2024.szeptember.30. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Egy hentes vallomása – döbbenetes…

2 perc olvasás
Ez a levél olyan szatirikus stílusban íródott, sajnos a valóságot tükrözik. Az élelmiszeripar, különösen a tömeggyártásra épülő húsipar valóban használ különböző adalékanyagokat, mint például a szójafehérje vagy emulgálószerek, hogy a termékek textúráját és állagát javítsák, valamint hogy olcsóbban előállíthatók legyenek. A műbelek és a különböző adalékanyagok szintén a modern ipari élelmiszer-előállítás részei.
a hentes vallomasa euroastra hu by ai
A HENTES LEVELE

“Képzeld el, az egyik szemem sír, a másik meg nevet. Én, a 150 kilós, kemény parasztgyerek, aki 1984 óta hentes, most elmondom, miért hagytam abba a szakmát. Nem, nem azért, mert elfújt a szél, mint egy 45 kilós Barbi babát, hanem azért, mert amit a hentesiparban láttam, az még az én acélos lelkemet is megrázta.

Képzeld csak el: ott vagyok, vágom a húst, mint egy profi, de közben jön a soluprat, tejpor meg a szójafehérje, mintha valami varázsital lenne. Csak épp a hús helyett használják őket. Komolyan, miért kellene hússal dolgozni, amikor egy kémiai anyag jobban megtartja a vizet, mint egy szivacs, és még sütés-főzés közben se adja ki? És persze, te meg csak nyelsz, és azon tűnődsz, miért érzed magad úgy, mintha az angol ködöt is meginnád a felvágott után.

És tejpor, barátom! Komolyan, mit keres tejpor a kolbászban? Hát persze, mert ezzel állítják be a fehérjetartalmat. Húspótló, persze, nehogy véletlenül túl sok igazi hús kerüljön a termékbe. Meg a szójafehérje, az igazi csoda: ez aztán húspótló a drágább cuccokhoz, hogy te még véletlenül se kapj többet, mint egy jó adag adalékanyagot.

És akkor jönnek a műbelek, amik olyan jól néznek ki, hogy még te is azt hiszed, milyen jól meg van füstölve a virsli, amíg le nem húzod a celofánt. Bravó! Művészet, nem? De ne aggódj, a zsírt nem fogod látni, mert az emulgálószer gondoskodik róla. Csak épp a szájpadlásodon ragad meg, hogy emlékeztessen, mit is eszel valójában.

Szóval mi a megoldás?

Menj ki a falura, és vegyél húst a helyi hentestől. Kerüld a multikat, mert ott úgyis csak kísérleti nyúlnak néznek, aki bármilyen szemetet megeszik, mert „ócsó”. De hát, végül is, te tudod, hiszen ki ne akarna olcsón hulladékot majszolni, nem igaz?”

aláírás: a már nem hentes

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.