2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2009. Szeptember 9-13. – 113. Budapesti Nemzetközi Vásár

19 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/31543"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/BNV_image.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="47" /></a></span> <p>2009. szeptember 9-13. között rendezi a HUNGEXPO Zrt. a 113. Budapesti Nemzetközi Vásárt, amelyen ezúttal 14 ország 470 kiállítója mutatkozik be.  A közelmúltban megújult Vásárközpontban idén ősszel  20.400 négyzetméteren zajlik a szervezők által „legszínesebbnek" hirdetett BNV.</p><p>

 bnv image.thumbnail

2009. szeptember 9-13. között rendezi a HUNGEXPO Zrt. a 113. Budapesti Nemzetközi Vásárt, amelyen ezúttal 14 ország 470 kiállítója mutatkozik be.  A közelmúltban megújult Vásárközpontban idén ősszel  20.400 négyzetméteren zajlik a szervezők által „legszínesebbnek" hirdetett BNV.

 bnv image.thumbnail

2009. szeptember 9-13. között rendezi a HUNGEXPO Zrt. a 113. Budapesti Nemzetközi Vásárt, amelyen ezúttal 14 ország 470 kiállítója mutatkozik be.  A közelmúltban megújult Vásárközpontban idén ősszel  20.400 négyzetméteren zajlik a szervezők által „legszínesebbnek" hirdetett BNV.

A vásár napjai alatt hét kiállítás kapcsolódik egybe nagyrendezvénnyé, ahol öt tematikus nap is várja  a közönséget.

A vásár előzetes tájékoztatóján Ganczer Gábor, a HUNGEXPO Zrt. közelmúltban kinevezett vezérigazgatója,  Gao Jian asszony, a kiállításon díszvendég Kínai Népköztársaság új magyarországi nagykövete,Dr.Huszty András, rendkívüli nagykövet, a magyar-kínai kereskedelmi kapcsolatok koordinálásáért felelős kormánybiztos, és Tihanyi Klára, a kiállítás igazgatója adott ízelítőt a látnivalókból.

Elhangzott, a hazai közönség körében rendkívül népszerű a rendezvény. A BNV az utóbbi években egyre vonzóbb családi program lett, a látogatók több mint fele családosan érkezett. Az előző évi 55 ezer látogatónak  77%-a volt visszatérő vendég, közülük a nők  56%-al képviseltették magukat, jelezve, hogy az otthonteremtésben, az igények megfogalmazásában vezető szerepet tölt be a gyengébb nem.  

Magyarország elsőszámú fogyasztási cikk vására az idén új formában, új vásárlási és szórakozási lehetőségekkel várja a nagyközönséget.  Az idei vásár legnagyobb súllyal szereplő témaköre az otthon, s az új BNV tovább kívánja erősíteni a terület fogyasztói és szakmai oldalát is.  

Ennek megfelelően,  a TÉR FORMA DESIGN című bemutató Magyarország legnagyobb bútoripari, belsőépítészeti, lakberendezési és design kiállításának ígérkezik.

A fogyasztók számára közvetlenül hasznosítható ötleteket,  érdekes termékújdonságokat jelenítenek meg a Lakberendezők Országos Szövetsége és a Magyar Bútor és Faipari Szövetség  folyamatosan zajló programjai, az  INTERWOOD  pedig a bútorok gyártóinak, a szakmai köröknek nyújt kiváló üzleti fórumot.   

A Lakberendezők Országos Szövetsége érdekes ötleteket ígér a LOSZ TRENDSZIGET-en, különleges, eddig nem ismert megoldásokkal.  Szlogenjük:  „Otthont kreatívan: minden stílusban".

A kínálat:

– klasszikus és modern enteriőrök a Lakberendezők Országos Szövetségének legkiválóbb szakemberei berendezésében
– milánói trendszínek
– lakberendezési ötletek bármilyen lakáshoz
– ingyenes lakberendezési tanácsadás
– különleges előadások
– intelligens ház, középpontban a világítás
– iparművészeti galéria (üveg- és selyemfestés stb.)

