2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Innovációs központot hoz létre a Magyar Telekom és a Cisco

3 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/37999"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/cisco_2.thumbnail.jpg" border="0" width="80" height="100" /></a></span>  <p align="left"><em>A központ a hálózati technológiák tesztelése mellett a videóra, az együttműködési technológiákra és a virtualizációra épülő innovatív megoldások bemutatását szolgálja.</em></p><p align="left">

cisco 2.thumbnail 

A központ a hálózati technológiák tesztelése mellett a videóra, az együttműködési technológiákra és a virtualizációra épülő innovatív megoldások bemutatását szolgálja.

cisco 2.thumbnail 

A központ a hálózati technológiák tesztelése mellett a videóra, az együttműködési technológiákra és a virtualizációra épülő innovatív megoldások bemutatását szolgálja.

A Magyar Telekom és a Cisco bejelentette, hogy a Cisco technológiáira épülő innovációs központot hoznak létre. A központ tevékenysége azokra az IP alapú hálózati megoldásokra – így a videóra, együttműködéses megoldásokra és adatközponti virtualizációs technológiára – fókuszál, amelyek egyre inkább meghatározó szerepet játszanak a vállalatok működésében.

Tények:

  • A központ feladatköre egyebek között a hálózati technológiák tesztelésére, a Magyar Telekom vállalati ügyfeleit célzó szolgáltatások fejlesztésére, valamint demó- és képzési tevékenységekre terjed ki. A központ munkájába a Magyar Telekom rendszermérnökei és termékfejlesztési szakértői is bekapcsolódnak.
  • A tervek szerint a központot a legújabb Cisco technológiákkal szerelik fel, így egyebek mellett a Cisco TelePresence virtuális tárgyaló, a Cisco Webex együttműködéses platform, a Cisco Unified Communications egységes kommunikációs rendszer, a Cisco UCS egységes adatközponti megoldás, valamint a legújabb fizikai biztonsági és videó-felügyeleti rendszerek kapnak helyet.
  • A fejlesztőközpontnak a Magyar Telekom leányvállalataként működő KFKI Hun utcai épülete ad otthont. A KFKI Cisco Gold partneri illetve Cisco TelePresence Authorized Technology Provider partneri minősítéssel rendelkezik.
  • A központban felállításra kerülő Cisco TelePresence tárgyaló révén a szakemberek a világ több mint 200 városával teremthetnek kapcsolatot és férhetnek hozzá a Cisco nemzetközi termék- és szolgáltatásfejlesztési szakértői erőforrásaihoz.
  • Az innovációs központ várhatóan nyár elején kezdi meg a működését. A központban folyó munkára épülő első szolgáltatások a Magyar Telekom várakozásai szerint már 2010-ben megjelenhetnek a piacon.

Idézetek:

            „Az innováció régóta központi szerepet játszik a Magyar Telekom stratégiájában, így az elmúlt években számos egyedülálló informatikai és távközlési szolgáltatással jelenhettünk meg a hazai piacon. A Ciscóval való együttműködésünknek köszönhetően a lakossági és a vállalati ügyfeleink a legújabb hálózati technológiák és megoldások előnyeiben részesülhetnek." – mondta Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója.

            „A közös munka révén már eddig is számos újdonság látott napvilágot, így például az elmúlt évben a Magyar Telekom a Cisco technológiára épülő menedzselt együttműködési szolgáltatásokat mutatott be. A most bejelentett innovációs központ az új szolgáltatások fejlesztéséhez és piacra jutásának felgyorsításához járul hozzá." – emelte ki György László, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.