2023.december.08. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Illúzionisták egyenesen a Broadwayről – a világszerte kedvelt szuperprodukció európai körútjának egyik állomása BUDAPEST.

10 perc olvasás

aaa_1.jpgA The Illusionists – Direct from Broadway producerei bejelentették legújabb európai turnéjukat a párhuzamos futó, rekordokat döntő new york-i, londoni és ázsiai szereplésük után. A 2016-os szezon statisztikája szerint a “The Illusionists” produkció érte el a legmagasabb bruttó bevételt egy hét alatt a Marquis and Neil Simon színházakban (Broadway), a Shaftesbury Színházban (West End), a Sydney Operaházban (Sydney, AUS), az Arts Centre Melbourne-ben (Melbourne, AUS) és az Auditorio Nacional-ban (Mexico City, MEX).

 

A The Illusionists – Direct from Broadway produkció a Szöveg Színház Színházi Egyesület közreműködésével kerül színpadra a Tüskecsarnokban 2018. május első hetében több alkalommal.

 

A The Illusionists – Direct from Broadway produkció a világ számos nagy színházában elért sikerek után most Budapestre érkezik, hogy rabul ejtse a magyar nézőközönséget. Észbontó látványvilág, káprázat és showműsor az, amelyet a világ hét hihetetlen illúzionistája a színpadra varázsol döbbenetes tehetségével. Tele vicces bűvésztrükkel, halált megvető attrakciókkal és lélegzetelállító mutatványokkal, a The Illusionists – Direct from Broadway elkápráztatja bármilyen korosztályú közönségét. A show-t különlegesen izgalmas és kifinomult varázslatba csomagolták, ahol a közönség észbontó mutatványok mint lebegés, elmében olvasás, eltűnés szemtanúja lesz. A világ jelenleg legkeresettebb mágusai elhozzák a múlt nagy illúzionistáinak – úgy mint Harry Houdini – előadóművészetét és párosítják azt egy újabb, korszerű kortárs esztétikával, aminek eszköztára -jelmeztervezése és színpadtechnikája- felejthetetlen és egyedülálló látványvilággal egészíti ki a produkciót, olyannal amilyet még soha nem láttunk.  A Varázslat Cirque du Soleil-je, egy mókás este, ahol a showbiznisz találkozik a varázslattal ebben a fantasztikus műben. Végre Budapesten is megtekinthető lesz a világszerte már több millió embert elbűvölő attrakció.

A Mestermágus: Louis De Matos

 

Mitől lesz valaki mestermágus? Kell hozzá stílus, elegancia és a képesség a közönség lenyűgözésére. Azonban még ennél is több: az elődök tisztelete. A Londoni Bűvészkör mostanában adta át neki a David Devant Díjat. A Hollywoodi Bűvészetek Akadémiája Az Év Bűvészének nevezte és Olaszországban megkapta a Golden Grolla-díjat.

 

Portugáliában él, ahol tv showjairól és különkiadásairól híres. A mágia gyerekkora óta a szenvedélye. 1990-ben vendégszereplőként vett részt a portugál televízióban és két évvel később bemutatta első tv sorozatát Ez varázslat címmel. Több bűvész show házigazdája volt. Tökéletesítette trükkjeit, a képközeli bűvészmutatványoktól a showt megállító illúziókig. Ez teszi őt a legsokoldalúbb bűvészek egyikévé a földön. Louis szereti megoszatni a mágia iránti lekesedését. Írt már cikkeket és könyveket a nagyközönség számára, hogy megtanítsa nekik a bűvészmesterség alapjait. Rendszeresen szervez bűvészfesztiválokat, melyek nyitottak a nagyközönség számára. Már a Portugál Nemzeti Színházzal is tárgyalt. Lisszabonba hozta a FISM-t, a Mágia Világbajnokságát. Társszervezője volt a Létfontosságú Bűvészkonferenciának, ami a világ első online, bűvészeknek bűvészetről szóló konferenciája. Ezért a hollywood-i Elvarászolt Kastély (magánklub) neki adományozta a Különleges Tagság díját. Azonban amikor a legbüszkébb pillanatairól kérdezik, nem beszél a díjakról, a showkról és az illúziókról.

,, Amire a legbüszkébb vagyok az az, hogy az elmúlt két évtized során ugyanazzal a csapattal dolgozok. Az én csapatom a legjobb a világon. Sok időt töltünk együtt az illúziók megtevezésével, próbával és turnézással. Ők az én családom és az idők végezetéig hálás leszek nekik, hogy csatlakoztak hozzám. Ez a mágia valódi titka, nem számít az élet melyik mezsgyéjén járunk, a barátok ott vannak és támogatnak.  Ők teszik az életünket egy kicsit varázslatosabbá.”