A Magyar Bútor és Faipari Szövetség 2009-ben célul tűzte ki a magyar bútorok imázsának növelését, ismertségük elősegítését, előnyeik, versenyképességük rendszeres ismertetését a hazai értékesítés növelésének elősegítésére.  Tapasztalatuk;  a hazai bútoráruházakban nincs megfelelően megjelenítve a magyar bútoripar, a magyar termék. A Szövetség célja, hogy a fogyasztók ismerjék, felismerjék és tudatosan keressék a magyar termékeket, vásároljanak a hazai gyártóktól, kereskedőktől.  A magyar termékek piacra jutásának elősegítésére elkészült egy hazai védjegy, mely elsőként a szövetség tagjainak termékeit illeti, de bármely hazai gyártó és kereskedő csatlakozhat a szervezethez, jogot formálva ezzel a logo használatára.  A „magyar bútor" logo bevezetésének első állomása a BNV kiállításon a Szövetség összefogó „magyar bútor" standja: A pavilon 306/A.

butorszovetseg.hu  

Az Interwood kiállításon az Első asztalos szerszám és kézi kisgép outleten akciókkal, jelentős kedvezményekkel várják az érdeklődőket a cégek. A látogatói célcsoport, az asztalosok és a bútorgyártók a BNV Otthon tematikáját felölelő Tér-Forma-Design Kiállításon egyéni, illetve közös standokon állítanak ki.

Az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség két standon mutatja be tagjainak a munkáit,  „Az év asztalosa" pályázatának döntőbe került bútorait, s az innovatív termékeket.ásárközpont, „A" pavilon

A Magyar Bútoripari Klaszter tagjai közös standon mutatják be termékeiket a nagyközönségnek. Tagjainak munkáiból rendezi be standját a Magyar Bútor és Faipari Szövetség is. Az Új generáció stand a fiatal tervezők, a közép- és felsőfokú szakképzés képviselői munkáinak ad helyet,ezek:

– a Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének és Innovációs Központjának, a MOME és a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola végzős hallgatóinak design bútor bemutatója,
– "Magyar Bútor": a védjegy első bemutatkozása, bemutatkoznak a védjegy első birtokosai.

– Ingyenes otthonteremtési tanácsadás kizárólag magyar termékekkel.
http://www.interwood.hu/

A bútorok és a lakberendezés világa mellett további nagy árucsoportok kiállítói is felsorakoznak.

A kert és hobby, a barkácsolás, az irodalom és művészet, a divat és stílus, a gyermekbirodalom, a wellness és egészség mellett a szolgáltatások, nemzeti bemutatók és a gasztronómia érdekességek is gazdagítják a kínálatot.

Idén a BNV díszvendége KÍNA

Kína és Magyarország diplomáciai kapcsolatfelvételének 60. évfordulóját ünnepelve, a 2009-es BNV díszvendége ezúttal Kína lesz.  A Kínai Termékek Vásárán több mint 100 kínai cég közel 2000 m2-en 130 standon mutatja be kínálatát a high-tech, távközlés, elektronikus információs technológia, fotoelektronika, új alapanyagok, háztartási elektronika, irodai automatizáció, élelmiszeripar, textilipar és az iparművészet területéről.  A látogatók a kiállított termékek között láthatnak elektronikai alkatrészeket, intelligens robotot, gépjármű felszereléseket, háztartási elektronikus cikkeket, világítástechnikai eszközöket, orvostechnikai eszközöket, építőanyagokat, ruházati és textilárút,

Dekor-kozmetikumokat, játékokat, porcelánt, ékszereket, kézműves tárgyakat.

A Kínai Termékek Vásárának nyitóünnepségére,  mely a BNV első napján kerül megrendezésre, ellátogat Kína magyarországi nagykövete,  s a Kínai Népköztársaság kormánya is hivatalosan képviselteti magát.

A kiállításon a távoli ország képviselői a K+F fejlesztésektől az ősi kézművesség remekein át a ruházati termékekig rendkívül széles körű bemutatóval várják a nagyközönséget.

