MOBIL

Három új sajátmárkás okostelefonnal bővül a Vodafone kínálata

Vodafone Smart E8Vodafone Smart E8Nyáron érkeznek a magyar piacra a Vodafone legjobb ár-érték arányú sajátmárkás okostelefonjai, melyek a teljesítményt, a dizájnt és a biztonságot tekintve is vonzó alternatívát kínálnak a felhasználók számára. A Vodafone Smart N8 már kapható, a csúcsmodellekhez közelítő tudásához képest rendkívül kedvező árú Vodafone Smart V8 június végétől, a Vodafone Smart E8 pedig augusztustól lesz elérhető.

 

Az LG X power2 már kapható a hazai szolgáltatóknál

Már a magyarországi szolgáltatóknál is elérhető az LG Electronics (LG) legújabb, kivételesen erős akkumulátorral felszerelt okostelefonja, az LG X power2[1].

ORSZÁGOS AKADÁLYMENTESSÉGI MOZGALOM INDULT

Önkéntesek és nagyvállalatok együttműködésével június elején indítja útjára országos információs akadálymentesítési mozgalmát a Route4U magyar startup csapat. Az applikáció megkönnyíti a mozgássérültek és babakocsival közlekedő szülők mindennapjait.

 

KAPOLCSKA PROGRAM

Művészeti tábor- és aprócska fesztivál majdnem csak gyerekeknek Kapolcson. Márta István - a Művészetek Völgye alapítója - új és rendhagyó eseményt rendez júniusban a fesztiválról "elhíresült" Balaton-felvidéki kistelepülésen, Kapolcson.

 

Mindhárom mobilszolgáltató elérhetővé tette az online adategyeztetésre alkalmas felületét

Mostanra mindhárom jelentős hazai mobilszolgáltatónak sikerült elérhetővé tennie a webes adategyeztető felületét, így az ügyfeleik néhány perc alatt, teljesen online elvégezhetik az adategyeztetést. A telefonjukon kívül csak egy fényképes igazolványra lesz szükségük. A blue Mobil-osok a Telekomhoz tartoznak. Ha nem sikerül az online egyztetés, hivják az sms-ben megadott ügyfélszolgálatot. Minderre a hóvégéig van lehetőség. Adategyeztetésre minden prepaid azaz kártyás előfizetésnél szükség van. Amennyiben más kártyáját használjuk, egyezethetünk a saját adatinkkal is, ekkor automatikusan ingyenesen átkerül a nevünkre az előfizetés.

Újra korlátlan a nyár a Telekomnál

A Telekom idén ismét korlátlanná teszi a nyarat, így akár az egész nyaralásukat videón közvetíthetik azok, akik az új mobilportfólió két legnagyobb hangcsomagját választják. A nyári hónapokban, az egymást követő fesztiválokon, rendezvényeken a szokásosnál jóval többen és többet interneteznek mobileszközökön, sokszorosára nőhet az adatforgalom. Ezt látva a Telekom korlátlan belföldi mobilinternettel készül a nyárra minden Mobil L-es és XL-es díjcsomagra hűséggel rendelkező előfizetője számára.

 

Applikáció-gyűjteménnyel a XXI. századi tudásért

A Vodafone Magyarország Június 2-án bemutatta az AppTár alkalmazás-gyűjteményt, amelynek célja a digitális oktatás támogatása. A diákok és pedagógusok körében végzett hiánypótló kutatásból kiderült, hogy a tanárok kivétel nélkül hasznosnak tartották a tabletek alkalmazását az órákon, a gyerekek pedig a jegyeik javulásáról számoltak be a digitális eszközök használatának köszönhetően.

 

Már a Vodafone-nál is elérhető a prepaid SIM kártyák online adategyeztetése

A Vodafone sajtóosztályán elmondták, hogy a 2017. január 1. előtt szerződött prepaid SIM kártyás ügyfeleik a most induló online felületen minden eddiginél kényelmesebben egyeztethetik adataikat.

