2024.július.23. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2011 a szilva éve a Budapesti Pálinkafesztiválon és az első készpénzmentes fesztivál!

6 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/49719"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/EvPalinkaja.thumbnail.jpg" border="0" width="66" height="100" /></a></span>Új helyszínen nyitja meg kapuit a tavaszi Pálinkafesztivál. 2011. május 5-8. között a Városháza Park helyett a Budai Várban várja a látogatókat az egyik legnagyobb fővárosi gasztronómiai rendezvény.

evpalinkaja.thumbnailÚj helyszínen nyitja meg kapuit a tavaszi Pálinkafesztivál. 2011. május 5-8. között a Városháza Park helyett a Budai Várban várja a látogatókat az egyik legnagyobb fővárosi gasztronómiai rendezvény.

evpalinkaja.thumbnailÚj helyszínen nyitja meg kapuit a tavaszi Pálinkafesztivál. 2011. május 5-8. között a Városháza Park helyett a Budai Várban várja a látogatókat az egyik legnagyobb fővárosi gasztronómiai rendezvény.

 A jól megszokott belvárosi Budapesti Pálinkafesztivál ideiglenesen felköltözik a Budai Várba. A rendezvény eredeti otthona, a Városháza Park és annak környéke ugyanis nem készül el május elejére. A Károly körúti átalakítások miatt a fesztivál szervezői úgy döntöttek, hogy az őszi Budavári Kolbász – és Pálinkafesztivál jól bevált helyszínén rendezik meg az immár hatéves eseményt, amely kínálatában persze semmit sem változik.  A vendégek több száz párlat, valamint házi sajt, finom bor, csoki, pezsgő, és kolbász közül válogathatnak.

Az idei év pedig nemcsak a helyszín, hanem az ízek tekintetében is más lesz. 2011, a szilva éve a Budapesti Pálinkafesztiválon, ahol a hamvas gyümölcsből készült ételek, valamint párlatok főszerepet kapnak a rendezvényen. Ennek apropójaként a látogatók megkóstolhatják az Év blendelt Szilvapálinkáját. Újra lehetőség nyílik a pálinka- és a csokoládéfogyasztás új műfajával találkozni, a párosításukból tökéletes élvezeti forrást kreálni. A megszokott és új ízeken túl a fesztiválon kiemelt helyet kapnak majd a szilva éve keretében készült ételspecialitások is. Az Év Szilvapálinkája a rendezvény történetében újdonságnak számít. Sőt! Szilváskert lesz a Pálinkafesztiválon, és díszdobozt kapott az Év Pálinkája! A látogatók egy külön Szilváskertben kóstolhatják meg a finomságokat, többek között az Év Szilvapálinkáját, amely kilenc párlat házasításából készült. A Békési, a Gusto, a Gyulai Pálinka Manufaktúra, a 895 Hunnium, a Nobilis, a Prekop, a Rézangyal, a Villányi és a Zsindelyes közös összefogásának köszönhetően egy különleges prémium szilvapálinka blend született, hagyományteremtő célzattal. Mostantól ugyanis minden évben elkészül az Év Pálinkája, az adott esztendő tematikus gyümölcséből. A szakértő kóstolócsapat által kiválasztott legjobb párlatokból készült blend 1100, sorszámozott palackba került, amely egyedi dizájnnal ellátva, díszdobozban, 0,5 literes kiszerelésben megvásárolható a fesztiválon, az Év Szilvapálinkája Faháznál. A Szilváskertben, a Szilvapálinka háznál pedig megkóstolható valamennyi kiállító szilvapálinkája valamint nemzetközi szilvapárlatok is.

 S még mindig nem ért véget az újdonságok sora: a szervezők a bejutást, és a fizetés módját is leegyszerűsítik: az OTP Bank jóvoltából a kuponos rendszert felváltja egy új generációs PayPass elektronikus fizetési mód. Minden látogató a belépőjegye mellé egy pálinkás poharat és egy 500Ft-tal feltöltött kártyát kap. A feltölthető kártyával gyorsan és könnyen vásárolhat a fesztivál területén, sőt a rendezvényt követően a kártya további használatára is lehetősége nyílik.

A hazai hírességek is készülnek a tavaszi Pálinkafesztiválra. Gönczi Gábor, Gianni, a Jóban Rosszban színészei és Horváth Éva egyaránt találtak rá okot, hogy koccintsanak egyet a Budai Várban, május 5-8 között. Baronits Gábor, Legerszki Kriszti, Kondákor Zsófi és Tóth Roland azaz a Jóban Rosszban sztárjai, Gönczi Gábor, Bárdosi Sándor, Horváth Éva és Gianni pálinkával adják meg egy-egy jeles esemény módját, és soha nem hagyják ki a hungarikum ünnepét, a pálinkafesztivált. A tavasz első nagyszabású gasztronómiai rendezvényén ők is megisznak egy-két kupicával a legfinomabb párlatokból.