Kulturális értékeikről a kínai konyhakultúra, a tradicionális zene és táncbemutatók során adnak számot a Vásárközpont D pavilonjában. A kulturális program során szeptember 9-én látható lesz oroszlántánc, főző- és harcművészeti bemutató is.

A vásár tematikus napjai

Az öt tematikus nap programjai közül külön figyelmet érdemel  az un. Ezüst Nap és Oktatás napja, (szeptember 10.), amikor a nyugdíjasoknak, diákoknak és pedagógusoknak, a Nők napján (szeptember 11.) pedig a hölgyeknek jár ingyenes belépőjegy.

Előadások szeptember 9-én, az Építkezők és Lakberendezők Napján:

10.30-11.00  Miért jó lakberendezővel dolgozni? A stand tervezőinek előadásában

11.05-11.45  Minden a jó tervezéssel kezdődik: számítógépes tervezőprogram bemutató

11.50-12.20  Fény az éjszakában: LED-világítás otthon, az irodában és bárhol – alkalmazzuk okosan!

12.25-12.45  A szépség és tartósság titkai: mitől jó a (konyha)bútor? Corian és társai…

12.50-13.20  A kacsa 8-kor csenget: az intelligens konyhai készülékek erre is megtanítják

13.25-13.55  Ezek a norvégok tudnak valamit! Kényelmes és gyönyörű (ülő)bútort északról

14.00-14.30  Talp alá való: antiallergén és csendes laminált, (nem csak) egyedi és különleges

14.35-15.05  Ejtőzzünk a szaunában: szingli vagy társasági szaunázás

15.10-15.30  A fürdőszoba és amit eddig nem tudtunk róla: pl. műalkotásnak látszó radiátor csövek nélkül (?), ősbemutató: szaniter újdonságok a BNV-n először

15.35-15.55  Művészet és műalkotások körülöttünk – az (ipar)művészek szépségei

16.00-16.30  Kényelem és biztonság kontrolláltan: az intelligens ház lehetőségei kicsiben és nagyban

Szeptember 12.:  Családi Nap, 

Szeptember 13.:   a Magyar Dal Napja.

A BNV kísérő rendezvényei

A „vidék ízeivel" színesíti a Vásárközpont programját az  AGRÁREXPO,  s közel háromszáz találmány mutatkozik be a  GÉNIUSZ EURÓPA  címet viselő nemzetközi találmányi kiállításon.  

AGRÁR EXPO – VIDÉKI ÍZEK A BNV-N

A Magyar LEADER Szövetség a Vidék Megújításáért és a Kelet-Közép-Európai Kis- és Közép-vállalkozók Szövetsége Egyesület rendezi meg első alkalommal az AGRÁREXPO-t, a Budapesti Nemzetközi Vásár társrendezvényeként.

A sikeres két magyar LEADER expo megrendezését követően rendezte meg a szövetség az I. Európai LEADER Expo-t  ezév tavaszán. Ezután érkezett a felkérés a HUNGEXPO tulajdonosától, hogy a BNV keretén belül a szövetség rendezze meg az agrárágazat bemutatkozását, mint a Vidék Ünnepét.

A szövetség fontosnak tartja a kiélezett piacra-jutási versenyben meggyőzni a fogyasztót arról, hogy a jó minőségű, egészséges magyar termékek vásárlása egyben a magyar termelőt is segíti.

Emellett, mindent meg kell tenni a magyar termelő piacra jutása érdekében. Éppen ezért, a magyar vidék termékének bemutatóján túl nagy figyelmet fordítanak a különböző piaci értékesítési lehetőségek megszervezésére is. Hosszú előkészítés után, az AGRÁREXPO alkalmával indítják el a LEADER PIACI- ÉS BOLTHÁLÓZAT programjukat.

Ennek lényege, hogy a különböző értékesítési formákon, úgymint:  a hagyományos, kis-volumenű  piacon, saját franchise rendszerű bolthálózatban és e-Kereskedelemben kívánják segíteni a vidéki magyar termékek értékesítését, együttműködve a magyar LEADER Helyi Akciócsoportokkal, a COOP bolthálózattal, a települési önkormányzatok szövetségével, a terméktanácsokkal, a TÉSZ-ekkel, a Kelet-Közép-Európai KKV-k Szövetségével és valamennyi vidéki termelővel.

