2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2013. szeptember 23-án Inventio Arts Freeport 5. Mit gyűjt, miért gyűjt? A kortárs gyűjtés szempontjai és helyzete Magyarországo

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><strong><span class="inline inline-left"><a href="/node/83799"><img class="image image-preview" src="/files/images/free.preview.jpg" border="0" width="460" height="243" /></a></span>Ötödik részéhez érkezett el a Freeport beszélgetéssorozat</strong>, ez alkalommal újra visszatérünk a műgyűjtés tematikához és a részvevőkkel saját gyűjtési szokásaikról fogunk beszélgetni -tájékoztatott az eseményről Arató Balázs.  <p><strong>

free.previewÖtödik részéhez érkezett el a Freeport beszélgetéssorozat, ez alkalommal újra visszatérünk a műgyűjtés tematikához és a részvevőkkel saját gyűjtési szokásaikról fogunk beszélgetni -tájékoztatott az eseményről Arató Balázs. 

free.previewÖtödik részéhez érkezett el a Freeport beszélgetéssorozat, ez alkalommal újra visszatérünk a műgyűjtés tematikához és a részvevőkkel saját gyűjtési szokásaikról fogunk beszélgetni -tájékoztatott az eseményről Arató Balázs. 

Miért kezdtek el gyűjteni? Mennyire tudatosak építik a kollekciójukat? Mit, miért és mikor vásárolnak általában? Természetesen a beszélgetésen a személyes élmények mellett az általános tapasztalatokra is kiváncsiak leszünk, hiszen érdekel minket az, hogy egy gyűjtő hogyan látja a hazai kortárs műtárgypiac helyzetét, mi az, ami jól működik és mi az, amin javítani lehetne, illetve, hogy mit gondol a Kádár-rendszer és a műgyűjtés viszonyáról. Hogyan hatottak a gyűjtésre az előző rezsim sajátosságai? Érezzük-e ennek még valamiféle hatását? Igyekszünk szót ejteni arról is, hogy a meghívott gyűjtők miben látják az előremenetel lehetőségét, hogyan gondolkodnak a hazai műgyűjtés jövőjéről.

 

A beszélgetés résztvevői:

– Gerendai Károly, műgyűjtő

– Konok Tamás, képzőművész, műgyűjtő

– Rechnitzer János, műgyűjtő

– Szűcs Ferenc, műgyűjtő

 

Moderátor: Kocsis Katica, esztéta

 

Az Inventio Arts Freeport sorozat sajátossága, hogy az eddigi praxissal ellentétben, a közönség nem csak a beszélgetés után, hanem már az esemény előtt írott formában kérdéseket tehet fel az adott témával kapcsolatban, melyet elektronikus formában elküldhet, így azok az esemény során, ahogy azt a kérdező szeretné, névvel vagy név nélkül fognak elhangzani.

A kérdéseket erre a címre várják, legkésőbb szeptember 23 12.00 óráig:

Arató Balázs – balazs@inventioarts.hu

 

2013. szeptember 23., kedd, 18:00-20:00

Freeport 5.

INVENTIO ARTS, műtermek és iroda

1027 Budapest, Jurányi u. 1-3., III. emelet

 

https://www.facebook.com/events/292177877633750/

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.