2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

ITB – Internationale Tourismus Börse, Berlin, 2010. március 10-14. — Magyar stand

5 perc olvasás
<p align="justify"><span class="inline inline-left"><a href="/node/37928"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/turizmus_0.thumbnail.jpg" border="0" width="67" height="100" /></a></span>45. alkalommal került megrendezésre Berlinben a világ egyik legnagyobb turisztikai vására, az „Internationale Tourismus Börse" (ITB) március 10-14. között. A vásáron idén 180 ország 11.000 kiállítója mutatja be turisztikai kínálatát, a várhatóan mintegy 200.000 látogatónak. Magyarország az idei évben is rendkívül impozáns, 308 m<sup>2</sup>-es standdal képviselteti magát, a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében.</p><p align="justify">

turizmus 0.thumbnail45. alkalommal került megrendezésre Berlinben a világ egyik legnagyobb turisztikai vására, az „Internationale Tourismus Börse" (ITB) március 10-14. között. A vásáron idén 180 ország 11.000 kiállítója mutatja be turisztikai kínálatát, a várhatóan mintegy 200.000 látogatónak. Magyarország az idei évben is rendkívül impozáns, 308 m2-es standdal képviselteti magát, a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében.

turizmus 0.thumbnail45. alkalommal került megrendezésre Berlinben a világ egyik legnagyobb turisztikai vására, az „Internationale Tourismus Börse" (ITB) március 10-14. között. A vásáron idén 180 ország 11.000 kiállítója mutatja be turisztikai kínálatát, a várhatóan mintegy 200.000 látogatónak. Magyarország az idei évben is rendkívül impozáns, 308 m2-es standdal képviselteti magát, a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében.

A nemzeti standon a Magyar Turizmus Zrt. mellett 30 hazai turisztikai szolgáltató vonultatja fel kínálatát. A standon kiemelt attrakcióként jelenik meg Pécs 2010 – Európa Kulturális Fővárosa és a 2011-re meghirdetett Egészségturizmus Éve. A látogatókat az Agrár Marketing Centrum különleges magyar ételekkel, a Wekler pincészet pedig borkóstolóval várja, valamint a minden évben népszerű kürtőskalács sem fog hiányozni a magyar standról. Az érdeklődők ezen kívül kipróbálhatják a Herendi porcelánfestést, de lesz Rubik-kocka és busó maszk bemutató is.

Magyarország ITB-n való megjelenésére az MT Zrt. plakátkampánnyal is felhívja a figyelmet. Az akció keretében Berlinben 20 – Budapestet és a Balatont népszerűsítő – óriásplakát és több mint 200 – a magyar fővárost, a magyar tengert és Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosát hirdető – city light plakát került kihelyezésre. Az MT Zrt. ezen kívül a berlini főpályaudvar bevásárló részében, két helyen, 5-5 képernyőn megjelenő Budapest-Balaton-Pécs hirdetéssel is invitálja az utazókat a magyar stand felkeresésére, illetve magyarországi utazásra.

Magyarország ITB-n való nagyszabású turisztikai bemutatkozásának alkalmából Berlinbe utaztak a turizmus állami irányításának képviselői: Dr. Kovács Miklós az Önkormányzati Minisztérium turisztikai szakállamtitkára, Mohácsi József (MSZP) és Kovács Ferenc (FIDESZ) országgyűlési képviselők, az Országgyűlés Sport és Turisztikai Bizottságának tagjai, Rusznák Imre, a Budapest-Közép-Dunavidéki Regionális Idegenforgalmi Bizottság (RIB) elnöke, Horváth András, a Közép-Dunántúli RIB elnöke, Dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, Szűcs Balázs, az MT Zrt. marketingigazgatója és Dr. Walkó Miklós, a Zrt. elnöki tanácsadója. A delegáció tagjai, valamint Sztojanovits Kristóf, az MT Zrt. németországi külképviseleteinek vezetője az ITB keretében turisztikai szolgáltatókkal (pl. Holland Utazási Irodák Szövetsége, ADAC német autóklub) és a média képviselőivel folytattak tárgyalásokat. Az ITB-n a magyar standot megtisztelte jelenlétével Dr. Somogyi Zoltán, az UNWTO főtitkár-helyettese is.

Március 10-én a magyar stand ünnepélyes megnyitója után a szakemberek több újságírónak és TV stábnak nyilatkoztak hazánk turisztikai kínálatáról. Délután a nemzeti standra látogatott Ernst Burgbacher turizmusért is felelős német államtitkár, aki megbeszélést folytatott a magyar szakemberekkel.

Este a berlini Magyar Nagykövetség épületében került sor a minden évben hagyományosan megrendezett magyar est és fogadásra, több mint 300 vendég részvételével. Az est házigazdái Dr. Peisch Sándor nagykövet és Dr. Kovács Miklós turisztikai szakállamtitkár voltak. Az esemény keretében került sor egy magyar-német képzőművész házaspár kiállításának megnyitójára is. A fogadás kulturális és gasztronómiai kínálata Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa projekt jegyében zajlott.

Másnap, március 11-én a német parlament idegenforgalmi bizottságának delegációját fogadták a magyar szakemberek a nemzeti standon. A program további részeként Dr. Peisch Sándor nagykövet és a magyar szakemberek megbeszéléseket folytattak az Österreich Werbung képviselőivel, továbbá a nemzeti standon tárgyalások zajlottak többek között a Deutsche Post, a Novasol, a REWE és a Germanwings szakembereivel. Az utolsó szakmai napon, március 12-én is folytatódtak a szakmai tárgyalások az MT Zrt. képviselői és a német turisztikai szakma képviselői között, a hétvégén pedig a nagyközönséget várják turisztikai információkkal.

Az ITB a szervezők reményei szerint lendületet ad az ágazat fejlődésének, amelyet az elmúlt időszakban a nemzetközi gazdasági válság következtében visszaesés jellemzett. A kiállításon való részvétel szakértők szerint ezért is kötelező minden olyan ország számára, amely a nemzetközi turisztikai piacon jelen kíván lenni.

Sztojanovits Kristóf elmondta, hogy az első három nap tárgyalásai alapján a hangulat optimista Magyarország tekintetében, valamint, hogy a nagy utazásszervező vállalatok első három havi előzetes foglalási adatai bizakodásra adhatnak okot, különösen a balatoni régió esetében.

Németország továbbra is Magyarország legjelentősebb küldőpiaca. A 2009. évi – előzetes – statisztikai adatok szerint tavaly 511.700 német vendég érkezett Magyarországra, akik 2.120.200 vendégéjszakát töltöttek el a hazai kereskedelmi szálláshelyeken.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.