A szövetség maga elé tűzött célja;  megszervezni a piacot és közreműködni a piacon való részvétel ismereteinek megszerzésében mindazon magyar termelők esetében (kertészek, állattartók, élelmiszer-feldolgozók, kézművesek, képző- és iparművészek, kulturális termékeket, használati eszközöket és -tárgyakat előállítók), boltosok, kisvendéglősök, akik a vidéki életformát választva részt kívánnak venni a vidéki gazdaság újrateremtésében, és saját maguk és családjuk számára élhető életfeltételek megteremtésén fáradoznak, első sorban önmaguk és családjuk szorgalmára alapozva.

file:///C:/Documents%20and%20Settings/Harmat%20Lajos/Documents%20and%20Settings/jozsi/Documents%20and%20Settings/jozsi/Documents%20and%20Settings/jozsi/Application%20Data/Documents%20and%20Settings/jozsi/Local%20Settings/Temporary%20Internet%20Files/OLK21F/www.magyarleaderszovetseg.hu

A  Nemzetközi Találmányi Vásár és Diplomázók Nemzetközi Fóruma, a  GÉNIUSZ – EURÓPA Nemzetközi Találmányi Vásár nagyszabású eseménynek ígérkezik, amelyet a Magyar Feltalálók Egyesülete (MAFE) és a Feltalálók Egyesületei Nemzetközi Szövetsége (International Federation of Inventors' Associations – IFIA) rendez meg a 113. Budapesti Nemzetközi Vásárhoz kapcsolódva.

A rendezvény anyagi támogatásában részt vállalt az IFIA és a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal is.  A GÉNIUSZ – EURÓPA a Magyar Feltalálók Egyesülete maglapításának huszadik évfordulóját hivatott megtisztelni. Az elmúlt két évtized alatt a MAFE magyar találmányok ezreit segítette elindulni a hasznosítás rögös útján.

A feltalálók világszervezete, az IFIA  ezen budapesti rendezvénnyel is hangsúlyozni kívánja sarkalatos elvét, a gazdasági válságból kivezető egyetlen utat,  miszerint „feltaláló nélkül nincs találmány, találmányok nélkül nincs innováció és innováció nélkül nincs prosperitás!"

A nagyközönség most 20 országból 304 új találmányt láthat, közöttük 132 magyar alkotást.

Különös bizakodás tölthet el bennünket, hogy az erkölcsi és pénzügyi válság ellenére, a bemutatkozó új magyar találmányok közel felének a hasznosítása már beindult.

Új kezdeményezés a GÉNIUSZ eseményhez kapcsoltan megrendezendő „Diplomázók Nemzetközi Fóruma", amelynek keretében 8 országból 33 végzős egyetemista mutatja be műszaki területhez kapcsolódó diplomamunkáját.

http://www.inventor.hu/genius7/genius7.htm

http://www.inventor.hu/genius7/genius7einf.htm

A Rendezvény Parádé Kft. "OKTATÁS HETE 2009 –10. NYELVPARÁDÉ " címmel ugyancsak szeptember 9-13 között rendezi meg a HUNGEXPO területén átfogó oktatási rendezvényét a B pavilonban, amelyen a tanulási lehetőségek számos formájával, ill. elméleti és gyakorlati szakembereivel találkozhatnak az érdeklődők.

 

A 10. Nyelvparádé idén 4 oktatási témájú kiállítással bővül, ahol közel 200, az oktatás területét képviselő kiállító várja a látogatókat:  

nyelvoktatók,

felnőtt- és szakképző intézetek,

hazai és külföldi egyetemek, főiskolák,

valamint gyermekek képességfejlesztésével foglalkozó intézmények.

Újdonságként idén hazai és külföldi munkalehetőségekkel, vállalati nyelvtanfolyamokkal és HR konferenciával is bővül a kínálat.

Naponta 10-18 óráig szakmai előadások, kedvezményes könyvvásár, ingyenes nyelvi ízelítők és frissítők, színpadi programok, játszóház és értékes nyeremények várják a minőségi oktatás iránt érdeklődőket.