Zöld utat kapott az 5G Indianapolisban

A 101. alkalommal megrendezett Indianapolis 500 verseny előestéjén a Verizon és az Ericsson az ötödik generációs (5G) vezeték nélküli technológiát tesztelték az Indianapolis Motor Speedway versenypálya szomszédságában álló házban.Az 5G-kapcsolattal rendelkező ház az Intel® 5G mobil kísérleti platformot és az Intel® technológián alapuló otthoni átjárót használja, amellyel lehetővé teszi a verseny élő közvetítését a virtuális valóságban (VR) és nagy felbontású 4K 360-fokos videón.Az Indianapolis Motor Speedway versenypályán készült videóban a Verizon 5G-kapcsolattal rendelkező autója mutatta a nagy sebességű, nagy sávszélességű kapcsolatot ezzel a kereskedelmi forgalomba még nem állított technológiával.

5G teszthálózat kiépítését kezdi meg a Magyar Telekom Zalaegerszegen

A zalaegerszegi tesztpálya jó alapot ad arra, hogy Magyarország váljon az 5G fejlesztések egyik európai központjává és akár régiós vezető szerepet játsszon az új hálózati technológia és a ráépülő smart megoldások tesztelésében.

Szabad a roaming idén nyártól -Június közepétől az EU országaiban már belföldi árakon barangolhatunk

A Telekom ügyfelei az EU-n belül június 15-től belföldi díjakkal telefonálhatnak, SMS-ezhetnek és netezhetnek. A mobilcsomagokban foglalt beszéd-, SMS- és adatforgalom felhasználható EU roaming helyzetben, a szabályozásban rögzített feltételek szerint

 

Az Android a legjobb, az iOS a legnépszerűbb

Teljesítmény tekintetében továbbra is az androidos készülékek a legjobbak - derült ki a Blancco negyedéves felméréséből. Az okostelefonok felhasználói leggyakrabban a készülék túlmelegedése és a GPS rossz működése miatt elégedetlenek.

Mobiltelefon függőség Magyarországon

A mai okostelefonok teljesen új megvilágításba helyezték a mindennapi felhasználásuk módját. A legújabb készülékek kompakt és kényelmes méretüknek, könnyű és szinte bárki számára megtanulható használatuknak valamint a rengeteg ingyenes, vagy pár száz forintért telepíthatő applikációiknak köszönhetően észrevétlenül megváltoztatták az emberi szokásainkat.

Hétfő óta már postahivatalokban is egyeztethetik adataikat a Domino feltöltőkártyás Telekom ügyfelek

Május 22-től országszerte 99 postahivatalban is egyeztethetik adataikat a Telekom Domino kártyás előfizetői, ezzel a Telekom egy újabb „csatornát" nyitott meg, hogy ügyfelei a számukra legkényelmesebb, szokásaikhoz leginkább illeszkedő megoldást választhassák a feltöltőkártyás adategyeztetésre. Az új lehetőséggel a Telekom ügyfelei számára négyféle út is kínálkozik az adategyeztetésre: online, telefonos ügyintézéssel, személyesen a Telekom üzletekben, vagy személyesen a postán. A választható postahivatalok listája megtalálható a https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/segitunk/domino-adatellenorzes/postak weboldalon.

 

Rögzítési funkcióval frissült a Viber

Új funkcióval bővült a Viber. Az üzenetküldő alkalmazás legfrissebb, 6.8.8-as verziójában a felhasználók rögzíteni tudják kedvenc beszélgetéseiket, így azok mindig a csevegéslista tetején helyezkednek majd el.

 

Lackfi János új, autizmus témájú meséje már ingyenesen elérhető a BOOKR Kids mesetárban

Bándi Emese a nyertes rajzzal és a mesetablettelBándi Emese a nyertes rajzzal és a mesetablettelA BOOKR Kids Mesetár applikáción keresztül már ingyenesen elérhető Lackfi János József Attila-díjas magyar költő, író új meséje, amely azt mutatja be, hogy miben más egy autizmussal élő kisgyerek, és ezt a másságot hogyan fogadjuk el. A Vidraszerelem és gyémánteső című mese, Panka és Gyurka története Gryllus Dorka, az Autistic Art Alapítvány jószolgálati nagykövetének hangján kelt életre.

 

Júniusban érkeznek a Nokia telefonok Magyarországra

Nokia 3Nokia 3A HMD Global bejelentette, hogy júniusban Magyarországon is elérhetők lesznek a nagy teljesítménnyel, masszív és prémium kialakítással rendelkező Nokia 6, az elegáns Nokia 5, valamint a kiemelkedő minőségű és kedvező árú Nokia 3 készülékek. A legújabb, AndroidTM Nougat operációs rendszert futtató új Nokia okostelefonok mellett az ikonikus Nokia 3310 újjászületve tér vissza. Az új telefonok a hazai szolgáltatók és a kiskereskedelmi partnerek kínálatában egyaránt megtalálhatók lesznek.

Ingyenes mobilalkalmazás segíti a közügyek intézését

A kormányhivatalok és különböző közintézmények elérhetőségeit is tartalmazó, mobiltelefonon elérhető ingyenes alkalmazás készült, melynek segítségével egyszerűbbé válik a közügyek, és más mindennapi ügyek intézése. A Budapest1x1 nevű applikáció a fővárosi eligazodást segíti, mellette jelenleg nyolc hazai nagyvárosra érhető el a hazai fejlesztés, amely iránytűként szolgál a sikeres ügyintézéshez vezető útvesztőben.

A Samsung Z4 gyorsabb, okosabb, kényelmesebb

A Samsung Z4 telefont elő- és hátlapi kamerájával a közösségi média igényeinek megfelelően tervezték, valamint olyan további funkciók sora áll a kényelem és hatékonyság szolgálatában, mint a gyakran használt funkciók gyors elérése. A Samsung Z4 a 4G LTE, a VoLTE és a VoWiFi* támogatásnak köszönhetően még gyorsabb hálózati sebességre képes.

 

Így lehet tagja a Dumaszínház családjának: megnyílt a Viber public chat

Május 1-jétől a Dumaszínház is elérhető a Viber csevegőhálózatán, ahol az érdeklődők a public chathez csatlakozva betekinthetnek az előadók egymás közötti zárt világába, azonnal értesülhetnek a legújabb előadásokról, hírekről és jegyakciókról, ráadásul a jegyvásárlást is pillanatok alatt elintézhetik.

 

A Telekomnál online is lehet egyeztetni a feltöltőkártyás ügyfeleknek

Sőt, a Telekom elő is kívánja segíteni ezt azzal is, hogy online adategyeztetés esetén kedvezményt ad:

https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/segitunk/domino-adatellenorzes

 

Magyarországra is megérkeztek az LG 2017-es, a CES-en bemu-tatott középkategóriás okostelefonjai

K10 2017K10 2017Az LG Electronics hazai képviselete megkezdte a K sorozatba tartozó, középkategóriás K4 2017 és K10 2017 okostelefonok magyarországi értékesítését. A 2017-es CES-en bemutatott modellek olyan, eddig az LG prémium kategóriás telefonjait jellemző megoldásokat vonultatnak fel, mint a 120 fokos nagylátószögű előlapi kamera vagy az emberi arcot rögtön felismerő LG Auto Shot funkció. A két új okostelefon már elérhető a hazai szolgáltatók kínálatában.

