2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Piackutatás az osztrákok utazási szokásairól, a 2010-es várakozásokról

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/38092"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image7_9.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="84" /></a></span>A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete összefogva más turisztikai képviseletekkel, az osztrákok utazási szokásait és az idei szezonra vonatkozó piaci várakozásokat feltáró <strong>reprezentatív felmérés</strong> elkészítésére adott megbízást Ausztria piacvezető közvélemény-kutató intézetének.</p><p> 

image7 9.thumbnailA Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete összefogva más turisztikai képviseletekkel, az osztrákok utazási szokásait és az idei szezonra vonatkozó piaci várakozásokat feltáró reprezentatív felmérés elkészítésére adott megbízást Ausztria piacvezető közvélemény-kutató intézetének.

 

image7 9.thumbnailA Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete összefogva más turisztikai képviseletekkel, az osztrákok utazási szokásait és az idei szezonra vonatkozó piaci várakozásokat feltáró reprezentatív felmérés elkészítésére adott megbízást Ausztria piacvezető közvélemény-kutató intézetének.

 

 A nemzetközi Gallup Intézet osztrák partnere, a Karmasin Piackutató (http://www.karmasin.at/) által végzett kutatás első eredményei március 18-án, egy bécsi sajtótájékoztató keretében kerültek prezentálásra a szaksajtó és Ausztria vezetői touroperátorai körében. A felmérésben résztvevők válaszaiból az osztrákok töretlen utazási kedve rajzolódik ki.

A megkérdezettek fele idén is tervez szabadságot, s akik utaznak, azok közel 80 százalékban külföldet tervezik megcélozni. A külföldre tervezett utazások közül az egyénileg szervezett utak a preferáltak, tíz osztrák turistából idén 6 egyénileg szervezi és bonyolítja le külföldi nyaralását. A többség (49%) egyetlen, – 4 napnál hosszabb – főszabadságot tervez, míg a válaszadó osztrákok 33 százaléka tervezi, hogy 2010-ben 4 napnál hosszabb időre és többször utazik külföldre.

 A turisztikai termékeket tekintve az Ausztriából érkező utazók leginkább a vízparti üdülést részesítik előnyben (61%), amelyet népszerűségben a kulturális turizmus (34%) és a városlátogatás (26%) követ. Egy külföldi célország kiválasztásánál a legjelentősebb döntési tényezők között játszik szerepet a szép természeti környezet, a közbiztonság, a tisztaság és higiénia, valamit a jó ár-érték arány. Bíztató eredményre jutott a kutatás az osztrákok költekezési terveit illetően, miszerint a megkérdezettek 83 százaléka idén többet, illetve legalább annyit tervez szabadsága alatt költeni, mint tavaly: 10-ből 7 osztrák fejenként 2000 euró alatti összeget tervez külföldi pihenésére kiadni. (A kutatás eredményei április első felében kerülnek teljes körűen összefoglalásra, amelyet az MT Zrt. ausztriai képviselete nyilvánosságra hoz majd a képviseleti honlapon.)

Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai képviseletének vezetője a sajtótájékoztató keretében arról tájékoztatta az újságírókat, hogy a válság ellenére az osztrák beutazó forgalom hazánkban tavaly igen kedvezően alakult: a hazai kereskedelmi szálláshelyeken az év egészében folyamatosan és dinamikusan nőtt az osztrák vendégéjszakák száma. A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai tevékenységéről és a piaci folyamatokról részletes beszámoló olvasható a külképviseleti honlapon, ahonnan letölthetőek a piaci tevékenység alapját képező stratégiai dokumentumok is: http://www.ungarn-tourismus.at/sarok/index.php.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.