2022.augusztus.15. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az áramellátás biztonságát javító eszközt fejleszt az NKFIH Alapból az INFOWARE — Az új megoldás a Paks 2 erőműben is alkalmazható lesz

3 perc olvasás

Az erőművek biztonságát növelő eszközt fejleszt az INFOWARE: a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból finanszírozott támogatás segítségével olyan eszköz prototípusát mutatják be, amelynek segítségével minimalizálni lehet az erőművek, alállomások és naperőművek földzárlat miatti kieséseit, ezzel jelentősen növelve a villamosenergia-ellátás biztonságát.

A projekt során kifejlesztendő prototípust alkalmazni lehet majd minden szigetelt, egyenáramú energiaellátó rendszerben, amelyeket hagyományos erőművekben, ipari üzemekben, fotovoltaikus erőművekben vagy egyéb alkalmazásokban használnak. A jelenleg a piacon lévő hasonló rendszerek csak nagyon korlátozottan alkalmazhatók, a valóságban nem képesek a feladatukat megfelelően teljesíteni. Az INFOWARE által alkalmazandó, új, általa szabadalmaztatott megoldás kiküszöböli ezen rendszerek hiányosságait. A szigetszentmiklósi cég jelenleg is gyárt váltakozó és egyenáramú energia ellátó rendszereket a hazai és a nemzetközi piac számára. A projekt eredményeként ezeket olyan intelligens funkciókkal egészíthetik ki, amelyek nemzetközi versenyelőnyt jelenthetnek az INFOWARE számára. A fejlesztés eredményét többek között a Paks 2 erőműben is alkalmazni lehet majd.

 

Az 1990-ben alakult, többségében magyar tulajdonban lévő középvállalkozás több, mint 175 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást nyert a „VÁLLALATI KFI_16” pályázaton. A felhíváson a Közép-Magyarország régió tudásintenzív, innovatív vállalkozásai nyújthatták be projektjavaslataikat jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák házon belüli kifejlesztésére, önállóan vagy konzorciumi együttműködésben végzett kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységük finanszírozására, legalább a prototípus vagy a demonstrációs fázis eléréséig.

 

A projekt teljes költségvetése: 318 639 281 Ft

Támogatás összege: 175 545 372 Ft

 

Az INFOWARE Zrt. 1990-ben alakult, többségében két magyar villamosmérnök tulajdonában működő magyar középvállalkozás. A társaság célja, hogy termékeikkel és szolgáltatásaikkal, a legújabb kutatási és technológiai eredmények alkalmazásával, elősegítse a megbízható és hatékony villamosenergia-ellátást, közvetve a villamosipari társaságok és vállalkozások, illetve közvetlenül az ipari és kommunális vállalatok invesztícióin keresztül. Az INFOWARE Zrt. küldetése a folyamatos jelenlét a magyar villamosenergetikai piacon, magas műszaki felkészültséggel, gyors elérhetőséggel, és a felhasználók számára jól felismerhető minőségű termékekkel. A céget az egyre bővülő termék- és szolgáltatás-kínálata versenyképessé teszi a magyar és a külföldi piacokon egyaránt. A társaság fő piacai azok a vállalatok, amelyek NAF/KÖF, KÖF/KIF transzformátor alállomásokat illetve erőmáveket működtetnek. Az INFOWARE első és azóta is vezető terméke a villamos alállomási irányítástechnikai rendszer és annak elemei, az egyedi automatika készülékektől a nagy alállomási berendezésekig, beleértve a másik fél által szállított, egyedi tudású termékek rendszerbe integrálását is.

 http://infoware-zrt.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.