2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2015. szeptember 11-13. között ismét lesz Magyar Népdal Napja

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/94180"><img class="image image-preview" src="/files/images/NÉPDAL.preview.jpg" border="0" width="468" height="318" /></a></span>2014-ben rendezték meg első alkalommal a Magyar Népdal Napját Martonvásáron. (lásd: <a href="http://euroastra.hu/node/83325">http://euroastra.hu/node/83325</a> és <a href="http://euroastra.hu/node/83292">http://euroastra.hu/node/83292</a>)  A hagyományaink megőrzésére, felvirágoztatására életre keltett esemény oly nagy sikert aratott, hogy a szervezők úgy döntöttek, idén is megrendezik az eseményt, immár egy egész hétvégén, szeptember 11. és 13. között! <p> 

népdal.preview2014-ben rendezték meg első alkalommal a Magyar Népdal Napját Martonvásáron. (lásd: http://euroastra.hu/node/83325 és http://euroastra.hu/node/83292)  A hagyományaink megőrzésére, felvirágoztatására életre keltett esemény oly nagy sikert aratott, hogy a szervezők úgy döntöttek, idén is megrendezik az eseményt, immár egy egész hétvégén, szeptember 11. és 13. között!

 

népdal.preview2014-ben rendezték meg első alkalommal a Magyar Népdal Napját Martonvásáron. (lásd: http://euroastra.hu/node/83325 és http://euroastra.hu/node/83292)  A hagyományaink megőrzésére, felvirágoztatására életre keltett esemény oly nagy sikert aratott, hogy a szervezők úgy döntöttek, idén is megrendezik az eseményt, immár egy egész hétvégén, szeptember 11. és 13. között!

 

Péntek este a Virtuózok lépnek fel.

Az ország legkiválóbb komolyzenei tehetségei a klasszikus zenei produkciók mellett számos meglepetéssel készülnek a magyar népdalokhoz kapcsolódóan is.

Szombaton egész nap programokkal várják az érdeklődőket.

A délelőtti óvodások műsorát és a Veszprémi Kabóca Bábszínház előadását a délutáni Alma Együttes koncertje koronázza meg. Ezután az idősebbek nosztalgiázhatnak az LGT Emlékzenekar zenéire, amit Rúzsa Magdi és a ByTheWay koncertje követ, akik szintén belecsempészik műsorukba a népdalt is. A napot pedig retró diszkó zárja Dj Lottersszel.

 

Vasárnap délelőtt a Langaléta Garabonciások köszöntik a látogatókat, amit a Dalárdatalálkozó követ dinnyésiekkel, tordasiakkal, pázmándiakkal, székesfehérváriakkal és váliakkal. Fellép a járás településeinek polgármestereiből (alpolgármestereiből, jegyzőiből, képviselőiből) alakult kórus is, amely az idei Utazás kiállításon való fellépése után kizárólag a martonvásári színpadon látható.

 

Ha valaki mégsem teheti meg, hogy eljön Martonvásárra, az figyelje a Dankó Rádiót, mert aznap élő közvetítéssel jelentkezik a Magyar Népdal Napjáról.

A helyszínről közvetíti majd a „Martoni ebédhez szól a nótát", amit Kacsó Hanga („páva" győztes), a Csík zenekar és vendége Presser Gábor, a Tata Helyőrség Zenekar – "Gyep-show"-ja, valamint a néptáncban egyedülálló produkciót alkotó Fitos Dezső Társulat követ.

A Népdal Napját a népzene ínyencei Rendhagyó Prímástalálkozóval zárják, itt lesz többek között Herczku Ági, Lakatos Róbert, Vizeli Balázs, Bede Péter és még sokan mások.

 

Jegyárak:

Felnőtt napijegy: 1.500 Ft

Gyerek/nyugdíjas napijegy: 800 Ft

Valamint 3 napos bérletek.

 

Aki teheti, vonattal érkezzen, hiszen a rendezvény helyszíne 5 percnyi kényelmes sétára van a vasútállomástól. Vonatok óránként több alkalommal közlekednek Budapest, ill. Székesfehérvár irányából és kevesebb, mint 30 perc alatt érkeznek meg. Aki szereti a népdalokat, a népzenét, jöhet ZENEVONATTAL. Elég, ha indulását vasárnap Budapestről (Déli PU) 11 óra 10 perckor vagy 15 óra 10 perckor induló vonatra időzíti, nem fog csalódni!

 

www.magyarnepdalnapja.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.