5 millió forintos adomány az Országos Onkológiai Intézetnek

Az AVON által felajánlott 5 millió forintos adományból az Országos Onkológiai Intézet Emlő és Lágyrészsebészeti Osztálya egy CT kontrasztanyag pumpát vásárolt, amelynek köszönhetően a kezelt betegekről jobb minőségű és több információt tartalmazó vizsgálati felvétel készülhet. 

A mellrák hazánkban is a nőket érintő leggyakoribb megbetegedés, évente 7000-7500 új daganatot fedeznek fel és az érintettek közül több mint 2000 nőt sajnos el is veszítünk. Az Országos Onkológiai Intézet a hazai emlőrák onkológia vezető centruma, ahol évente 1000 primer emlőrák műtétet és komplex kezeléseket végeznek.

 

Sajnos az emlőrákkal és a különféle szűrési módszerekkel kapcsolatban még ma is számos tévhit kering, pedig fontos tudni: a mellrák egy nagyon jó eséllyel gyógyítható betegség, amennyiben időben felfedezik. A betegség előrehaladtával azonban a gyógyulási esélyek csökkennek, így a 2 évente esedékes mammográfiai vizsgálat mellett, a havi önvizsgálatról sem szabad megfeledkezni. Intézményünk számára nagyon megtisztelő az AVON 5 millió forintos adománya.  A kapott összegből egy CT kontrasztanyag pumpát vásároltunk, amely hozzájárul a pontosabb diagnózis felállításához és megkönnyíti a mindennapi munkánkat, továbbá a készüléknek köszönhetően a betegeknek nem kell sugárzónába menniük" - nyilatkozta Dr. Mátrai Zoltán, az Országos Onkológiai Intézet, Emlő és Lágyrészsebészeti Osztályának osztályvezető főorvosa.

Az Országos Onkológiai Intézet az emlőrák elleni harc egyik éllovasa. Hazánkban itt végzik el az emlőműtétek 12-15%-át. Az AVON kiemelt célja, hogy a figyelemfelhívó kampányok támogatása mellett egészségügyi intézmények munkáját is támogassa, ezzel is hozzájárulva az emlőrákban érintett nők támogatásához. Büszkék vagyunk rá, hogy a mostani adomány is Tanácsadóink elkötelezettségének köszönhető és az ő támogatásukkal valósulhat meg. Minden termékünk után 1 Ft-ot, illetve adománygyűjtő termékeinknek pedig a teljes hasznát egy donációs alapban gyűjtjük, melyből a jövőben is számos adománnyal tervezzük támogatni a mellrákellenes küzdelmet. " - mondta el a felajánlás kapcsán Fellner Krisztián, az AVON értékesítési vezetője.