2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Samsung TV lakástrendek

4 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/37650"></a></span> <span class="inline inline-left"><a href="/node/37646"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/3DFullHD.thumbnail.JPG" border="0" alt="3DFullHD" title="3DFullHD" width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>3DFullHD</strong></span></span> <p>A Műcsarnokban a Lakástrend és Design Kiállításon mutatkoztak be Európában először a Samsung - a Lakástrend kiállítás kiemelt támogatója - egyedi technológiájú 3D LED TV-i.</p><p>

 3dfullhd3DFullHD

A Műcsarnokban a Lakástrend és Design Kiállításon mutatkoztak be Európában először a Samsung – a Lakástrend kiállítás kiemelt támogatója – egyedi technológiájú 3D LED TV-i.

 3dfullhd3DFullHD

A Műcsarnokban a Lakástrend és Design Kiállításon mutatkoztak be Európában először a Samsung – a Lakástrend kiállítás kiemelt támogatója – egyedi technológiájú 3D LED TV-i.

3dfullhd3DFullHDÉlethű 3D képek még kétdimenziós tartalomból is, rendkívül vékony képernyőn interaktív funkciókkal.A kiállításon a 3D televíziók mellett megtekinthettük a 3D Blu-ray lejátszókat, innovatív háztartási berendezéseket, továbbá a legújabb mobil telefonokat és fényképezőgépeket is.

a20.thumbnailLCD TV, LED TV feltételezem mindenki előtt ismertek a kifejezések, azért néhány szóban nézzük meg mi a különbség. Az LCD televíziók háttérvilágítással és LCD kijelzővel működnek. Egy képpont folyadékkristályokkal feltöltött három kamrából áll, melyeket polarizálnak. A LED technológia hasonló, az eltérés a háttérvilágításban található. A LED lámpák a készülék szélein helyezkednek el és fényük vezetőrendszer segítségével tölti be a képernyőt. A régi doboz formájú készülék már a múlté, az új generációs televíziók néhánya a fejlesztők és designerek jóvoltából már akár műalkotásnak is tekinthető.

b20.thumbnailA Samsung továbbra is vezető szerepet tölt be a szórakoztató elektronikai iparágban, köszönhetően fejlesztéseinek és igen széles termékpalettájának. „Sikerünket a jelenlegi 3D mozifilmek fogadtatására alapozzuk, illetve azokra a vásárlókra, akik az „új dimenziót" otthonuk kényelméből kívánják élvezni." -nyilatkozta BooKeun Yoon a Samsung Electronics Visual Display üzletágának elnöke. „A Samsung teljes körű 3D megoldás egyrészt új dimenzióba helyezi a tartalmat és egy a korábbinál sokkal gazdagabb képi világot teremt. A Samsung a világ vezető elektronikai vállalataként egyszerre dobja piacra a 3D Full HD flatpanel TV sorozatát a Blu-ray lejátszókkal és házimozi rendszerekkel." 
 
A Samsung a 3D technológia vezető cégévé nőtte ki magát, köszönhetően a 3D TV-k széles palettájának, a saját gyártású 3D szemüvegeknek és a 3D lejátszóknak, illetve a tartalomszolgáltatókkal kötött együttműködésének. A 7-es sorozatú LCD és LED TV-k, illetve a 8-as sorozatú LED TV érkezik elsőként a BD-C6900-as Blu-ray lejátszóval márciusban a 3D sorozatból. Később kerül piacra a 9-es LED, a 7-es Plazma és a HT-C6930W házimozi-rendszer. A Samsung új 3D készülékei gyakorlatilag megjelenésük előtt sikert arattak, hiszen a CES kiállításon megkapták a CES legjobbja és a „CES Innovation Honoree Award" díjat.
 
b%20(1)3.thumbnailA Samsung 3D termékeiben található saját fejlesztésű 3D processzor és emitter több 3D szabvánnyal is együttműködik, legyen szó akár HD kész vagy full HD tartalomról, vagy a Blu-ray szövetség „Blu-ray 3D" szabványáról. Azért, hogy a hagyományos tévéműsorokat is 3 dimenzióban lehessen élvezni, a Samsung 3D processzora konvertáló technológiával rendelkezik, amely a kétdimenziós tartalmat azonnal 3 dimenzióssá alakítja, számítógép nélkül. Be lehet állítani a mélység szintjét és a világosságot egy élő focimeccshez is, ezáltal a mérkőzés részeseinek érezhetjük magunkat. És mindezt a teljes színskála megjelenítése mellett élvezhetik a nézők, ami egy eddig még nem látott csodálatos élményt teremt.
b%20(2)4.thumbnailA Samsung korábbi innovatív design-megoldásaira építve 2010-ben még keskenyebb szegélyű, szálcsiszolt kávájú készülékeket mutatott be ezüst és fekete színben. A Samsung emellett megalkotott egy új négylábú állványt is, mellyel a Televízió még inkább bútorra hasonlít. A  Touch of Color design króm élekkel bármely nappalihoz illik.

b%20(3)1.thumbnailEnergiahatékonysági szempontból a Samsung LED televíziói a fenntarthatóság szigorú, legmagasabb követelményeinek is megfelelnek.

A Samsung Electronics 3D Full HD tévéi, házimozirendszerei és Blu-ray lejátszói 2010 márciusában már kaphatóak lesznek Európa-szerte, így a Samsung lesz az első cég, mely Full HD tartalmat kínál vásárlóinak Magyarországon is.

http://www.samsung.com/

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.