2024.szeptember.01. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2014. szeptember 12-13-14. Józsefvárosi Sör és Örömzene Fesztivál

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/83346"><img class="image image-preview" src="/files/images/söröm.preview.jpg" border="0" width="468" height="208" /></a></span>Szeptember 12-14-ig igényes magyar koncertekkel és a kézműves sörkultúra találkozásával búcsúzhatunk a nyártól a Palotanegyed Fesztivál záróakkordjaként megrendezett, ingyenes belvárosi rendezvényen, a Józsefvárosi Sör és Örömzene Fesztiválon. <p> 

söröm.previewSzeptember 12-14-ig igényes magyar koncertekkel és a kézműves sörkultúra találkozásával búcsúzhatunk a nyártól a Palotanegyed Fesztivál záróakkordjaként megrendezett, ingyenes belvárosi rendezvényen, a Józsefvárosi Sör és Örömzene Fesztiválon.

 

söröm.previewSzeptember 12-14-ig igényes magyar koncertekkel és a kézműves sörkultúra találkozásával búcsúzhatunk a nyártól a Palotanegyed Fesztivál záróakkordjaként megrendezett, ingyenes belvárosi rendezvényen, a Józsefvárosi Sör és Örömzene Fesztiválon.

 

A három hónapos Palotanegyed Fesztivál idén is óriási sikerrel zajlik a fővárosi lakosok és a fővárosba látogatók körében. A több száz programelemet; világ-, komoly-, nép, jazz- és popzenei koncerteket, színházi, vers és bábszínházi előadásokat, utcai és mutatványos performance-okat, kiállításokat, gyerekprogramokat magába foglaló rendezvénysorozat Vörös Éva PR menedzser tájékoztatása szerint a Józsefvárosi Önkormányzat 40 millió forintos támogatásának köszönhetően valósulhat meg idén negyedik alkalommal.

 

A Múzeumkertben többek között a Mystery Gang és Péterfy Bori, Ferenczi György és a Rackajam, a Téka, a Magonc és a Buborék együttes lépnek színpadra. Lesz fényfestés és bőséges gyerekprogram kínálat. Az elmaradhatatlan sörfőzdék találkozója, a kézműves és gasztronómiai vásár zsibongása és utcazenészei töltik meg élettel a Palotanegyed tereit, utcáit.

 

Szeptember 12-14-én, a Józsefvárosi Sör és Örömzene Fesztiválon, ismét felpezsdül a Palotanegyed kulturális és művészeti élete. Ezúttal hazánk legnépszerűbb világzene, blues, jazz, rockabilly és gyerekzene előadóival valamint rezesbandáival várják a szórakozni vágyókat a Múzeumkertbe.

Pénteken 14 órától rézfúvósok izzítják be a nagyszínpadot, majd a Tóth Evelin Trió, Ferenczi György és a Rackajam valamint a The Bits Beatles emlékzenekar utcabálja zárja a péntek estét. Hétvégén már 11 órától kezdődnek a programok.

Szombaton a Magonc 120 fős zenekara indítja a napot, délután pedig ismét hallhatjuk a Kathy- Horváth Lajos, Érdemes Művész, hegedűművész vezette Józsefvárosi Zenekart, melyet a Magyar Vista Social Club világzene koncertje és a Józsa Tamás Blues Band követ. Ezen a napon lesz a Téka együttes lemezbemutató koncertje is.

Vasárnap kezdésként a Buborék együttes szórakoztatja a kicsiket sokszínű és minőségi saját szerzeményű gyerekdalaikkal, a délután folyamán pedig többek között még a Fourtissimo Jazz Orchestrát és a Bazseva zenekart hallhatjuk. Az est fénypontja a nemzetközi színtéren is elismert rockabilly csapat, a Mystery Gang produkciója lesz, akik ezúttal Péterfy Borival közösen érkeznek, hogy egy fergeteges koncerttel, táncolható ritmusokra zárhassuk a fesztivált. A három hónapon keresztül zajló kulturális programözönt a Magyar Nemzeti Múzeum fényfestésével koronázzuk.

 

A színpadi produkciók mellett a hétvégén 11-től 22 óráig egész napos programok várják a kikapcsolódni vágyó családokat, kicsiket és nagyokat egyaránt. Ha már rockabilly koncert is lesz, akkor vintage stílus mindenekfelett: a fesztiválon régi autók kiállítását is megtekinthetjük, miközben a gyerekek a régi játékok játszóterét fedezhetik fel, a játékos felnőttek pedig snapszer és sakk partyn vagy a Palota SörKupán vehetnek részt. Az összművészeti fesztiválnak ezúttal is elmaradhatatlan része a Szabó Ervin téren zsibongó kézműves vásár, valamint a Palotanegyed tereit, utcáit betöltő kiváló minőségű kézműves sörkülönlegességek széles választéka. A GasztroZene Sétány utcazenészei a Szabó Ervin téren felállított pódiumon teremtenek retro hangulatot.

 

Egész napos programok péntek, szombaton, vasárnap 11.00 – 23.00.

Múzeumkert, Szabó Ervin tér, Múzeum utca:

GasztroZene Sétány – utcazene pódium, Palota Kupa játék, Régi autók kiállítása, Snapszer és sakk party, Régi játékok játszótere, Gasztronómiai és kézműves vásár, Utcai éttermek, sör gasztro.

Mikszáth Kálmán tér, Krúdy Gyula utca, Reviczky utca, Ötpacsirta utca:                

Utcai éttermek, sör gasztro, Fényfestés és térzene, Anno Budapest Platz, Söröskorsó börze.

 

A Józsefvárosi Sörfesztivál szeptember 12-14 között, a Mikszáth Kálmán téren, a Krúdy Gyula, Reviczky és Ötpacsirta utcán túl, a Múzeum utcába is beköltözik. A rendezvény számos hazai kézműves és nemzetközi sörkülönlegességgel várja a malátarajongókat, melyhez idén ősszel a legnépszerűbb budapesti utcai éttermek és sörpubok is csatlakoznak. A rendezvényen kiosztásra kerül a „Fesztivál Söre díj" a látogatók szavazatai alapján, és szeptember 12-én, pénteken, ismét lesz „Sörömök" napja, ahol a vendégek 50%-os kedvezménnyel kóstolhatnak söröket a kijelölt standoknál.

 

A rendezvény összes programelemére a belépés díjtalan!

 

A június 21-től szeptember 14-én tartó Palotanegyed Fesztivál kulturális, turisztikai, gasztronómiai, interaktív eseményei kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy az ide látogatók megízleljék a Palotanegyed egyedi hangulatát, építészeti-, kulturális-, kulináris- és egyéb értékeit, saját szemükkel tapasztalhatják, hogy Józsefváros valóban újjáépül.

A programsorozatot a Józsefvárosi Önkormányzat megbízásából a JóHír Józsefvárosi Nonprofit Kft. szervezi a helyi civil szervezettel (Civilek a Palotanegyedért Egyesület – CAPE) együttműködésben.

 

2014. szeptember 12-13-14.

Józsefvárosi Sör és Örömzene Fesztivál

Múzeumkert – Szabó Ervin tér – Múzeum utca – Mikszáth Kálmán tér – Krúdy Gyula utca

Reviczky utca – Ötpacsirta utca.

 

www.facebook.com/Palotanegyed

www.europabelvarosa.hu

 

Lantai József

 

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.