Nagyon megszerettem a pálinkát – kezdte Horváth Éva. Minél tisztább, annál jobb. A különböző mézes párlatokat nem igazán kedvelem. Az idei Pálinkafesztivál „főszereplője", a szilva és a málna a kedvenc ízeim. Úgy érzem, az utóbbi időben igazi szakértő lettem: a pálinkákhoz már jobban értek, mint a borokhoz." – mesélte a Sugarbird egyik arca.

Gönczi Gábor csak néhány éve csatlakozott a pálinkakedvelők táborához.

„Amióta megszerettem ezt a hungarikumot, csak ezzel koccintok. Tetszik a tisztasága" – jegyezte meg az RTL Klub műsorvezetője.

A Jóban Rosszban színésze barátaival együtt érkezik a rendezvényre.

„Évekkel ezelőtt volt egy motorbalesetem, amikor eltávolították a lépemet, ezért óvatosan és csak keveset iszom alkoholt: 3-4 pohár pálinkánál mindig megállok. Mint minden magyar ember, én is szeretem ezt a hungarikumot, így ha vendégek jönnek hozzám, biztosan előkerül néhány pálinkás üveg. Most a Pálinkafesztiválra szervezem a baráti összejövetelt" – mondta Baronits Gábor, a Jóban Rosszban Halász Kristófja.

„Nem bírom az alkoholt, így nekem már egy kupica pálinka megadja azt a hangulatot, amitől jól érzem magam egy bulin. Nem sűrűn iszom, de ha koccintani kell, jól esik meginni egy minőségi pálinkát." – mesélte mosolyogva a TV2 sikersorozatának színésznője, Legerszki Kriszti, aki párjával, Jánosi Dáviddal sétál el május 5-én a Budai Várba.

Az olasz gasztronómiai szakértő kötelességének érzi, hogy ott legyen a jeles eseményen.

„Amióta Magyarországon élek, megszerettem a pálinkát. Ez a finom ital elengedhetetlen tartozéka az összejöveteleknek. A barátaimmal most is kilátogatunk a Budapesti Pálinkafesztiválra, hogy kellemes környezetben, jóféle pálinkák mellett beszélgethessünk" – árulta el Gianni.

Vérpezsdítő zene és szilvacsodák a Budai Várban! Latinos gitárpengetés és örömteli roma dallamok: DelaDap!, Karaván Família, valamint Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor húzza a talpalávalót a VI. Budapesti Pálinkafesztiválon.

A táncos kedv nem pusztán a nemes magyar párlatoknak lesz köszönhető a VI. Budapesti Pálinkafesztiválon, hanem a vérpezsdítő latinos és roma zenét játszó muzsikusoknak is.

Az új helyre költöző gasztronómiai eseményen fellép a legújabb albumukat bemutató, bécsi székhelyű, modern, progresszív jazz-et a hagyományos roma dallamokkal zseniálisan ötvöző DelaDap!; a székely, moldvai, erdélyi stílusú népzenék alapjait elektronikus ütemekkel fűszerező Analog Cuvee; valamint a latinos dallamok koronázatlan magyar királyai, Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor. Szombaton lép színpadra az East Gipsy Band, Balázs Elemérnek és öccsének új világzenei és jazzprojektje. De különleges zenei csemegével készül az Ocho Macho és a Karaván Família is: előbbi zenekar akusztikus hangszereléssel lép színpadra, utóbbi pedig meglepetés vendégekkel színesíti amúgysem unalmas zenei repertoárját.

 

A részletes program:

 

MÁJUS 5. – Csütörtök

18:00  Intim Torna Illegál

20:00  DelaDap!

 

MÁJUS 6. – Péntek

18:00  The Bluesberry Band feat Pribojszki Mátyás, Ferenczy György, Muck Ferenc  

20:00  Analog Cuvee

 

MÁJUS 7. – Szombat

18:00  Tátrai Tibor & Szűcs Antal Gábor – Latin

20:00  East Gipsy Band

 

MÁJUS 8. – Vasárnap

18:00  Ocho Macho Akusztik

20:00  Karaván Familia és Barátai

 

Budapesti Pálinkafesztivál – 2011. május 5-8.

www.budapestipalinkafesztival.hu  

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.