A Bontonfilm Magyarország együttműködésbe kezd a StudioCanal céggel

Ez azt jelenti, hogy hamarosan érkeznek a 80-as és 90-es évek kultfilmjei, valamint 2000 után készült filmcsemegék is, ráadásul végre Blu-ray formátumban.

 

A mai kor kívánalmainak megfelelően a filmek feljavított kép- és hangminőségben jelennek majd meg. Az első hullámban a polcokra kerülhetnek a korszak két meghatározó akciósztárja, Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger ikonikus filmjei. Sly olyan tesztoszteron bombákat dob le, mint a Lock Up - A bosszú börtönében, a Rambo (trilógia formájában és a részek külön-külön is: Rambo - Első vér, Rambo II., Rambo III.) vagy a Cliffhanger - Függő játszma.

Muszkli riválisa, Schwarzi közönségkedvenc mozijai közül érkezik a Terminátor 2., a Piszkos alku, a Vörös zsaru és a Total Recall - Az emlékmás.

 

Nem csak ők biztosítják majd a 80-as, 90-es évek hamisítatlan adrenalinlöketét: Jean-Claude Van Damme és Dolph Lundgren (Tökéletes katona), valamint Kurt Russell (Menekülés New Yorkból) is beszáll a buliba. A borzongásról John Carpenter vérfagyasztó A köd című filmje és Paul Verhoeven erotikus thrillere, a Sharon Stone és Michael Douglas nevével fémjelzett Elemi ösztön gondoskodik.

 

2000 utánról megjelenik a torokszorító, tengeralattjárón játszódó háborús mozi, az U-571, és Nicole Kidman lúdbőröztető alakítását is újra átélhetjük a Más világ című misztikus filmmel. Könnyedebb alkotások is érkeznek: Penelope Cruz és Nicholas Cage festői tájakon esik szerelembe a Corelli kapitány mandolinjában, Rowan Atkinson pedig mint Johnny English - a világ legcsapnivalóbb ügynöke - mókázik. Megjelenik Edgar Wright kultstátuszú Cornetto-trilógiájának nyitódarabja, a Haláli hullák hajnala és a Coen-tesók bizarr hangvételű, imádnivaló filmje, az Ó, testvér, merre visz az utad? is.

 

A tervek szerint a felsoroltak közül a 10 kiemelt film egységes küllemű, gyönyörűen kivitelezett digibook formájában is megjelenik majd - a kiadványok a jelenetfotók mellett számos, az adott filmre vonatkozó érdekességet is tartalmaznak majd (a csatolt képen látható a digibookok tervezett külseje).

 

A jövőben érkező további StudioCanal alkotásokkal kapcsolatban folyamatosan tájékoztatást adunk.

 

https://www.facebook.com/bontonfilmhu

 

Lantai József