2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A labdazsonglőrök megint itt vannak — A Harlem Globetrotters Budapesten és Veszprémben

2 perc olvasás
   <p><strong><span class="inline inline-left"><a href="/node/37905"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/0y9a06541.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>A kosaras legendák nem először járnak Magyarországon, de korában is nagy számú érdeklődő előtt léptek pályára, és várhatóan 2010. március 23-án és 24-én sem lesz ez másképp.</strong></p><p>

  

0y9a06541.thumbnailA kosaras legendák nem először járnak Magyarországon, de korában is nagy számú érdeklődő előtt léptek pályára, és várhatóan 2010. március 23-án és 24-én sem lesz ez másképp.

  

0y9a06541.thumbnailA kosaras legendák nem először járnak Magyarországon, de korában is nagy számú érdeklődő előtt léptek pályára, és várhatóan 2010. március 23-án és 24-én sem lesz ez másképp.

A kosárlabda rajongóinak bizonyára örömteli hír, hogy az első mérkőzését 83 éve játszó Harlem Globetrotters 2010. március 23-án ismét Budapestre (24-én pedig Veszprémbe) érkezik. A csapat mulatságos elemekkel tűzdelt meccsei minden alkalommal rengeteg nézőt vonzottak Magyarországon is, ezért most időben szólunk, mert információink szerint még kapható jegy a Pap László Sportarénában este hétkor kezdődő showra.

A csapat játékosai valóban a kosárlabda zsonglőrei. Aki még nem látta őket, hiába kosarazik, elképzelni sem tudja, mit lehet kosárlabdával művelni. Hihetetlen zsákolások, parádés csapatjáték, és fantasztikus trükkök jellemzik világhírű kosárlabda showt. A Harlem első mérkőzését 1927. január 7-én játszotta, akkor még "Saperstein's New York Globetrotters" néven, managerük, Abe Saperstein után. Csak 1930-ban vették fel a Harlem New York Globetrotters nevet, hogy a fekete kultúra mekkájának számító Harlem további hírnevet hozzon a fekete játékosoknak.

Az első mérkőzést még csak 300 néző előtt játszották, az Illinois állam béli Hickleyben, de ismertségük rohamosan nőtt, nem csak az Egyesült Államokban, hanem a világon is. Volt rá példa, hogy hetvenötezer néző előtt játszottak és népszerűségükre jellemző, hogy már 1934-ben túl voltak az ezredik meccsen.

Bár a Harlemet sokszor éri a vád, hogy nem „igazi" kosárlabdát játszanak, ők soha nem riadnak meg attól, ha nem a szokásos ellenfelükkel kell showjukat bemutatni, így válaszként a vádakra gyakran hívják ki a csúcson lévő nemzeti csapatokat, akiket általában sikerül is az ujjuk köré csavarni.

Szöveg és fotó: Steiner Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.