2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Marco Polo néven hazánkban is elérhetővé váltak a külföldön már népszerű tematikus fedezeti alapok

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/37520"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/marcopolo.thumbnail.jpg" border="0" alt="Az alap névadója: Marco Polo" title="Az alap névadója: Marco Polo" width="74" height="100" /></a><span style="width: 72px" class="caption"><strong>Az alap névadója: Marco Polo</strong></span></span>Magyarországon újszerű és egyedi befektetési lehetőséget mutatott be a Reálszisztéma Zrt., amellyel a hagyományos befektetési alapokhoz képest jóval nagyobb mozgástérrel rendelkező fedezeti alapok révén a kockázatmentes hozamokat meghaladó eredményeket céloz meg hazánk egyik legrégebben alapított alapkezelő társasága.</p><p>

az alap névadója: marco poloAz alap névadója: Marco PoloMagyarországon újszerű és egyedi befektetési lehetőséget mutatott be a Reálszisztéma Zrt., amellyel a hagyományos befektetési alapokhoz képest jóval nagyobb mozgástérrel rendelkező fedezeti alapok révén a kockázatmentes hozamokat meghaladó eredményeket céloz meg hazánk egyik legrégebben alapított alapkezelő társasága.

az alap névadója: marco poloAz alap névadója: Marco PoloMagyarországon újszerű és egyedi befektetési lehetőséget mutatott be a Reálszisztéma Zrt., amellyel a hagyományos befektetési alapokhoz képest jóval nagyobb mozgástérrel rendelkező fedezeti alapok révén a kockázatmentes hozamokat meghaladó eredményeket céloz meg hazánk egyik legrégebben alapított alapkezelő társasága.

Az újfajta befektetési lehetőséggel adott esetben még csökkenő tőzsdei árfolyam mellett is pozitív hozam érhető el, hiszen e konstrukcióban a törvény által megengedett módon árfolyam emelkedésre és csökkenésre egyaránt pozíciót vehetnek fel a befektetők. Az alap által megcélzott – az állampapírokét lényegesen meghaladó – hozam évi 15-20%, amelyhez minimum három, de optimális esetben 5 év a javasolt befektetési időtáv.

Bakács Tamás — az Alapkezelő több mint tíz éves kkülföldön szerzett tapasztalattal rendelkező — portfólió menedzsere szerint az újjonnan bemutatott Marco Polo befektetési alap egyedülálló hazánkban, mivel a globális trendek figyelembevételével gondozza a befektetők pénzét, kiemelt figyelmet szentel a befektetésekre legnagyobb hatást gyakorló jövőbeli makrogazdasági tényezőknek. ?Ez az alap arra spekulál, hogy az olaj és ipari ásványkészletek kimerülőben vannak, ezért árfolyamuk emelkedni fog. Ezzel összefüggésben a megújuló energiaforrásokat kutató-, felhasználó-, és forgalmazó vállalatok papírjaiba is befektet." ? emeli ki a korábban a Baillie Gifford-nál 15 milliárd dolláros össztőkét képviselő energiával kapcsolatos részvények elemzését és portfolió kezelését vezető pénzügyi szakember.

?Származtatott ügyletek alkalmazásával – mint például áresésre való spekulációval, közismert nevén short pozíciókkal ? elérhetjük, hogyy a portfolió rizikója még magas hozamkitűzés mellett is csak közepes maradjon.  Mivel a bankoknál elérhető betéti kamatok folyamatosan csökkennek, az alapnál megcélzott 15-20%-os hozam attraktív befektetési lehetőséget ígérhet." ? emeli ki a befektetői szempontból lényeges cé?lokat a portfólió menedzser.

Az újfajta befektetési filozófiát képviselő alap abban az időszakban jelenik meg hazánkban a piacon, amikor a pénzügyi válságból történő kilábalás első jelei a hazai befektetők körében is fokozzák a újdonságra való fogékonyságot, ugyanakkor óvatos lépésekre intenek. Megnövekedett az igény a közepes kockázatvállalás mellett is magas hozamkitűzést lehetővé tevő befektetési lehetőségek iránt, amelyek sorában kiemelt figyelem irányulhat a Reálszisztéma új termékére.

További információk a http://www.rbroker.hu/ oldalon találhatók a pénzpiaci újdonságról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.