2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Marketing

2 perc olvasás
baracklekvar

baracklekvar

Mondjuk meg őszintén, a Nemzeti Lekvárgyár a csőd szélén állt. A barackdzsemet gyártó cég tíztonnás vákuumüstje íztelen, hamuszürke, rossz szagú valamit állított elő. Valószínűleg elfelejtett cukrot beletenni Katyvasz Ede vegyészdoktor, a főkóstoló mester. Megesik az ilyesmi, emberek vagyunk. Már máskor is megtörtént Edével hasonló eset, de máskor is emberek vagyunk.

A vezérigazgató riasztotta a menedzsmentet, a felügyelő bizottságot és az igazgató tanácsot, de senkinek sem volt ötlete, hogy mit is kellene tenni ezzel a borzalmas terméktömeggel. Csak egy bátortalan felszólalás hangzott el: vegyük fel a kapcsolatot a közelben lévő sertéshizlaldával. De a csőd még így sem lett volna elkerülhető.

Ekkor a tárgyalóterembe bekopogott a Marketing Osztály egyik dolgozója, Finesz Guidó, pályakezdő technikus. Bocsánat a zavarásért, nekem lenne egy ötletem a megoldásra. Hol van a főnöke? – förmedt rá a vezérigazgató. Karanténban van, pozitív lett a koronavírus tesztje, A vezérigazgató fáradtan legyintett, veszíteni valója nem volt, megadta a szót az ifjúnak.

Ha jól tudom arról van szó, hogy íze nincs, hiányzik belőle a cukor, ezért hamar megromlik, külleme gusztustalan. Nos, javasolom készíttessünk színes címkéket az üvegre, háttérben virágzó barackfák, elől egy kisfiú lekváros kenyeret majszol. Tegyünk az üveg tetejére pergament papírt, mint a házi lekvárnál és kössük le rafiával. Egy másik címkére írassuk rá a következő feliratot: Legyen Ön is tudatos fogyasztó! Óvja saját és családja egészségét! A Nemzeti Lekvárgyár barackdzsemje válogatott biogyümölcsből készült. Ízfokozót, színezéket, adalékanyagot, tartósítószert, aromát nem tartalmaz. Cukorbetegek is fogyaszthatják!

A megrendelő áruházlánc átvette a szállítmányt, amely a „kettőt fizet, hármat kap” akció keretében rövid idő alatt egy szálig elfogyott. Így menekült meg a gyár a csődtől. A fiatal marketinges vezérigazgatói dicséretet kapott és bruttó húszezer forinttal megemelték a garantált minimálbérét. Többet is megérdemelt volna, de a vezér nem akarta, hogy elbízza magát. Még azt hihetné, hogy okosabb, mint a cég irányítói!

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.