2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Banki változások 2010-ben a magyar kkv-k hitelfelvétele és finanszírozása érdekében

5 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/37761"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Commerzbank.thumbnail.gif" border="0" width="100" height="100" /></a></span>Az idei évben alaposan átrendeződhet a hazai kis- és középvállalkozói banki piac, a cégek jelentős része elgondolkodik majd a bankváltáson - véli Lovas Emese, a Commerzbank Zrt. üzletfejlesztési igazgatója. </p><p>

commerzbank.thumbnailAz idei évben alaposan átrendeződhet a hazai kis- és középvállalkozói banki piac, a cégek jelentős része elgondolkodik majd a bankváltáson – véli Lovas Emese, a Commerzbank Zrt. üzletfejlesztési igazgatója.

commerzbank.thumbnailAz idei évben alaposan átrendeződhet a hazai kis- és középvállalkozói banki piac, a cégek jelentős része elgondolkodik majd a bankváltáson – véli Lovas Emese, a Commerzbank Zrt. üzletfejlesztési igazgatója.

A pénzpiaci források befagyásának szorításából szabaduló hitelintézetek jó része a szakember szerint továbbra is rendkívül óvatosan közelít majd a hazai vállalkozói körhöz, más hitelintézetek számára ugyanakkor újra  fontossá válhat a kkv-szektor. A vállalkozások figyelme azon bankok felé fordulhat, amelyek újra felvállalják a szektor finanszírozását, ám emellett teljes  szolgáltatási körben  és  pénzügyi menedzsmentben is segítik partnereiket.

 

A kedvező hitelkihelyezés miatt érdekeltek a kkv-k a bankváltásban

Az ügyfelekért folytatott versenyben bizonyosan előnyt élveznek majd azok a hitelintézetek – köztük a Commerzbank Zrt. is -, amelyek 2009-ben sem állították le a hitelkihelyezéseiket, hiszen nem telik el idő a korábban felfüggesztett folyamatok újraindításával, illetve nem sérült az ügyfelek bizalma a bank irányában. A fenntartott állomány kezelése kapcsán a Commerzbank kellő tapasztalatokat szerzett a gazdasági válság cégekre gyakorolt hatásainak kezelésében, így felkészülten, érdemi tanácsokkal várja az új ügyfeleket is. Különösen fontos lesz a megfelelően rugalmas, a korábbi kockázati mutatók átalakítását esetenként meghaladó értékelések alkalmazása, hiszen az elmúlt év gazdasági lassulása miatt a vállalkozások éves mérlegbeszámolói meglehetősen sötét képet festenek majd – kellő tapasztalattal a hátunk mögött könnyebben észrevesszük azokat az értékeket és számszaki összefüggéseket, amelyek  arra utalnak, hogy az adott vállalat jövőbeni hatékony működése biztosított – vélekedik Lovas Emese.

Személyesség, egyéni ügyfélkezelés ami számít

A Commerzbank szolgáltatásai a kkv-k számára gyors megoldási lehetőséget kínálnak, hiszen a cégre szabott pénzügyi ajánlatok – a különösen nehéz gazdasági környezetben – jelentősen egyszerűsítik a vállalkozások vezetőinek munkáját, stabilizálják a céget. Ez az elképzelés teljes összhangban van az anyabank által megfogalmazott stratégiával, amelynek legutóbbi elismerését a Focus Money gazdasági magazin felmérése jelentette. A világhírű gazdasági lap a német pénzintézetek vállalati ügyfeleit kérdezte a banki szolgáltatások minőségéről és a pénzintézeti ügykezelésről, szakmai kompetenciákról. Mindennek alapján 2010-ben a Commerzbank lett a német kis- és középvállalkozások legjobb pénzintézeti partnere. A lap a banki szolgáltatás minősége, az ügyfelek kiszolgálása, a pénzügyi tanácsadás szakértelme, a források, állami támogatások kezelése alapján felállított 100 pontos listáján a Commerzbank 98,5 pontot kapott, ami rekordnak számít a felmérés történetében. A vizsgálat során a megkérdezettek értékelték a telefonon és a bankfiókban nyújtott szolgáltatás mellett a pénzintézet munkatársainak szakmai hozzáértését is. A több mint 11 pénzintézet közül a legjobb értékelést a Commerzbank érte el a pénzintézet munkatársainak tanácsadói felkészültsége, a legjobb kommunikációs megoldások, a szolgáltatások minősége és a bank finanszírozási politikájának, a munkatársak finanszírozási szaktudásának köszöntően.

„A kis- és középvállalkozások támogatásának sarkalatos pontjai: a kockázat csökkentése, a gyors hitelkihelyezés, hitelbírálat és a jó hitelcél meghatározása. Komplett beruházási projektek esetében nem az idő, hanem a teljes körű tanácsadás és a tudatos odafigyelés számít"- emeli ki Lovas Emese.

A partner „ismerete", a kölcsönös bizalom mind a bank, mind az ügyfél számára kiszámíthatóvá teszi a kapcsolatot, amely kockázatcsökkentő tényezőként, cégre szabott feltételekben jelentkezik egy finanszírozási ügylet kapcsán. „Ennek egyik legjobb példája az elmúlt időszakból: ha az adott cég a bank szakértőivel együttműködött, akkor az árfolyammozgásoknak érzékenyebben kitett ügyfeleink jelentős részénél sikerült időben kockázatcsökkentő megoldást találni például. fedezeti ügyletek alkalmazásával. Pénzben is mérhető eredményről van itt szó, hiszen ebből kifolyólag e cégeknek most nem kell veszteséget elkönyvelniük"-  mondta a Commerzbank üzletfejlesztési igazgatója.

A gyors hitelbírálat és -kihelyezés jelentősen növeli a kis- és középvállalkozások esélyét ahhoz, hogy időben megragadjanak egy-egy kínálkozó üzleti lehetőséget, vagy – forgóeszközhitelkeret révén – felgyorsíthassák a pénzforgalmat a vállalkozáson belül. A Commerzbank tavaly ősszel bevezette a „zöldfolyosós" hitelbírálatot  is, melynek során a bank megfelelő minősítésű ügyfeleinek legfeljebb 500 millió forintos hitelkérelmeit 5 munkanapon belül elbírálja.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.