárás. Még egy újabb projekten is dolgozik, ennek majd ősszel lesz a bemutatója, egyelőre minden részlete titkos. Közben népszerű az új estje, amelyben tabunak számító témákat érint.

 

Március 9-től tehát Felméri Péter és Nagy Sándor a Bonduelle StafétaKanál konyhájában!

 

http://www.bonduelle.hu/stafetakanal2017

 

Lantai József