 

A 4G hálózat adat mellett már a hangunkat is viszi - Elindította a 4G Hangot a Magyar Telekom

A Magyar Telekom Krisztina körúti székházában végzett, tavaly májusi teszthívást követően a hazai szolgáltatók közül elsőként 2017. április 27-én teljes magyarországi 4G hálózatán elindította a hangszolgáltatást. A VoLTE (Voice-over-LTE) technológia révén a hanghívások is a 4G hálózaton (nem pedig a 3G vagy 2G hálózaton) bonyolíthatóak le, ami gyorsabb hívásfelépülést, HD hangminőséget és telefonálás közben is folyamatos, 4G sebességű mobilinternet kapcsolatot tesz lehetővé. Mindemellett fontos lépcsőfokot jelent a mobilhálózatok fejlesztésében a 4G Hang, hiszen a zökkenőmentesen kapcsolódó, teljesen IP-alapú hálózatok irányába tereli a mobilszolgáltatást.

Hódítanak az okos eszközök, terjed az e-bank, mobil bank

Néhány éve a gyors internet elérése volt a vágyott cél, mára rengeteg család már több okos eszközzel is rendelkezik, amelyeken keresztül a legfiatalabb családtagoktól a szülőkig tartalmakat fogyasztanak és szolgáltatásokat vesznek igénybe. A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő gazdája, annak járt utána, hogy a digitális fejlődés miként jelenik meg a mindennapok pénzügyeiben.

 

Adathalmazból applikáció 24 óra alatt

Újra Big Data tematikájú, 24 órás fejlesztői versenyt (Hackathont) hirdet a Magyar Telekom a Kitchen Budapesttel (KiBu) együttműködésben. A tavaly év végén rendezett első Hackathon sikerén felbuzdulva a szervezők ismét keresik a kreatív, Big Data alapú projektötleteket hosszútávú együttműködés céljából. A 24 órás versenyre május 12-én 17 órától kerül sor a MOSAIK-ban.

 

Örökítsd meg a nyarat 360 fokban!

Nyakunkon a nyár és a rengeteg élmény, ami rád vár! Gondolkodtál már azon, hogy milyen jó lenne a legizgalmasabb pillanatokat képek és hagyományos felvételek mellett 360 fokos videókon is visszanézni? Ez az álom most könnyedén valósággá válhat számodra is, hiszen az új Samsung Gear 360 (2017) segítségével minden eddiginél egyszerűbben készíthetsz 4K felbontású 360 fokos tartalmakat. Még a pénztárcád is örülni fog, ha ezt az újdonságot választod társadul a nyári kalandokhoz!

A Samsung és az SK Telecom jóvoltából elindult Korea első vasúti LTE hálózata

A vasúti LTE az okosvonatok és -metrók számára fejlesztett következő generációs megoldás, amely nagy sebesség mellett is lehetővé teszi a megbízható, vezeték nélküli hang- és adatkommunikációt

 

Ma a világon először: AR technológiával megvalósuló élő beszélgetés - a Gorillaz karaktereivel

A következő időszakban a Telekom Electronic Beats és a Gorillaz együttműködésének eredményeképpen a legmodernebb technológia segítségével válik valósággá a Gorillaz virtuális világa Európa-szerte.

 

Tíz használtan vásárolt iPhone-ból kettő hamis

Az utóbbi hónapok tapasztalata alapján, Magyarországon a 2017-es évben egyre többen vásároltak hamis iPhone 7 készüléket. Az új tulajdonosok csak a telefon megvétele után szembesültek a hibával, de ilyenkor már semmit nem lehet tenni. Utánajártunk, hogyan kell használt iPhone-t vásárolni, és mire kell odafigyelni.

Telekom Hajó

Ahogy a egy korábbi kampányában is elhangzott már: A Telekom összeköti Európát!  Ezúttal kis csavarral. Hajócsavarral, hogy egész pontosak legyünk, ugyanis legújabb rendezvényüket az Európa rendezvényhajó fedélzetén tartják meg,az Otherworld Youtuber csapatával közös szervezésben. Ez lesz az első videojátékos esemény hazánkban, amely az online kapcsolathoz kizárólag a Telekom 4G  hálózatát használja, miközben a hajó megteszi 3 órás körútját a Duna fővárosi szakaszán.

Tartalom átvétel