Rovatok

Volt óra, nincs óra

Clemens Riefler, Munchen, No. 406, dated 1917, pendulum no. 2047, Type A1. Photo: BonhamsClemens Riefler, Munchen, No. 406, dated 1917, pendulum no. 2047, Type A1. Photo: BonhamsMa nem fogadok senkit, legyen szíves elhagyni a szobát. Kérjen időpontot a titkárnőmtől.

Vidéken is rákapcsolt az újlakás-piac

Budapest mellé kezd felzárkózni a vidéki újlakás-piac, ez abból is látható, hogy jelentősen nőtt vidéken a lakásépítési kedv. Vidéken több mint 2000 lakóingatlan kapott építési engedélyt, ami 59 százalékos emelkedést jelent. Több megyeszékhelyen az új lakóingatlanok négyzetméterára is emelkedett. Az ingatlan.com adatai szerint május közepén az új lakások négyzetméterára Budapesten 657 ezer forint volt a kínálati piacon. Kecskeméten 400 ezer, Debrecenben 302 ezer, Miskolcon pedig 327 ezer forintnál tartottak a négyzetméterárak.

Úton vagyunk a teljesen digitális irodák korába

Cégmérettől, adminisztrációs előírásoktól függően a vállalkozások éves szinten akár több millió forintos megtakarítást is elérhetnek, ha az irodai folyamataikat a nyomtatottról a digitális dokumentumkezelésre helyezik át.

Mobiltelefon függőség Magyarországon

A mai okostelefonok teljesen új megvilágításba helyezték a mindennapi felhasználásuk módját. A legújabb készülékek kompakt és kényelmes méretüknek, könnyű és szinte bárki számára megtanulható használatuknak valamint a rengeteg ingyenes, vagy pár száz forintért telepíthatő applikációiknak köszönhetően észrevétlenül megváltoztatták az emberi szokásainkat.

KITERJESZTI ELADÓVÉDELMI PROGRAMJÁT MAGYAROSZÁGON A PAYPAL

A PayPal 2017. május 25.-én bejelenti, hogy kibővíti eladóvédelmi programját Magyarországon. A program védelmet kínál a kereskedőknek arra az esetre, ha a vételárat jogtalan tranzakcióval, például egy hackerek által feltört számláról fizetik, vagy ha a vásárló azt állítja, nem kapta meg a megrendelt tételt. Ezekben az esetekben a PayPal Eladóvédelmi Program (PayPal Seller Protection) a hatálya alá eső tranzakciók teljes összegére kiterjedően biztosítja az eladó felet.

 

Itt a zökkenőmentes pályakezdés titka: gyakorlatorientált képzések

Az első munkahely megtalálása általában nem egyszerű feladat. A legtöbb álláshirdetésben kikötés a tapasztalat, kérdés azonban, hogyan szerezhetünk tapasztalatot frissen végzett szakemberként? Munkavállalói oldalról ugyanakkor érthető az elvárás, hiszen az elméletben megszerzett tudást sokszor nehezen tudják átültetni a gyakorlatba a pályakezdők. A Perfekt oktatási szakértője szerint a gyakorlatorientált képzések jelenthetik a megoldást a „huszonkettes csapdájára".

Jönnek az LG Google Home-kompatibilis háztartási gépei

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy egy olyan, okos eszközökből álló termékcsaláddal lép a piacra, melynek tagjai teljes mértékben kompatibilisek a Google személyi asszisztensével. Az új háztartási eszközök a Google Home-on keresztül a legmodernebb hálózatba kapcsolhatóságot és kényelmet biztosítják a mai okos otthonokban. A Google Home-kompatibilis eszközök értékesítése ebben a hónapban az Egyesült Államokban kezdődik meg, mégpedig az LG prémium kategóriás okos és összekapcsolható eszközeivel, köztük az LG SIGNATURE luxuskategóriás mosógéppel és szárítógéppel, hűtővel, sütőkkel, légtisztítóval, továbbá egy LG légkondicionálóval és egy robotporszívóval. A további piacokon az egyes készülékek elérhetőségének idejét a bevezetéskor jelentik majd be.

 

Intelligens közvilágítás Balatonakarattyán

Országos szinten egyedülállóan korszerűsített közvilágítási rendszert avattak fel és adtak át Balatonakarattyán a település vezetői, a hazai fényforrásokat biztosító GE Fényforrás üzletág és a projekt teljes megvalósításáért, üzemeltetéséért felelős E.ON képviselői a 2017. május 26.-án. A település kibővített lámpaparkjával biztonságosabb környezetet kínál a lakóknak, míg az üzemeltetés gazdaságosabbá és környezetbaráttá válik az energiatakarékos világítótesteknek köszönhetően.

 

Jelentős a hazai makroszintű potenciális tőkeigény 2017-ben

Különösen a kisméretű vállalkozások, az exportorientált cégek, valamint a közép-magyarországi vállalatok érdeklődnek tulajdonosi tőke bevonása iránt - derül ki az MFB Periszkóp legújabb elemzéséből. Az MFB reprezentatív kérdőíves vállalati felmérése, az MFB-INDIKATOR adatai alapján készült elemzés szerint a keresletet jelző cégek átlagosan 100 millió forintra teszik a bevonni kívánt tőke nagyságát.

