2022.augusztus.08. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Szándéknyilatkozatot írt alá az MFB és a Bank of China panda-kötvény kibocsájtásáról — Az MFB a kínai tőkepiaci jelenlétét készíti elő

2 perc olvasás

images_83.jpgA kínai kötvénypiacon történő kibocsátásról írt alá szándéknyilatkozatot a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és a Bank of China Szófiában, a Kínai–Kelet-Közép-Európai Együttműködési csúcstalálkozó (16+1) keretében.

A Magyarországon leánybankkal rendelkező Bank of China és az MFB közötti szándéknyilatkozat célja az MFB panda kötvénypiaci megjelenésének, azaz kínai onshore kötvények kibocsájtásnak előkészítése. A megállapodás célja emellett annak feltérképezése, hogy a felek miképpen tudnak együttműködni különféle projektek hitellel történő finanszírozásában, akár szindikált- vagy klubhitel formájában. A szándéknyilatkozat aláírására július 7-én, Szófiában, 16 ország miniszterelnökeinek jelenlétében került sor, a Kínai–Kelet-Közép-Európai Együttműködési Csúcstalálkozó (16+1) keretében.

A panda-kötvény a Kínai Népköztársaság belső tőkepiacán külföldi szereplők által kibocsátott kötvények elnevezése. A világ egyik legnagyobb kötvénypiacának számító panda kötvénypiacon csak korlátozottan jelenhetnek meg külföldi kibocsátók, ezért fontos eredmény az MFB és a Bank of China közötti megállapodás.

A szándéknyilatkozat aláírását követően további tárgyalások szükségesek a kötvénykibocsátás várható időpontjának véglegesítéséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.