2023.március.30. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Rekordkísérletnek is beillő akcióval zárul a Kodály nyomában három fordulós online zenei játék

2 perc olvasás

kodaly.jpgAz október 2-án indult és november 28-án záruló határokon átívelő online zenei játékot 2017. december 15-én ünnepélyes gálaműsor és díjátadó zárja Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnokban, melynek keretében bemutatják az online játék nyertes alkotásait, valamint a három forduló legeredményesebb játékosai is átvehetik jutalmukat. Hallható lesz majd a világszenzációnak is számító Bogányi-zongora, amelyet maga Bogányi Gergely zongoraművész, a hangszer alkotója fog megszólaltatni. A program kiemelt eseménye pedig a minél több kórus egyidejű megszólalását megcélzó Énekel a világ akció, melynek során két Kodály által gyűjtött népdal csendül fel a jelenlévő kecskeméti kórusok – mintegy 1000 fő – előadásában, melyhez a világ bármely pontjáról csatlakozhatnak kórusok.

 

A határokon átívelő akció célja, hogy a világon minél többen énekeljék el együtt, egy időben ugyanazt a két, Kodály által gyűjtött népdalt: a Röpülj pávát és A juhászt.  A kórusokat a helyszínen Durányik László vezényli. Az eseményről élő internetes közvetítés is lesz, mely a játék honlapján (kodaly.kjmk.hu/Énekel a világ) követhető majd, így válik lehetővé, hogy a világ más-más pontján található kórusok vagy énekelni szerető fiatalok és idősebbek is csatlakozhassanak a közös énekléshez.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, melyet a kodaly.kjmk.hu oldal Énekel a világ menüpontjában (http://kodaly.kjmk.hu/enekel.aspx) lehet megtenni, ahol a felkészülést segítő további információk is elérhetők. A szervezők kérik, hogy minden kórus örökítse meg telefonnal, kamerával produkcióját, és töltse fel az esemény YouTube csatornájára, melynek módjáról a regisztrációt követő visszaigazolásban kapnak részletes tájékoztatást.

Már Marosszékről, Galántáról és Ausztráliából is jelezték részvételi szándékukat a kórusok, ezért a szervezők továbbra is biztatnak minden kórust, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez. Annak érdekében, hogy még vonzóbbá tegyék a részvételt, egy nyereményt is felajánlottak: a regisztrált és résztvevő kórusok, illetve egyének közül sorsolással választanak egyet-egyet, akik egyhetes nyaraláson vehetnek majd részt a Hírös Agóra ifjúsági táborában Parádon, a Mátrában.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.