Ki a szabadba! Másodszor is itt a tavasz, most érdemes bringára ülni

Úgy tűnik, némi hezitálás után a héten visszatért a tavasz, ideje hát kiszabadulni a lakásból és felfedezni, mit tartogat számunkra a természet. Ha messzebbre utazni nincs időnk, elég csak a környékre kimozdulni, hogy megmártózzunk a zöldben és némi kalóriát is égessünk. Mindehhez nem kell más, mint egy bicikli és egy megfelelő applikáció, ami útbaigazít minket. Íme négy érv, miért érdemes bringára pattanni. 

 

1. Mert a szabadban tekerni sokkal kellemesebb, mint az edzőteremben

Tegyük félre a szobabiciklit és kapjuk elő az igazit. Sokat fog javítani a hangulatunkon, ha hétvégi edzőtermi tekerés helyett a bringát választjuk, ráadásul közben felfedezhetjük Budapest és a környék legszebb kirándulóhelyeit is. Ehhez már nemcsak a fővárosban, de a környező településeken is egyre jobbak a feltételek: az elmúlt években szépen bővült a bicikliutak száma, és köztük egyre több az autósforgalomtól elkülönített biztonságos kerékpáros sáv is. Közepes terepen egy 60 perces biciklizéssel akár 600 kalóriát is égethetünk!

 

2. Mert térkép helyett már applikációval is navigálhatunk 

Ha tekerés közben az útra akarunk koncentrálni a biciklis térkép helyett, jól jöhet egy bringásoknak fejlesztett navigációs mobilalkalmazás. Ha a BringaMánia appal tekerünk, elég csak néha rápillantani a kijelzőre, mert az alkalmazás hangjelzésekkel irányít el bennünket, így a kevésbé rutinos biciklisek is magabiztosan manőverezhetnek vele. Budapesten az elmúlt húsz évben megtízszereződött a biciklis forgalom, látszik, hogy már nemcsak a vérprofi biciklisek merészkednek ki az utakra, úgyhogy használjuk bátran a bringát a városban is!

 

3. Mert az erdő közepén is bármikor társaságra lelhetünk 

Ha barátokkal tervezünk közös biciklizést, gyakran hetekkel korábban el kell kezdenünk az egyeztetést, és még így is megesik, hogy a program végül dugába dől. Pedig egy spontán társas bringázás anélkül is összejöhet, hogy bármit is megbeszéltünk volna előre a barátokkal. A BringaMánia app térképén nyomon követhetjük, merre tekernek éppen az alkalmazást használó ismerőseink, a beépített chatfunkción keresztül pedig azonnal fel is vehetjük velük a kapcsolatot, ha csatlakozni szeretnénk hozzájuk.

 

4. Mert már a Balaton is remek biciklis utakkal vár egy hétvégi tekeréshez

Aki messzebbre is kimozdulna biciklivel, annak májusban ideális választás a Balaton. Még éppen kellemes az idő egy hosszabb tekeréshez, de már a nyárra hangolódva tesztelhetjük a terepet. Több mint 200 km bicikliút várja a bringásokat a tó körül, Balatonalmáditól Szigligeten, Keszthelyen, Bogláron és Siófokon át vissza a tó észak-keleti csücskéig.  Kezdőknek a domborzatilag nyugisabb déli partot, a felkészültebbeknek a gyönyörű balatonfelvidéki szakaszt ajánljuk egy kellemes hétvégi tekeréshez.

 

A BringaMánia alkalmazás itt tölthető le.