A Nyelvparádén a színvonalas előadások mellett idén is lesznek ízelítő, azaz kezdő nyelvórák, még egzotikus nyelvekből is. Ezekre a helyszínen ingyenesen lehet jelentkezni. Emellett nyelvi frissítőkön is részt vehetnek a látogatók, ahol a nyelvtudásukat különböző témákban bővíthetik. Lehetőség lesz alternatív nyelvtanulási módszerek kipróbálására, illetve próba-nyelvvizsgázásra is.

A Business Language Show elsősorban vállalatvezetőknek, döntéshozóknak szól.  HR konferencián kaphatnak segítséget a cégek képviselői ahhoz, hogy minél kedvezőbben, hatékonyabban tudják megszervezni a vállalati (nyelv) oktatást.

A Tanfolyam- és állásbörze  kínálata:  próbainterjún vehetnek részt azok, akik szeretnének felkészülni a valódi megmérettetésre. Önéletrajz-írási és karrier-tanácsadás várja az elhelyezkedni kívánókat, sőt asztrológiai segítséget is kérhetnek a pályaválasztáshoz.

A Tanulj, Dolgozz Külföldön!  standon tanfolyami és munkalehetőségek felsorakoztatása mellett a megjelent szakemberek segítenek eligazodni a külföldi munkavállalás útvesztőjében, ösztöndíjak megszerzésében vagy akár a letelepedési ügyintézésben.

A Gyermekeink Jövője  idén is segít a szülőknek, pedagógusoknak megtalálni a leghatékonyabb módot az átlagos, a rendkívül tehetséges, vagy akár a sajátos nevelési igényű,  vagy tanulási problémákkal küzdő gyerekek képesség-fejlesztésében.  Játékok, fejlesztő eszközök, tanfolyamok, kerekasztal-beszélgetések, bemutató órák várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Naponta változó színpadi produkciók, értékes nyeremények, kedvezmények, dedikálások színesítik a programot.

http://www.oktatashete.hu/

Közép-Európai Környezetvédelmi Technológiai Innovációs Szakkiállítás:

Kiállítás:  G pavilon,   nemzetközi konferencia: 25. épület.

A konferencia témái: 

Energiahatékonyság, megújuló energiaforrások, együttműködési lehetőségek, az innováció nemzetközivé válása.

http://www.nfu.hu/

Családi és gyermek-programok a vásár területén

A Vásár a családos látogatók és a gyermekek számára kalandparkot, játszóházat (Juventus Játszóház) és gyerekmegőrzőt (III: Fogadó csarnok) kínál, zenés táncos bemutatók mellett.  

Az édesanyák számára szépségsziget, növényvásár, olvasósarok és fitnessz program nyújt élményeket.

CHALLENGELAND KALANDPARK
Gyerekeket és felnőtteket egyaránt vár a
– 7,5 m magas sportmászófal és 40 m-es csigás lecsúszás az E épület melletti szabad területen
– beltéri, földi akadályrendszer játékokkal és nyereményekkel.

GOLD'S GYM FITNESS PROGRAMOK

Óránként body toning, dinamikus jóga és spine gymnastic órabemutatók, versenyek, interaktív beszélgetések, vérnyomás- és testzsír mérés, szakmai tanácsadás étkezésről, edzésmódszerekről és Krav-maga bemutató.

Szórakoztató műsorok:

szeptember 12-én  14-20 óra között szüreti felvonulás és szüreti bál délután a  G-pavilonban.

  India varázsa:  Somi Panni és együttesének táncbemutatója,

                       Haáz Eszter speciális rádzsasztáni táncműsora dobkísérettel
  SALSA ÉS KARIBI TÁNCOK 13-16 óráig, óránként latin táncbemutató és tánctanítás a Passzázsban.    

  Merengue, bachata, reggaeton, salsa.

-Szeptember 13-án, a Magyar Dal Napján több száz magyar dal csendül fel az ország különböző színpadain.  A Hungexpo Budapesti Vásárközpont egyik helyszíne lesz ennek a rendkívül népszerű rendezvénynek. 

Presser Gábor hívására, kiváló és népszerű előadók lépnek fel országszerte. Minden zenei műfajnak meglesz a saját színpada,  az un. populáris vonal a BNV-n koncertezik.

Fellépnek:

10.00 Éliás Jr.

10:00 Dred

10:40 Lola

11:00 Roy és Ádám Trió

12:00 Puskás Peti

12:00 Márk

12:00 Király Viktor

12:00 Rami

12:00 Tamara

12:00 Barbee

12:00 Tóth Gabi

12:00 SP

14:00 Rúzsa Magdi

15:00 Pa-Dö-Dö

15:30 Gáspár Laci

16:00 Kozmix

17:00 Bikini

A programhoz eddig tucatnyi vidéki város csatlakozott és a budapesti helyszínek száma is egyre növekszik. A tavalyi Sziget Fesztivál sikerét követően a Magyar Dal Napja folytatódik és ezentúl minden év szeptember 13-án az egész ország magyar zenétől lesz hangos.

http://www.magyardalnapja.hu/

Kedvezmények, akciók

UTAZÁS:  a vidékről a BNV-re utazók MÁV-START és VOLÁNBUSZ kedvezményeket vehetnek igénybe.  Az autóval érkezőket a megújult vásárközpont területén kialakított parkolókban is fogadják.

A vásár naponta 10-18-ig tart nyitva.

A belépőjegyet vásárlók között naponta egy szerencsés látogató sétarepülést nyerhet,  egy másik szerencsés pedig repülés-szimulátoros élmény-úton vehet részt.  

Könyvvásár,  kedvezmények az F pavilonban: 

– minden Líra könyvre 10% kedvezmény,
– akciós könyvek 200-1000 Ft-os áron,
– 5.000 Ft-os vásárlás esetén törzsvásárlói kártya.

Növényvásár és kertészeti tanácsadás:

A BNV Oázis-on a látogatók ingyenes szaktanácsadást kérhetnek a következő témákban:
Kerttervezés – Hogyan alakítsuk ki kertünket? Milyen funkciói lehetnek a kertnek és ehhez milyen növényekre van szükségünk?
Növényvédelem, tápanyag utánpótlás – Milyen tápoldatokat, műtrágyákat használhatunk, hogy növényeink szépek legyenek? Ha megtörtént a baj, melyek a leghatékonyabb növényvédő szerek?
Tótechnika – Hogyan tervezzük meg kerti tavunkat? Milyen építő anyagokra, berendezésekre van szükségünk egy kerti tóhoz és ezek mennyibe kerülnek?
Öntözéstechnika – Milyen öntözőrendszert érdemes telepíteni a kertbe? Földfelszíni és földalatti rendszerek előnyei és hátrányai?
Kerttechnika, szerszámok – Milyen kertbe, milyen szerszámokat érdemes vásárolnunk? Hogyan tartsuk karban az eszközöket, hogy sokáig használhassuk őket?
Kérdésekre a témák elismert szakértői válaszolnak.
Oázis Növényvásár:   különleges szobanövények, kaktuszok, orchideák, a kert díszei megvásárolhatók a helyszínen.

Ötvenentúl.hu:

Állandó programok:
– Ötvenentúl.hu játék: ördöglakat kirakó verseny, gyógynövény felismerő verseny, helyszíni fotózkodás (utána webről letölthető), ötvenentúl.hu teszt, kézműves bemutató – otthon készíthető díszek, ajándékok,
– Gyógytea kóstoló a bükki füvesember teáiból,
– Gyógypad a gerincmester: gyógytornász bemutatója és tanácsadás.
Szeptember 10-én óránként kerekasztal beszélgetések:
– Homeopátiás tanácsok – dr. Puskás Emese
– Ilcsi néni fia – természetes szépítés
– Deviza alapú hitelek? – Kerezsiné Nagy Erika, hiteltanácsadó
– Öngondoskodás – Mudri István, pénzügyi tanácsadó
– Jégkamra – dr. Vass Ilona, bőrgyógyász
– Újrakezdés – dr. Sinkovics Andrea, klinikai szakpszichológus
– Új családtag érkezik – Kovács Ildikó, magánéleti "coach"
– Sport, mozgás ötvenentúl – Monspart Sarolta
Szeptember 11-én:  Avon – bőr analízis, smink és szépészeti tanácsadás.
Szeptember 12-én:  Webbeteg – tanácsadás, szűrések.