Forradalom: Az orosz avantgárd története

A művészet templomai című ismeretterjesztő mozifilm-sorozat következő része, a Forradalom: Az orosz avantgárd története című angol-orosz film június 1-től Budapesten kizárólag az Uránia Nemzeti Filmszínházban tekinthető meg a Pannonia Entertainment forgalmazásában.

 

Az E.ON összefog a brit Gorillaz együttessel

A napenergia hamarosan igazán nagy hangerőre kapcsol: az E.ON a Gorillaz brit popegyüttessel társult. A banda és az E.ON együttműködése egy film bemutatásával, valamint egy kizárólag napelemes és akkumulátoros rendszerekből származó energiával működő zenestúdió megalapításával indul.

 

A Wizz Air keresi az új WIZZ Nagyköveteket

A közönség választhatja ki a légitársaság arcait. A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága május 26-án elindította a 4. WIZZ Nagykövet Program nyilvános online szavazását. A program a Wizz Air légiutas-kísérőinek kiváló szolgáltató munkáját és ügyfélközpontúságát hivatott elismerni és képviselni.

 

Élményszerű tanulás a Cirkuszban

Hol is lehetne hitelesebben, élményszerűbben beszélni geometriáról, súrlódásról, centrifugális erőről vagy akár földrajzról, különböző nemzetiségek sajátosságairól, mint a cirkusz porondján.

 

Sok és tiszta víz a Balatonban: kiváló lesz a strandszezon az MTA Ökológiai Kutatóközpontja szerint

A dévérkeszeg ívása ezekben a hetekben zajlik a Balatonban Fotó: MTA ÖK Balatoni Limnológiai IntézetA dévérkeszeg ívása ezekben a hetekben zajlik a Balatonban Fotó: MTA ÖK Balatoni Limnológiai IntézetAz MTA ÖK Balatoni Limnológiai Intézetének kutatói 2017. május 23-án végighajózták a tavat, Siófok, Tihany, Zánka, Szigliget és Keszthely térségében helyszíni méréseket végeztek, és vízmintákat szállítottak a tihanyi laboratóriumba.

Startupoknak indít mentorprogramot a Nestlé

A Nestlé és a The Connect East Inkubátor együttműködésében az elmúlt héten lezajlott a HackYourCompany elnevezésű innovációs rendezvény sorozat, ahol a legjobb hazai ötletek és startupok mérték össze tehetségüket. A győztesek mostantól egy olyan komplex mentorprogramban vesznek részt, amely segíti a nemzetközi nagyvállalat és az innovatív ötletek összekapcsolódását.  

Teltház az idei McDonald’s BringaMánia® Tour de Balatonon

A 3000 fős létszámkeret már az előnevezések során betelt, így a balatoni bringás idény egyik legnagyobb rendezvényére, a McDonald's BringaMánia Tour de Balaton-ra a helyszínen már nem lehetett nevezni. A hatalmas érdeklődés mellett zajló rendezvénynek a nyárias idő is kedvezett, így egész nap verőfényes időben tekerhettek a bringások.

A brazil politikai válság kihathat a dél-amerikai befektetői bizalomra

Elképzelhető, hogy Brazíliában hamarosan sor kerül egy újabb elnöki felelősségre vonásra, ami két éven belül immár a második ilyen eljárás lenne. A múlt csütörtökön kezdett ketyegni a bomba, amikor kiszivárgott a hír, hogy Michel Temer elnöknek köze lehet a jelenleg börtönben Eduardo Cunha (szintén politikus) megvesztegetési ügyéhez - Cunha kulcsfigurája volt a korábbi elnök, Dilma Rousseff elleni vádaknak.

 

Ma Gyermeknap van

Van egy problémám.....

A gyűlölet mint propaganda eszköz: II.Világháborús szovjet plakátA gyűlölet mint propaganda eszköz: II.Világháborús szovjet plakátVan egy problémám, de nem árulom el, csak a végén. Mert azt tanultam, hogy a vélt csattanót az írás végére kell tenni. A problémám gyökere, hogy egész életemben mindig megmondták nekem, hogy kiket kell utálnom. De nem akárkik mondták. Hiteles emberek, közjogi méltóságok, bölcs tanítók, képzett közéleti szereplők, mindent tudó államférfiak.

Időutazás az otthoni szórakozás világában

Az elmúlt 60 év során a Sony televíziók számos változáson mentek keresztül, kezdve a helyigényes, fekete-fehér, monokróm kijelzős TV8-301 készüléktől a legújabb, ultravékony kialakítású BRAVIA A1 OLED sorozatig, amelynek legfőbb érdekessége, hogy a hang közvetlenül a képernyőből érkezik.  Az egyetlen dolog, ami nem változott az évtizedek során, hogy a Sony mindig a lehető legfejlettebb, a vásárlók igényeit maximálisan kielégítő termékeket alkotott meg. A BRAVIA család tagjai nem csak egyszerű televíziók, egyedi kialakításukkal, páratlan kép- és hangminőségükkel különleges tartozékaivá válnak nappalinknak. Most visszarepülünk az időben, hogy bemutassuk, hogyan változtatták meg a Sony termékei az életünket, valamint hogyan váltak ezek a tárgyak életünk részévé.

