2023.június.06. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az új 16Gb GDDR6 kétszer akkora sebességgel és sűrűséggel szolgálja ki a grafikai megoldások piacának legújabb igényeit, mint a már forgalomban lévő GDDR5 memória

2 perc olvasás

 16-gigabit_gddr6.jpgA Samsung megkezdte a 16 gigabites (Gb) Graphics Double Data Rate 6 (GDDR6) memória tömeggyártását, amely a legújabb számítógépes játékok, grafikai kártyák, autóipari és hálózati technológiák, valamint a mesterséges intelligenciához kötődő megoldások grafikai feldolgozását támogatja.

„Az új 16Gb GDDR6 kimagasló teljesítményének és sűrűségének köszönhetően jelentős fejlesztést jelent az összetett grafikai DRAM modulok történetében – mondta el Jinman Han, a Samsung memóriatermékek és alkalmazások tervezéséért felelős üzletág alelnöke. – Az újgenerációs GDDR6 termékekkel tovább erősítjük jelenlétünket a számítógépes játékok és a grafikus kártyák piacán, valamint a fejlett grafikus memóriát alkalmazó legújabb autóipari és hálózati rendszerek számára is megoldást jelent.”

A Samsung továbbfejlesztett 10 nanométer (nm) osztályú* folyamattechnológiára épült új GDDR6 memóriája a vállalat 20 nm-es 8 Gb-es GDDR5 memóriájához képest kétszeres, 16Gb-es sűrűséggel érkezik. Az új megoldás másodpercenként 18 Gb-es (Gbps) tűsebességre és másodpercenkénti 75 gigabájtos (GBps) adatátvitelre képes, amely a 8Gb-es GDDR5 memória 8Gbps tűsebességének több, mint dupláját jelenti.

Az új GDDR6 innovatív, kis teljesítményű áramkörének köszönhető 1,35V-os teljesítménye a széles körben elterjedt GDDR5 1,55V-os teljesítményéhez képest 35 százalékkal alacsonyabb energiafelhasználást jelent. A 10nm-es 16 Gb GDDR6 a 20nm-es 8Gb GDDR5-höz képest 30 százalékkal nagyobb teljesítményre képes.

A Samsung GDDR6 tömeggyártása jelentős szerepet játszik a következő generációs grafikus kártyák és rendszerek bevezetésében. A sűrűség, teljesítmény és energiahatékonyság területein elért fejlesztéseknek köszönhetően a 16Gb GDDR6 vélhetően széleskörű felhasználásra számíthat az olyan gyorsan fejlődő területeken mint a 8K UHD videó-tartalmak gyártása, a virtuális valóság (VR), a kiterjesztett valóság (AR) és a mesterséges intelligencia (AI).

A Samsung a széleskörű grafikus memória termékportfóliójának köszönhetően, amelynek az új 18gbps 16 Gb GDDR6 és a nemrég bemutatott 2,4Gbps 8GB HBM2 egyaránt tagja, a prémium memóriapiac gyors növekedésére számít az elkövetkezendő években.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.