A Wizz Air új útvonala Budapestről: Szentpétervár, Oroszország.

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága május 5-én bejelentette, hogy új útvonalat indít Budapestről Oroszországba, Szentpétervárra. A legújabb WIZZ járat augusztus 27-én indul és hetente kétszer közlekedik majd. A járatokra a jegyek már 8 990 forinttól (Egy útra, beleértve az adókat és a nem választható költségeket) foglalhatók a wizzair.com weboldalon.

 

Szentpétervár a második oroszországi célállomás, amely elérhető a magyar fővárosból. A Wizz Air 2013 szeptemberében indította Budapest-Moszkva járatát, amely azóta 440 000 utast szállított a két főváros között.

 

Szentpétervár, Oroszország második legnagyobb városa jelentős kikötő a Balti-tenger partján, a Néva folyó torkolatánál. A Nagy Péter cár által alapított város az egykori orosz birodalom cári székhelye volt, és jelenleg is az ország kulturális fővárosának tekintik. Lélegzetelállító fekvése és egyedülálló módon fennmaradt építészeti emlékeinek köszönhetően a város számtalan felfedeznivalót tartogat a látogatók számára: több mint 200 múzeum, köztük a világ egyik legnagyobb művészeti gyűjteménye, az Ermitázs, számos palota, galéria és kulturális programok gazdag választéka a klasszikus zenétől a baletton át az avantgárdig és modern fesztiválokig. A Világörökség részeként számon tartott kulturális és történelmi kincsein túl Szentpétervár jelentős kereskedelmi csomópont is, amely Oroszország egyik legfontosabb pénzügyi, gazdasági és ipari központja.

 

A közelmúltban indított kilenc új útvonal és a Bordeaux-ba, Asztanába, valamint Frankfurtba közlekedő járatok mellett Szentpétervár már a 13. célállomás, amellyel a Wizz Air bővíti budapesti hálózatát 2017-ben. A légitársaság így már 63 várossal kapcsolja össze a fővárost Európában és azon túl is, ezáltal a budapesti kínálat a legváltozatosabb a WIZZ egész hálózatában.

 

A WIZZ hazai hálózata már 69 útvonalat kínál, Európa-szerte és a kontinensen túl 29 országgal kapcsolva össze Budapestet és Debrecent.

 

A WIZZ AIR legújabb útvonala Budapestről

Szentpétervár

augusztus 27-től október 25-ig:         szerda, vasárnap

október 31-től:                                   kedd, szombat

 

Az új útvonal bejelentésére rendezett sajtótájékoztatón Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: "Magyarország de facto nemzeti légitársaságaként büszkén jelentjük be a Wizz Air legújabb, régóta várt útvonalát Budapestről Szentpétervárra, amely az egyetlen közvetlen kapcsolat Magyarország és az orosz kulturális főváros között. Hasonlóan Budapest-Moszkva járatunkhoz, második oroszországi járatunk is jelentősen hozzájárul majd a két ország gazdasági, üzleti és kereskedelmi kapcsolatainak fejlődéséhez, és meggyőződésünk az is, hogy alacsony viteldíjaink nagy számú szabadidős utazót vonzanak majd mindkét városba, stimulálva a turizmust és a vendéglátóipart. Továbbra is határozottan elkötelezettek vagyunk Magyarország és magyar ügyfeleink iránt, és folyamatosan fejlesztjük állandóan növekvő alacsony viteldíjas hálózatunkat, egyre több lehetőséget nyitva utasaink számára."

 

A sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta: "Magyarországnak, a magyar gazdaságnak és a magyar turizmusnak is az az érdeke, hogy Magyarországról minél több helyre el lehessen jutni közvetlenül, és hazánkat is minél több helyről el lehessen érni. Ebben Magyarország érdekei és a Wizz Air stratégiai törekvései egybeesnek." A miniszter hozzátette: "Szentpétervár azon túl, hogy kulturális szempontból kiemelkedően vonzó célpont, nagyon fontos gazdasági és kereskedelmi központ, emellett Oroszország fejlett térségeként a Magyarországra irányuló orosz turizmusnak is fontos városa. Azzal, hogy a Wizz Air elindítja legújabb járatát, számos magyar vállalat számára biztosít lehetőséget arra, hogy új kereskedelmi kapcsolatokat létesítsenek, növeljék bevételeiket és  munkahelyeket teremtsenek, mindennek pedig pozitív nemzetgazdasági hozadéka lesz."

 

http://wizzair.com

 

Lantai József