2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A 2010-es eHealth Week bemutatja a rendszerek összekapcsolhatóságát: a nyertesek a paciensek.

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/37432"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_166.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="43" /></a></span> <p>A betegeket állítja a középpontba a 2010. március 15-18 között Barcelonában megrendezésre kerülő Health IT Konferencia, és annak a rendszerek összekapcsolhatóságát demonstráló bemutatója. Ezen interaktív módon szemléltetik az egészségügyi informatikai rendszerek interoperabilitásának előnyeit. </p><p>

 image1 166.thumbnail

A betegeket állítja a középpontba a 2010. március 15-18 között Barcelonában megrendezésre kerülő Health IT Konferencia, és annak a rendszerek összekapcsolhatóságát demonstráló bemutatója. Ezen interaktív módon szemléltetik az egészségügyi informatikai rendszerek interoperabilitásának előnyeit.

 image1 166.thumbnail

A betegeket állítja a középpontba a 2010. március 15-18 között Barcelonában megrendezésre kerülő Health IT Konferencia, és annak a rendszerek összekapcsolhatóságát demonstráló bemutatója. Ezen interaktív módon szemléltetik az egészségügyi informatikai rendszerek interoperabilitásának előnyeit.

A bemutató eseményein – amelyek azt hivatottak bemutatni, hogy milyen jelentős fejlődés történt Európában a zökkenőmentes egészségügyi ellátás érdekében, a megfelelő időben, megfelelő információ eljuttatatására irányuló törekvések megvalósításában – kormányzati döntéshozók és iparági vezető szakemberek is részt vesznek.

A most debütáló egészségügyi informatikai rendszerek és berendezések fejlesztői játékra invitálják az eHealth Konferencia résztvevőit, amelyben ők, mint képzeletbeli betegek végigkövethetik a kórtörténetükkel és kezelésükkel kapcsolatos információ klinikai útját, és láthatják, hogy miként kapcsolódik egymáshoz minden egyes lépés az összehangolt egészségügyi láncban.

A betegközpontú megközelítés lehetővé teszi a konferencia résztvevőinek, hogy személyes élmény során tapasztalhassák meg az IHE (Integrating the Healthcare Enterprise – az egészségügyi informatikai rendszerek összekapcsolhatóságát segítő nemzetközi kezdeményezés) által kifejlesztett, az informatikai rendszerek összekapcsolhatóságát segítő keretrendszer előnyeit.

A rendszerek összekapcsolhatóságának bemutatója Barcelonában mindezek mellett számos példát is prezentál az Európában sikeresen működő, egyre növekvő számú IHE-alapú elektronikus beteg kód (electronic patient record, EPR) projektek közül. Az egészségügyi szakemberek szerte Európában egyre nagyobb számban élvezik a betegekkel kapcsolatos információkhoz való gyors hozzáférés előnyeit; ezek az adatok ugyanis bármikor, bárhonnan elérhetőek függetlenül attól, hogy az eredeti információ hol került be a rendszerbe.

Bemutatkozik a konferencián egy az IHE struktúra szerint Olaszország Veneto tartományában működő rendszer, amelyben az egymással összekapcsolt egységek összegyűjtik azokat a beteghez tartozó elektronikus egészségügyi adatokat, amelyek a hagyományos rendszerekben egyébként szétszóródnak az egészségügyi szolgáltatók, kórházak és magánklinikák között.

Egy másik, Spanyolországban, Katalóniában működő projekt az IHE profilokat használó nyílforrású fejlesztések előnyeit demonstrálja. A technológia és az emberek összekapcsolásával foglalkozó nonprofit Continua Health Alliance (Continua Egészségügyi Szövetség) és az IHE pedig bemutatja egy, a hatékonyabb betegellátás érdekében létrehozott, az egészségügyi rendszerekkel szorosan együttműködő technológiai öko-rendszer előnyeit.

A rendszerek összekapcsolhatóságának bemutatója március 15-én délután kezdődik és 17-e estig tart. Részt vesznek az eseményen a következő forgalmazók és IHE tagok: 3M Engineering, Microsoft, Agfa, Alert, Philips, Fujifilm, Costaisa, DBMotion, GEHC, Intersystems, ITH-iCoserve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.