2022.augusztus.08. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Június közepétől napi összeköttetést biztosít Magyarország és a horvát tengerpart között a FlixBus

2 perc olvasás

flixbus_water.jpgJúnius 14-én újra elindulnak a FlixBus nyaralójáratai. Horvátország és Montenegró 14 tengerparti települése közvetlenül megközelíthető lesz zöld távolsági busszal, Közép-Dalmáciába minden nap lesz éjszakai összeköttetés.   

A legközelebbi tengerparti célállomásra, Zadarba nyolc óra lesz az út éjszakai busszal Budapestről, emellett napi rendszerességgel elérhető lesz még Biograd, Vodice, Sibenik, Trogir és Split is. Péntekenként Dél-Dalmácia legnépszerűbb városaiba is indul majd távolsági busz, így Dubrovnikba, Kotorba, Tivatba, Budvába és Herceg Noviba is átszállás nélkül utazhatnak a nyaralók.  Nemcsak az Adria, hanem a Földközi-tenger nyugati partja is összeköttetésbe került Magyarországgal, idén nyáron Nápolyba heti öt, Barcelonába heti négy alkalommal indulnak zöld buszok.

„2018 nyarán 17 európai ország több mint 100 városába biztosítunk közvetlen összeköttetést. A legnépszerűbb horvát nyaralóhelyek kiemelt figyelmet kaptak a hálózat kialakításakor, Splitbe akár két szabadnapot és a szállás árát megspórolva juthatnak el az utasaink éjszakai busszal a nyár bármely napján.” – mondta el Arany László regionális ügyvezető igazgató.

A FlixBus a Magyarország iránti turisztikai érdeklődéssel is számolt a szezonális menetrendbővítés tervezésekor. Május közepén a Balaton összeköttetésbe került Németország keleti nagyvárosaival, Berlinnel és Drezdával, de Prágából is szállít majd nyaralókat a társaság Siófokra és Balatonföldvárra, utóbbi idén vált az európai buszhálózat részévé. 

Globális növekedés: FlixBus az USA-ban

A FlixBus 2018-ban 30 százalékkal szeretné bővíteni európai portfólióját, 350.000-re növelve az elérhető csatlakozások számát. A mobilitási cég emellett május végén a globális növekedést is megkezdte és elindította első zöld buszait Kaliforniában. Az üzleti modell megegyezik az Európában megismerttel: a FlixBus Los Angeles-i irodája gondoskodik a hálózattervezésről, árazásról, sales és marketing tevékenységről, ügyfélkezelésről, míg helyi buszpartnerei a flotta napi üzemeltetéséért felelnek. A zöld buszokon WiFi, kényelmes ülések, nagy lábtér, konnektorok és mosdó is található.  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.