English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben


PPKE
2017. október 1., vasárnap

Tadeusz Kondrusiewicz minszk-mohiljevi érsek meghívására szeptember 28. és október 1. között Minszkben tartotta éves ülését az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE). A magyar Egyházat a tanácskozáson Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke képviselte.

2017. szeptember 29., péntek

A rendezvénnyel, amelynek idei mottója: „Szent László nyomában”, a Püspöki Konferencia a lovagkirályra szeretné fordítani a figyelmet. Ehhez kapcsolódóan az egyházmegyék szervezésében sokféle eseménybe kapcsolódhatnak be az érdeklődők, amelyekről egyházmegyénkénti bontásban az alábbiakban tájékozódhatnak. A programokat folyamatosan frissítjük.

2017. szeptember 29., péntek

Tadeusz Kondrusiewicz minszk-mohiljevi érsek meghívására szeptember 28. és október 1. között Belarusz fővárosában tartja éves ülését az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE). A magyar Egyházat a tanácskozáson Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke képviseli.

2017. szeptember 26., kedd

Egyházunk az idei évben ünnepli a fatimai jelenések 100. évfordulóját, amely során országszerte számos rendezvénnyel emlékeznek meg a Szűzanya megjelenéséről egyházi programok keretében.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia október 13-án, pénteken országos zarándoklatot szervez a soroksári Fatimai Szűzanya tiszteletére épült Szent István Király Plébániatemplomhoz, amelyre minden egyházmegyéből várják a papokat és a híveket. A templom előtti téren 11 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros úr lesz.

2017. szeptember 26., kedd

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Pro Ecclesia Hungariae-díjat adományozott Jaschkó Balázs jezsuita atyának. A kitüntetést a testület nevében Miklósházy Attila SJ, a külföldön élő magyarok nyugalmazott püspöke adta át a kanadai Pickeringben. A díjjal a püspöki konferencia elismerését fejezi ki azért a szolgálatért, amelyet élete folyamán Jaschkó Balázs atya a Katolikus Egyházért végzett.

2017. szeptember 7., csütörtök

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szeptember 5-én és 6-án – folytatva a tavaly megkezdett gyakorlatot – kihelyezett ülést tartott. Ezúttal Beer Miklós püspök úr meghívását elfogadva Vác adott otthont az őszi rendes ülésnek, amelynek kapcsán alkalom nyílt a helyi egyházi élet hagyományainak, régi és új értékeinek bemutatására is.


pontBefejezte őszi ülését a püspöki konferencia (2017. szeptember 7.)
pontPro Cultura Christiana-díjban részesült Szekeres Erzsébet (2017. szeptember 5.)
pontAz MKPK Állandó Tanácsának közleménye (2017. augusztus 24.)
pontSzent Imre-ösztöndíj 2017 (2017. augusztus 23.)
pontMegtérésre és megújulásra hívott Veres András Budapesten államalapító szent királyunk ünnepén (2017. augusztus 21.)
pontSzent István Rend díjban részesült Erdő Péter bíboros (2017. augusztus 21.)
pontEgyházi személyeket tüntettek ki nemzeti ünnepünk alkalmából (2017. augusztus 18.)
pontMég tart az MKPK által meghirdetett országos gyűjtés az üldözött közel-keleti keresztények megsegítésére - FRISSÍTVE (2017. augusztus 17.)
pontAugusztus 15-én Mária mennybevételét ünnepeljük (2017. augusztus 14.)
pontPro Ecclesia Hungariae-díjat kapott Dobai Sándor atya (2017. július 27.)
Aki befogadja ezt a gyermeket az én nevemben, engem fogad be.
  Lk 9,46-50

>>> Napi evangélium

Eseménynaptár


PPKEA nap szentje

Szent Őrzőangyalok
 
A nap 
szentje
 
Az őrzőangyalok különleges tisztelete a 9. sz. óta ismeretes. Külön ünnepet 1615-ben kaptak a római naptárban.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2031-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum