2022.augusztus.18. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Impresszum

Az új EuroAstra magazin

Az Internetes kezdet amikor még az Internet is 33.6 kb-es modemen döcögött…

1975-ben anno amikor Pósvári Sándor még az USA területén megálmodta ezt a nevet, senki nem is gondolta, hogy ez a név később az Interneten fog megjelenni. Amikor 1999-ben Polgárdiban erről Kiss János – Johannes és Pósvári Sanyi társaságában beszélgettünk és falatoztuk a Sanyi anyukájának frissen sült ételeit és hallgattuk Sanyi karizmatikus terveit.

A Velencei tó közelsége okán is számos turisztikai, társadalmi és emberi kérdéssel foglalkoztunk.

Akkoriban ott volt a Teleház és benne számos jó barát: Vértes Jani a Prím online vezetőjeként, Fülöp Hajni fiatal újságíróként és önkéntesként, vagy a mindenki meglepetésére önkéntesként tevékenykedő és vakon született Pál Zsolt – Pille akiknek baráti társaságát élvezhettük köreinkben. Bíztunk a közismertségünkben és a piac majd megoldja eufóriában.

Barátaink és szakmabeliek sokan voltak, mindenkinek meg volt a maga favoritja, futó és futásra érett lova és mindenki fényesre suvikszolta a paripáját: de hát mindenkinek a maga lova volt a fényes. A média csinálás az Interneten a kezdetét élte: fél éve indult még az Index is Nyírő Andrisékkal és Körösi Ákossal. Szóval volt a történetnek egy történelmi érzése az a bizonyos nagy pillanata amit, akkor nem sikerült megfognunk, de erről később még írok.

Talán a Vértes Janiék féle Prím Online sikere volt az egyik inspiráló elem vagy az Index hirtelen Internettóból történt átverbuválódása részegítette meg Sándort egykoron ez már mára a történelem. Az akkor Internet világában aligha volt kétséges, Johannes Modemidős múltja és Vírusvédelmi könyvének tapasztalatai sokat segíthetnek, a karizmatikus Pósvári irányította EuroAstrának. A közéleti magazinok akkoriban kezdték meg érdekes vagy érdektelen működésüket, felvett a piac egy lelkes média csináló pozíciót és sokan lettek onlájnerré!

Aztán az élet közbeszólt: Sándor előbb majd Johannes későbbi elhunytával a téma újra átgondolásért kiáltott és néhány hónap után megszületett az új Euroastra gondolata.

Így 24 év távlatából elmondhatom, ez eltelt köztes időszakban több ezer írás született, az EuroAstra története pedig sok, egyedi és érdekes cikkeivel elért egy a témát érdeklő olvasói tábort.
Főleg a Google létrejöttével a cikkeket már célirányosan keresők táborával az írások olyanokhoz jutottak el akik valóban az adott téma iránt érdeklődtek.

Az EuroAstra több költözést is megélt, kiszerveződött részben az euroastra.blog.hu -ra is ideiglenes és ott is maradt egyik fele, majd 2018-ban elkezdtük az áttelepítését. A mindenki számára jelentős nyomást okozó időhiány aztán egészen 2019-decemberéig kergette az alkotói kedvünket, amikor hirtelen és váratlanul a Pósvári Sándor halálát követően főszerkesztővé vált Kiss János Johannes is elhunyt.

Az új EuroAstra – jelen 2020. május 1-től

Az új EuroAstra ahogyan most a terméket hívjuk az eredeti alkotói szándékokat és az eltelt 24 év tudását ötvözve jött létre: benne a régi senior alkotó gárda, tudás, szakmai múlt, tapasztalat és téma ismeret egyben. Tematizálódtunk téma felelősökkel, szerzői érdeklődéseket kiszolgáló háttérrel és egy új weboldallal.

Lecseréltünk mindent: logót, arculatot és stílust.

Az új EuroAstra célja, hogy az embereknek szóljon az emberekről

Az új EuroAstra emberbarát, az embereket érdeklő, a hétköznapokat átölelő valódi megoldáskereső magazinná alakult.
Nem politizálunk ezt kijelenthetjük így a politikai érintettségű ügyekben sem vállalunk megmondó szerepet.
Annál inkább leírjuk tapasztalatainkat az élet dolgaiban és ott nem rejtjük véka alá a véleményünket sem.

Az új EuroAstra az emberekről szól!

Az élethez szeretnénk közel állni, az élet minőségibbé tételéhez, a tapasztalt öregek nyugalmával és átérzésével. Főleg ezért is az eredeti és egykori senior alkotó gárda mellé más korábbi médiumok senior szerzőit is szeretettel hívtuk és várjuk a közösségünkbe.

A korábban megszokott csapat: Dr.Hautzinger Gyula, Lantai József, Hecks Ferenc, Dr. Révay András, László Gyula és társai mellé, sorban érkeznek a fiatalok, fiatalabbak de a Seniorok tábora is nő, növekszik. A csapat kiegészült továbbá Meruk Józseffel aki az EuroAstra Internet Magazin kommunikációs tanácsadójaként, újságíróként segíti munkánkat. ( 2021.május 31-ig …)

Azt reméljük, hogy azok akik minket olvasnak, olyan témákra lelnek rovatainkban amelyek minőségében és érdekes kidolgozásában, a témát elkötelezetten kezelő szakemberek képét mutatják, segítségül a jelenhez és a jövőhöz. A tudást és az alázatos téma értést tekintjük értéknek és ezen alázatos mértékegységgel tekintünk olvasóinkra és partnereinkre. Nyitottságunk határtalan a kedves szóra és a békés, barátságos megoldásokra: örömmel fogadunk vendég szerzők írásait is, ha alkotása a téma teljes értőjeként, mások épülését szolgálja. Szívesen fogadjuk az Y és Z generáció tagjait még ha fenyegető aurával nem is rendelkezünk mint a közismert Facebook csoportok egyike-másika  nevében, viszont rendelkezünk empátiával és humorral az elkötelezettség iránt.

Oldalunkon olvasható írásokért szerzőink mint alkotó személyek vállalnak felelősséget, tényekért, tartalomért, adatokért és a teljes alkotásért.
Az EuroAstra weboldal mint az EuroAstra Internet Magazin a bázisként alkotói hátteret jelent szerzőinknek!

Az EuroAstrán szavad van, ha írsz ha olvasol: csupán legyél ember úgy valóban emberül…

Az új EuroAstra 2020. május 1-től megnyitotta kapuit az alkotók írásai és az olvasók előtt.

2020.május 1.

Petrásovits Zoltán
CFO

Az új EuroAstra Internet Magazin szerkesztősége

Dr.Hautzinger Gyula – szerkesztő ( Utazás,  EuroAstra, Közélet)
Dr. Révay András – szerkesztő ( Külföld)
László Gyula – szerkesztő (Belföld)
Lantai József- szerkesztő
Hecks Ferenc – szerkesztő
Harmat Lajos – Szerkesztő
Láng Róbert – szerkesztő (belföldi témák)
Dániel – minden vegyes de már fiatalabbaknak

( Meruk József  – az EuroAstra Internet Magazin kommunikációs tanácsadója) ( 1948. január 31 – 2021. május 31. )

A Szerkesztőség önkéntes és alapos munkáját mindenki önkéntes alapon végzi.
A háttér és szakmai támogatás, fejlesztés és technikai kiszolgálás a WebshopCompany ltd. munkája.

webshopcompany logo

A Szerkesztőség szervezeti egységét, technológiai hátterét és üzemeltetését a londoni  székhelyű
WebshopCompany ltd. és a magyarországi székhelyű WebshopCompany kft biztosítja.

A szerkesztőség elérhetősége:  szerkesztoseg @ euroastra.hu

Facebook elérhetőségünk: https://www.facebook.com/euroastra.hu/

Utolsó módosítás: 2022. február 15. (14.22)

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.