 

Hivatalos oldal: http://luisdematos.com/  

 

 

A Megtévesztő: James More

 

James More jelenleg a világ legnépszerűbb illuzionistája. A 2013-as  Briatin’s Got Talent-ben egy hihetetlen produkcióval robbant be a köztudatba. YouTube sorozata a legnézettebb, több, mint 80 millióan látták. A brit születésű illúzionista egy oroszországi teltházas turné után tovább kavarta az állóvizet Az Illúzió Színháza című produkciójával. Hamarosan megkereste a világ legnagyobb turnézó bűvészshowja, Az Illúzionisták. 2 éve szerepel a showban, bejárta a világot. More az első brit bűvész a történelem során, aki a híres Broadway-en feltűnt New Yorkban. Gyorsan növekvő hírnevének köszönhet egy különleges vendégszereplést az NBC-ben, az America’s  Got Talent-ben, egy attrakcióban, a Got Talent World Stage-ben és számos egyéb tv-s szereplésben. Élő munkássága magába foglalja a London O2 Aréna-, a los angeles-i The Hollywood Pantages-beli és a Sydney Operaház-beli szerepléseit, hogy csak néhányat említsünk.

 

Hivatalos oldala: http://www.jamesmoremagic.com/

 

Az Alkimista: Leonardo Bruno

 

Leonardo Bruno beleszületett a varázslatba. Azt mondhatnánk, hogy a vérében van. Nagyapja Leonardo Trebole az egyik legismertebb bűvész volt Mexikóban. Ő volt a tanára és mentora. Leonardo gyerekként bűvészfesztiválokon versenyzett az Egyesült Államokban. Ő volt az első 7 éves bűvész, aki a TAOM történetében díjat nyert. Ezt követően tv showkban és bűvészkongresszusokon vett részt Mexikó City-ben. A Mexikó City egyik legfontosabb lapjában, a Monitorban gyerekeknek mutatta meg, hogyan kell trükköket csinálni. Amikor Leonardo 19 éves volt, folytatta bűvésztanulmányait és művészelőadásait. Kevin James-szel dolgozott együtt, akit a mostani idők egyik legkreatívabb bűvészének vélnek. Bruno sokszor segítkezett neki A Kastély című előadásában és bűvészkongresszusokon, valamint magáneseményeken világszerte, miközben olyan ikonikus helyeket látogatott meg, mint Athén Görögországban, Lyon Franciaországban vagy Croton Olaszországban. 2010-ben Kevinnel a Fehérházban bűvészkedtek Obama családjának és barátainak egy Halloween parti alkalmából. 2013-ban egy kabaré varieté showban vett részt a Grnd Canyonban, ahol előadhatta saját showját. 2014-ben Dubaiba ment segítkezni Kevin Jamesnek Az Illuzionista produkcióban. Elutaztak Németországba, Olaszországba, a Cseh Köztársaságba, Szlovéniába, Magyarországra és Szerbiába. Büszke, hogy a Az Illuzionisták közé tartozhat.

 

A Feledhetetlen: Enzo

 

Felejts el mindent, amit tudsz, készülj fel, hogy átélj egy váratlan élményt, amely próbára teszi érzékeidet. Látni fogod, hogy a varázslat és az illúzió a puszta szórakozás elé helyezhető. Enzo 11 éves korában tartotta meg első bűvészshowját szerény forrásokból. Azonban sokkal lenyűgözőbb illúziókat kívánt színpadra vinni. Enzo úgy döntött, hogy tanulásba kezd, mely lehetővé teszi számára, hogy készségeit mesteri szintre emelje ezáltal segítve saját trükkjei felépítését. Éveket töltött mérnökhallgatóként, amely megtanította őt arra, hogyan rajzoljon terveket, hogyan írja le ötleteit és értse meg a mechanikát valamint elektronikát. Ez idő alatt kíváncsi lett a pszichológia és a paranormális tevékényseégek iránt. Mégis a France Got Talent tv showbeli szereplése volt az, ahol képzelőereje és érettsége szembeötlött mind a közönség, mind a zsűri számára.

 

Néhány évvel később a Le Plus Grand Cabaret du Monde közönségét megbabonázta. Ez a szereplés ajtót nyitott számára a legelőkelőbb európai események, és legnagyobb nemzetközi fesztiválok felé. Azóta egy felemelkedő csillagnak vélik. 2013-ban visszatért a France Got Talentbe, ahol ismét megdöbbentette a zsűrit és a közönséget azzal, hogy megjelenített egy helikoptert a színpadon. 2015 volt számára a felismerés éve. Alig 26 évesen a mítikus Casino de Paris színpadára lépett, hogy először mutassa be showját az Illúziókon túl címmel. Ez volt a kiindulópontja egy életre szóló kalandnak. Most Enzo egy dologban biztos: bűvész lesz.  

