logo
Közzétéve: EuroAstra Internet Magazin (http://euroastra.hu)

Hátborzongató vasárnap a DoQ-n

Megjelentette: johannes
Dátum: 2017 már 19 - 02:28

[0]Szörnyek, kísérteties történetek és libabőr - különleges, tematikus nappal készül március 19-én a DoQ. A reggel 10.00-től este 21.00-ig tartó maraton a halotti maszkok történetével indul, majd a középkor legrettegettebb kínzóeszközeit mutatja be, délután pedig a vérfarkasok legendájának, és különböző kultúrák legfurcsább rituáléinak is utánajár. Végül a csatorna a dinoszauruszok ősi világával zárja a tematikus napot.

 

Sírból kitekintő arcok, történelmi alakok és hírességek utolsó arcvonásai - a DoQ reggel 10.00-kor kezdi hátborzongató tematikus napját a Halotti maszkok című dokumentumfilmmel, melyben modern technológiák segítségével keltik életre a legnagyobb történelmi alakok utolsó arckifejezéseit és a mögöttük rejlő titkokat.

 

Délben a Túlélés történetének három izgalmas epizódjával halad tovább az egész napos maraton. A sorozat profi mérnöki és kivitelezői csapata újra működésbe hozza az ókor és középkor legdurvább hadi- és kínzóeszközeit. Lássuk, hogyan büntették az árulókat, a boszorkányokat, a házasságtörőket és a királygyilkosokat!

 

A Túlélés történetét újabb nagyfilm követi, melyben egy sokakat foglalkoztató legendának ered nyomába a csatorna. Az igazi farkasember 15.00-tól mítoszok és legendák tucatjának jár utána a farkasbőrbe bújt emberekről. Vajon miért lettek ilyen népszerűek ezek a mesék? Van bármilyen valóságalapja a szóbeszédnek?

 

16.30-kor az emberi természet sötét oldalát és ismeretlen kultúrák legbizarrabb szokásait ismerhetjük meg a Különös rituálék című sorozatban. Hagyományok, rítusok és elképesztő emberi történetek a világ legeldugottabb zugaiból és a legnagyobb metropoliszokból.

 

A tematikus nap a 19.30-kor kezdődő Feltámadó ősi szörnyek című dokumentumfilmmel zárul, melyben a legkiválóbb paleontológusok mutatják be a dinoszauruszok viselkedését, szokásait és mindennapjait. Ha az őshüllőkről beszélünk mindenkiben rögtön felmerül a kérdés: miért haltak ki? Az évtizedek óta folyó találgatások után erre is választ kaphatnak a műsor nézői.

 

Tematikus vasárnap a DoQ-n - Szörnyek és borzongás 10.00-tól 21.00-ig.

 

http://doqchannel.com [1]

 

Lantai József


Forrás URL:
http://euroastra.hu/node/110534