 

A Magyar Nemzeti Múzeum Triesztben nyit Capa-kiállítást

A Robert Capa in Italia kiállítás utolsó itáliai állomására érkezett: a trieszti Castello di San Giusto-ban található Alinar Image Museumban 2017. május 26-án 18.30-kor nyílt meg a Nemzeti Múzeum legújabb tárlata.

Féléves csúcson a forint – most vegyünk eurót a nyaraláshoz?

Alig több mint két hét múlva kezdődik az iskolai szünet, így egyre gyakrabban merül fel a családi asztalnál a nyári vakáció témája. Az úti cél és az utazás időpontja mellett fontos téma az is, hogy mikor váltsunk valutát a tervezett nyaraláshoz, lehet-e a mostaninál olcsóbb az euró vagy éppen a horvát kuna? A forint az elmúlt napokban féléves csúcsára erősödött, így felmerül a kérdés: most érdemes a nyaralásra szánt összeget átváltani?

 

Nemzetközi Jóga Nap & Gangesz-Duna: Kulturális Fesztivál

Az Indiai Nagykövetség és az Amrita Sher-Gil Kulturális Központ 2017. június 24-25. között nagyszabású fesztivált szervez 14 magyarországi városban. A 3. Nemzetközi Jóga Nap & 2. Gangesz-Duna: Indiai Kulturális Fesztivál célja, hogy tovább erősítse és gazdagítsa a Magyarország és India közötti kulturális kapcsolatokat. A Nemzetközi Jóga Nap célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a tudatosan egészséges életmódra és az egészségre való odafigyelésre.

SZÍNÉSZDAL -- A száz éve született Szörényi Éva emlékére

A Petőfi Irodalmi Múzeumhoz (PIM) tartozó Országos Színháztörténeti Intézet (OSZMI) a Bajor Gizi Múzeumban kiállítással emlékezik meg 2017. december 31-ig a Kossuth-díjas, érdemes és kiváló művészről, Szörényi Éváról (1917-2009).

Öt éves az állatkerti Varázshegy -- 2012 óta hárommillió látogató kereste fel a Nagysziklában kialakított bemutatóhelyet

Pénteken ünnepelte ötödik születésnapját a 2012-ben megnyitott állatkerti Varázshegy. A jeles esemény alkalmából egész nap különleges programokkal várták a közönséget, a 2012-ben született gyermekek pedig díjmentesen léphettek be. Öt év alatt a Varázshegyet összesen hárommillió állatkerti látogató kereste fel. 

Olasz Fesztivál

A Budapesti Olasz Kultúrintézet Verdi termében május 25-én tartották a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Olasz Fesztivál sajtótájékoztatóját. A Magyarországon június 15-ig tartó fesztivált az ICE-Agenzia Olasz Külkereskedelmi Intézet szervezi, az Olasz Nagykövetség védnökségével, az Olasz Kultúrintézettel, valamint a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamarával együttműködésben.

 

Az idei szezon legtutibb receptjei a Sör mi többtől

Hat kánikulaűző sörkoktél, amelyekkel új dimenziók nyílnak meg! A sör mindig tartogat új kalandokat és élményeket; tedd izgalmassá a családi bulikat, baráti összejöveteleket, vagy a romantikus estéidet saját készítésű sörkoktélokkal! A Sör mi több receptjei alapján most te is a poharadba töltheted a tavaszi-nyári szezon legkülönlegesebb frissítőit, amelyekkel garantáltan le fogod nyűgözni az asztaltársaságodat.

 

Két keréken a balatoni borvidékeken

Pünkösd hétvégén második alkalommal rajtol el a Motoros Borok Útja Rallye, hogy a XXI. autós Magyar Borok Útja Rallye nyomdokain felfedezze a Balatoni Borrégiót. A félszáz motorból álló mezőny június 2-4. között indul baráti és üzleti kapcsolatépítésre is kiváló lehetőséget biztosító motoros élménytúrára. Az indulók saját motorral is nekivághatnak a távnak, de a rendezvény kiváló lehetőség arra is, hogy az érdeklődők kipróbáljanak egyet a vadonatúj, különböző izgalmas színekben pompázó Vespa GTS 300 nagyrobogó közül.

 

Nemzeti Regatta

Már azt is tudjuk, hogy a résztvevő települések melyik vitorlással vágnak neki a Nemzeti Regattának a Balatonon... A sorsolásra egy hajón, a Dunán került sor! A helyszínválasztás oka: Stratégiai együttműködési megállapodás aláírása a MAHART és a BAHART között.

 

A Gyermeknap ne anyagi javakról, hanem családi élményekről szóljon

A Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó elnevezésére is utalva május utolsó vasárnapján rendezik meg Debrecen belvárosában a Csillagocska Gyermeknap című programsorozatot, amelynek összeállításakor a Reformáció 500 éves fordulója alkalmából kiemelt szerephez jutott a Magyarországi Református Egyház.