2024.szeptember.09. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2014. november 21-én lezárult az AAA AUTO Csoport többségi részesedésének eladása

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/85754"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image4_273.preview.jpg" border="0" width="235" height="47" /></a></span>Tegnapelőtt lezárult az AAA AUTO Csoport többségi részesedésének az Abris Capital Partners által történt felvásárlása. Az Abris 220 millió euróért 95 százalékos részesedést szerzett a Csoportban. Az összeget már át is utalták az eladónak.

image4 273.previewTegnapelőtt lezárult az AAA AUTO Csoport többségi részesedésének az Abris Capital Partners által történt felvásárlása. Az Abris 220 millió euróért 95 százalékos részesedést szerzett a Csoportban. Az összeget már át is utalták az eladónak.

image4 273.previewTegnapelőtt lezárult az AAA AUTO Csoport többségi részesedésének az Abris Capital Partners által történt felvásárlása. Az Abris 220 millió euróért 95 százalékos részesedést szerzett a Csoportban. Az összeget már át is utalták az eladónak.

„A többségi tulajdon értékesítésével kapcsolatos tranzakció tegnap lezárult, és ezzel a Csoportnak új többségi részvénytulajdonosa van. Az elkövetkező hónapokban a Csoport terjeszkedésére fogunk koncentrálni, elsősorban Lengyelországra összpontosítva," mondta Karolína Topolová, az AAA AUTO vezérigazgatója.

A tranzakciót jóváhagyta a Cseh Köztársaság, Szlovákia, Ukrajna és az Oroszországi Föderáció versenyhivatala is.

További fontos adatok a tranzakcióval kapcsolatban:

  • Az AAA AUTO alapítója, Anthony James Denny, az AAA AUTO Csoportban lévő teljes részesedését eladta.
  • Más kisebbségi tulajdonosok szintén értékesítették részvényeiket.
  • Az Abris segíteni fogja az AAA AUTO Csoport lengyelországi (2015) és romániai (2016-2017) terjeszkedését.
  • A Csoport az idei évben 63.500 autó értékesítését tervezi a közép-kelet-európai régióban. A társaság az idei évben már elérte a 2013-as értékesítési számot, november 17-ig 56.646 autót adtak el.
  • Az Abris azon dolgozik, hogy az AAA Csoportban 100 százalékos részesedést szerezzen. Az AAA Auto Csoport azon kisebbségi tulajdonosai, akik fel szeretnék ajánlani részesedésüket megvételre az Abris Capital Partners-nek, 2014. december 31-ig Lenka Zajickovához fordulhatnak e-mailben (lenka.zajickova@aaaauto.cz).

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.