BORFESZTIVÁL

A BNV belépőjegy felmutatásával kedvezményes belépőjegy (2.300 Ft helyett 2.000 Ft) váltható a Borfesztiválra, melyet a Budai Várban, a BNV-vel egyidőben (2009. szeptember 9-13.) rendeznek.

Amennyiben a látogató a Borfesztivál karszalagját magával hozza, kedvezményesen válthat belépőjegyet (1.000 Ft helyett 700 Ft-ért) a BNV-re. 

(A kölcsönös kedvezmények csak a felnőtt napijegy felmutatásával vehetők igénybe).

SZAKMAI PROGRAMOK:

Szept. 9. szerda:

11-13  Fogyasztóvédelmi konferencia, 1. épület, Kerámia terem                                 

13-17  Eredményes vállalati nyelvi képzés,  B. pavilon Média terem           

          www.businesslanguagesshow.hu

          http://www.oktatashete.hu/               

18-21  MAFE -Magyar Feltalálók Jubileumi díszünnepsége, Konf. Központ Nagyterem,                             Magyar-román innovációs nap

          http://www.inventor.hu/          

                                            

Szept. 10. csütörtök:                                                     

11-13   Diplomázók nemzetközi fóruma,   Konf. Központ Zöld terem                            

           http://www.inventor.hu/        

  • 11-14 Hazánk atomenergia fejlesztésének kérdései, különös tekintettel a Paksi erőmű tervezett

bővítésére,   Konf. Központ Nagyterem                                                                  

  • 10-17 Munkavédelem a felnőttképzésben, B. pavilon Média terem,

            http://www.oktatashete.hu/             

9-17     Közép-Európai Innovációs Konferencia,  25. pavilon,            

10-14    Iskolaszövetkezetek Országos Szövetsége – Konferencia,  1. épület Kerámia Terem,

                                            

Szept. 11. péntek:                                               

9-17    Vállalkozók Közép-magyarországi Innovácis szövetsége, nemz.konferencia,  25. pavilon 

10-18  Nyelvi frissítők,  B. pavilon Média terem ,                 

          http://www.oktatashete.hu/                

11-16   Faipari Szakmai Nap,  G. pavilon Konf. Terem,

            www.xmeditor.hu        

                                            

Szept. 12. szombat:                                                      

10-18    Nyelvi frissítők,  B. pavilon Média terem,               

            http://www.oktatashete.hu/    

18-21   Géniusz díjkiosztó gála,  Konf. Központ Nagyterem,          

            http://www.inventor.hu/         

Szept. 13. vasárnap:                                            

10-18   Nyelvi frissítők,  B. pavilon Média terem,                            

           http://www.oktatashete.hu/

A BNV nyitvatartása:

szeptember 9-13.  között minden nap 10-18-ig.

Bejárat:   I., II. és III. kapu.

Belépőjegyek:

-Napijegy:  1.000 Ft

-Családi jegy:  2.000 Ft

-Kedvezményes jegy:   700 Ft

Hungary Card felmutatásával:    650 Ft.

6 éven aluliak és 70 éven felüliek számára ingyenes a belépés.

Szeptember 10-én  nyugdíjasoknak, diákoknak és pedagógusoknak,  

szeptember 11-én pedig a hölgyeknek a belépés ingyenes.

Parkolás:

– E és V parkoló:   200 Ft/óra,  600 Ft/4 óra,  800 Ft/nap,
        A parkolási díjat távozáskor az E parkolóban a kijáratnál, a V parkolóban a III. kapu felőli fogadóépületben található fizető automatáknál kell megfizetni.

– Albertirsai út:   800 Ft/nap.

Sajtó parkoló:  a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont 1-es épülete előtt (a főbejárat mellett).

http://www.bnv.hu/

http://www.kinainfo.hu/

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.