 

Hivatalos oldala: http://www.enzo-illusion.com/

 

 

A Szabadulóművész: Andrew Basso

 

Emberek ezrei látták már izgalmas előadásai során szerte a világban. A színpadon Basso  közönségét egy érzelmi utazásra viszi lenyűgöző fortélyokkal, haláltmegvető tettekkel,  és misztikus technikák csodálatos elegyével. 18 éven át tökéletesítette tudását. A média A Mágia Rock Sztárjának nevezi, Houdini természetes örökösének, aki kész arra, hogy általa újra higgyünk a mágiában. Előadása energikus és szórakoztató, amibe a közönséget is bevonja. A világelső teljes képernyős eredeti Houdini vízi kínzókamrája jellemez. Ez Basso egyedi névjegye, amelyről a tv és az újságok beszélnek egy ideje a világ inden táján.

 

Hivatalos oldala: http://www.andrewbasso.com/

 

A Manipulátor: Yu Ho-Jin

 

Amikor Yu Ho-Jin fürge ujjai belehasítanak az üres légtérbe, mintha zongorázna: titkos remegés lenyűgöző hangjegyei töltik meg a levegőt és ejtik rabul a nézőközönség szívét. Munkájában nincs megtévesztés, sem trükk. De nemcsak ez, semmi kétség, Yu Ho-Jin rendelkezik azzal a képességgel, hogy bárkit a rajongójává tegyen: gyerekektől a világ legjobb bűvészekig.  9 éves kora óta, édesanyja szeretetének és támogatásásnak köszönhetően Yu Ho-Jin Yu Ho-Jin fenekestől felforgatta a bűvészközösséget, amikor megnyerte az első díjat a Blackpoolban rendezett ,,Stage Magic and Grand Prix at FISM 2012 WCM”-en. Csak 19 éves volt. Ma a legelengánsabb és legművészibb manipulátornak vélik a világ vezető bűvészei közül. Nem meglepő tehát, hogy Ho-Jinra gyakran úgy utalnak, mint ,,a bűvészet jövőjére”.  

 

Hivatalos oldala: http://www.hojinyu.com/

 

 

A Varázslónő: Josephine Lee

 

Josephine Lee a világ vezető női illúzionistája, akit valószínűleg már láttak a Britain’s Got

Talent-ben ez évben, miután a You Tube-on milliós nézőszámot ért el egy este alatt.

Akkor lépett a mágia világába, amikor egy újonnan induló Las Vegas-i showban ajánlottak fel számára egy szerepet. Akkor még nem nagyon ismerte fel, hogy egy olyan utazásra indul, amely megváltoztatja az életét. Amint belekóstolt a mágia izgalmába, táncos karrierje háttérbe szorult és az utóbbi 10 évet utazással töltötte a világban és elkápráztatta közönségét illúzióival. Josephine karrierje Hans Klok mestermágussal indult, aki gyorsaságáról ismert világelső illuzionista. A Hans Klokkal való együttűködése során ő és Josephine megdöntötte a világrekordot az 5 percen belül előadott leggyorsabb számú illúziókat tekintve – ez egy olyan elismerés, amit mai napig nem tudtak megdönteni. A mágia iránti szenvedélye és az ’átverés’ művészete lehetőséget adott arra, hogy ezres tömegek előtt adjon elő, a monakói Albert hercegtől kezdve Stella McCartney-n át Germaine Jacksonig. Munkája elvonta őt a London West End színpadaitól európai színházak és nagy arénák százaiba beleértve a Mexikó City-beli filmezését néhány nagy dél-amerikai névvel a 2011-es Fifa Világkupát támogatván.

Josephine számos tv sorozatban szerepelt, többek között a BBC One “A Mágusok” és “Az Egyetlen Show”-ban, az ITVS A Következő Nagy Mágus és a “Britain’s Got Talent”-ben, Európa legnagyobb kabaré show-jábana “Cabaret Du Monde”-ban és Németország sláger show-jában “Showtime” címmel bevonván a világ néhány legjobb produkcióját. Josephine Lee legutóbbi 2 nyarát London West End szívében töltötte, ahol szerepelt az Impossible-ben és ahol boldog volt, mert egyedi bűvészstílusát megoszthatta közönségével.

 

Hivatalos oldal: www.josephinelee.co.uk

 

Az előadások mindig szórakoztatóak, néha megdöbbentőek és biztosítanak minket afelől, hogy megfelelnek a rájuk aggatott címkéknek, mintha ez egyfajta szuperhős csapat lenne. Az Illúzionisták azt akarja tenni a varázslatért, amit a Cirque du Soleil tett a cirkuszért. És mivel nincs kitömve pszeudo-misztikus kacatokkal a jó részek között, egy következetesebb produkciót nyújt. Ez tiszta showbiznisz, tiszta showmankedés és hatalmas móka.

 

www.azilluzionistak.hu

 

Jegyek kaphatók: www.koncertpromo.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.