2022.augusztus.08. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kulcsszerepet vállalt a L’Oréal az élővilág megmentésében — Két év múlva az összes termékét megújuló alapanyagokból készíti a vállalat

3 perc olvasás

l_oreal_biodiverzitas_03.jpg2018. május 22-én, a biodiverzitás világnapján az élővilág sokféleségét ünnepeljük, és az azt fenyegető veszélyre figyelünk. A kozmetikai- és szépségipar egyik vezetőjeként a L’Oréal is felismerte ennek fontosságát, és a Sharing Beauty with All fenntarthatósági programján belül meghatározta, hogy 2020-ra az összes terméke megújuló alapanyagokból fog készülni.

 

A L’Oréal a cél eléréshez olyan alapanyagokat használ, amelyek fenntartható forrásból vagy úgynevezett zöld kémiai folyamatokból származnak. Az utóbbi eljárás során olyan molekulákat hoznak létre, amelyek környezeti hatása szinte elenyésző. A folyamat további előnye, hogy a nyersanyagok feldolgozásához kevés energiára van szükség, ezáltal a hulladéktermelés is elkerülhető.

 

Ma már a L’Oréal termékekhez felhasznált alapanyagok 59%-a megújuló, többségében növényi alapanyag. Ez körülbelül 1600 alapanyagot jelent, amelyek 360 növényfajból és több mint 100 országból származnak. A zöld kémiából származó összetevők a felhasznált mennyiség 25%-át teszik ki, amely eljárást a L’Oréal használta elsőként kozmetikai fejlesztései során. Egyes 2017-ben bevezetett termékek biológiai lebonthatósága már meghaladja a 98%-ot, amely azt jelenti, hogy a természetben előforduló mikroorganizmusok csaknem teljesen le tudják bontani.

A felhasznált alapanyagok mellett a csomagolási technika optimalizálására is nagy figyelmet fordít a vállalat.

A 2017-ben bevezetett vagy megújított termékek 76%-a rendelkezik javított környezeti vagy társadalmi profillal.

 

A L’Oréal beszerzési alapelvei biztosítják, hogy a cég hozzájáruljon a biológiai sokszínűség megőrzéséhez:

 

  1. garantálja a nyersanyagok nyomon követhetőségét, beleértve a növény származásának és a gyártás helyének ismeretét;
  2. biztosítja, hogy a beszerzési lánc minden szereplője megfelel a szociális és környezetvédelmi előírásoknak;
  3. ellenőrzi, hogy a nyersanyagok beszerzése tiszteletben tartja a biodiverzitást és választ ad a terület fenntarthatósági kihívásaira, miközben pozitív társadalmi hatást gyakorol a helyi lakosság életére.
  4. egy független külső féllel hitelesíti az egész folyamatot.

 

A Biológiai Sokféleség Egyezményt az ENSZ Környezeti Programjának konferenciáján 26 évvel ezelőtt, 1992. május 22-én fogadták el. 2015-ben az ENSZ 17 új globális „Fenntartható fejlődési célt” tűzött ki 2030-ig, hogy óvja a környezetet és harcoljon a szegénység és az egyenlőtlenségek ellen. A L’Oréal 2013-ban elindított fenntarthatósági programja, a Sharing Beauty With All ebből 14-hez járul hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.