2024.szeptember.11. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A pornó leleplező veszélye – Bese atya pornó – Bese módra

4 perc olvasás
Figyelem, figyelem! Közeleg a "Szent Képmutatás" című tragikomédia premierje! Főszerepben: Bese Atya Gergő, avagy "Képmutató-pap-man"! Láthatják, ahogy hősünk nappal prédikál, éjjel pedig... nos, inkább ne spoilerezzünk! Tanulság az, hogyan NE nézzünk pornót egy fél-igazi szakértőtől! Felejthetetlen jelenetek: "A bűn sötétjében" - avagy hogyan felejtsünk el villanyt kapcsolni. "Szeresd felebarátodat" - Bese atya egyedi értelmezésében. "Rejtett kamera a gyóntatófülkében" - amikor a bűnbocsánat visszaüt. "Ne fogd másokra a kamerát" -és annak használatát SE mert ciki lehet. Figyelmeztetés: A film megtekintése után előfordulhat, hogy másképp tekint majd a kedves olvasó az erkölcsi prédikációkra. Az alkotók nem vállalnak felelősséget az esetleges hitbéli válságokért és hirtelen jött nevetőrohamokért! A feltörekvő szégyen érzetét pedig pír nélkül élje meg minden kedves olvasó ha az, véleménye szerint amúgy is arcpirító - mint szerintünk is.
moral and scandal by bese powered by euroastra hu
Pornó nézése veszélyes lehet – avagy a leleplezés szomorúsága Bese módra

Ahogy mondani szokták, a pornó nézése komoly következményekkel járhat. Nemcsak a lelki életünket és kapcsolatainkat mérgezi meg – legalábbis ezt mondják a morális fáklyavivők – hanem könnyen ott találhatjuk magunkat egy hírcsatorna főcímében, ami nem feltétlenül a legelőnyösebb profilunkat mutatja be. A legfrissebb példát nem más, mint Bese Gergő szolgáltatja, aki mostantól nemcsak szószéki beszédei miatt lesz emlékezetes, hanem egy különleges felvétel miatt is, ami minden bizonnyal nem szerepelt az életrajzában.

Az egyházi hívek számára persze Bese a morális tisztaság hirdetője volt, a hívők lelki vezetője, aki nem mellesleg igen szigorúan ítélte el a homoszexualitást és mindenféle „erkölcstelenséget.” De, mint ahogy az lenni szokott, az igazán komoly erkölcsi tanítások gyakran a tükör előtt dőlnek meg. És mi lehetne hitelesebb tükör, mint egy kémkamera?

A pornó veszélyeiről régóta prédikálnak: hogy megrontja a lelket, eltorzítja a valóságérzékelést, és megnehezíti a tiszta, őszinte emberi kapcsolatokat. De az igazi veszély itt nem is annyira a pornó maga, hanem az, hogy valaki közben lebukik – és itt Bese a legújabb példaképünk ebben a műfajban. Mert ki gondolta volna, hogy a modern technika és egy pár rejtett kamera képes ilyen „igazságszolgáltatást” hozni?

Bese egyébként egészen kreatív módon tette magát az egyház szuperhősévé – aki, mint kiderült, saját titkos kettős életével is megküzdött. De hát nincs ezzel semmi baj! Még a legszentebb hősöknek is van gyenge pontja, igaz? Csak kár, hogy ez a gyenge pont nem egy bibliai idézet vagy erkölcsi dilemma volt, hanem egy szexvideó, amiért még Pókember is irigykedne.

A pornó leleplező veszélye – Bese Atya pornó Bese módra

Hölgyeim és uraim, figyelem! Egy újabb hős bukott el a Nagy Pornó Háborúban! Bese -inmáron pornó atya –  Gergő, az erkölcs bajnoka, a szexuális puritanizmus utolsó mohikánja most bizonyította be nekünk, hogy a pornó valóban veszélyes… de nem úgy, ahogy ő gondolta.

Ki hitte volna, hogy a prédikáció és a privát pornónézés ilyen remekül megfér egymás mellett? Bese atya nyilván jobban értette a “szeressétek felebarátotokat” parancsolatot, mint bárki más. Elvégre ő aztán tényleg nagyon szerette őket – főleg amikor senki sem látta.

De ne legyünk igazságtalanok! Bese csak a saját tanításait követte. Hiszen mindig is azt mondta, hogy a bűn sötétben történik. Ő pedig bizonyította, hogy ez igaz – csak épp elfelejtette kikapcsolni a villanyt.

Az egyház most biztosan büszke lehet új szuperhősére: Képmutató-man! Nappal erkölcscsősz, éjjel pornósztár. Kinek kell már Pókember, amikor itt van nekünk Bese atya, aki egyszerre harcol a bűn ellen és gyakorolja azt?

De ne aggódjunk, a történet tanulsága egyértelmű: a pornó tényleg veszélyes. Főleg, ha közben valaki titokban filmre vesz. Szóval legközelebb, amikor prédikálni akarsz a szexuális erkölcsökről, először nézz körül, nincs-e rejtett kamera a közelben. Vagy még jobb: próbáld ki az őszinteséget! Bár az kétségtelenül kevésbé izgalmas, mint egy jó kis kettős élet.

Végezetül egy jó tanács minden leendő morális vezetőnek: ha már mindenképp pornót akarsz nézni, legalább ne hirdesd közben, hogy milyen bűnös dolog. Vagy ha mégis, hát győződj meg róla, hogy senki sem vesz fel közben. Mert mint Bese atya esete mutatja, a legnagyobb veszély nem a pornóban rejlik – hanem abban, ha lebuksz vele.

Az egész ügy tanulsága, hogy tényleg jobb lenne, ha inkább a valósággal és nem a képmutatással foglalkoznánk. A pornó persze még mindig káros, de talán nem annyira, mint az álszentség és az erkölcsi fölényesség. És ha valami, akkor ez az eset ékes példája annak, hogy nem a pornónézés a legnagyobb probléma – hanem az, ha valaki közben pont az erkölcsösséget próbálja ránk erőltetni.

Szóval legközelebb, amikor valaki azt mondja, hogy „ne nézz pornót, mert veszélyes lehet”, emlékezzünk Bese történetére. Mert valóban veszélyes lehet – különösen, ha közben valaki éppen titokban figyel minket.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.