2024.július.24. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Őrangyalok a győri Anya-, Csecsemő- és Gyermekotthonban

4 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/38351"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/orangy.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="22" /></a></span>Mintegy 150 gyermekjátékot adtak át ajándékként 2010 március 25-én a győri Anya-, Csecsemő- és Gyermekotthon számára a Provident Pénzügyi Zrt. győri fiókirodájának munkatársai. A játékokat önkéntesként maguk a dolgozók gyűjtötték össze az elmúlt három hónap folyamán. Az átadó ünnepség illeszkedik a vállalat országos Őrangyal Programjához, melynek keretében a tavasz folyamán 5,000 darab játék talál majd gazdára 25 gyermekintézményben.</p><p>

orangy.thumbnailMintegy 150 gyermekjátékot adtak át ajándékként 2010 március 25-én a győri Anya-, Csecsemő- és Gyermekotthon számára a Provident Pénzügyi Zrt. győri fiókirodájának munkatársai. A játékokat önkéntesként maguk a dolgozók gyűjtötték össze az elmúlt három hónap folyamán. Az átadó ünnepség illeszkedik a vállalat országos Őrangyal Programjához, melynek keretében a tavasz folyamán 5,000 darab játék talál majd gazdára 25 gyermekintézményben.

orangy.thumbnailMintegy 150 gyermekjátékot adtak át ajándékként 2010 március 25-én a győri Anya-, Csecsemő- és Gyermekotthon számára a Provident Pénzügyi Zrt. győri fiókirodájának munkatársai. A játékokat önkéntesként maguk a dolgozók gyűjtötték össze az elmúlt három hónap folyamán. Az átadó ünnepség illeszkedik a vállalat országos Őrangyal Programjához, melynek keretében a tavasz folyamán 5,000 darab játék talál majd gazdára 25 gyermekintézményben.

 

A győri ünnepséggel egy időben mintegy 250 darab játékot kap a szombathelyi Szivárvány Óvoda és a nagykanizsai Szivárvány Egységes Módszertani Intézmény a szombathelyi, illetve a zalaegerszegi munkatársaktól.

Az Őrangyal Program keretében a Provident dolgozói gyermekintézmények számára gyűjtenek és adományoznak játékokat. Az országos program ötletét két korábbi akció, egy székesfehérvári és egy miskolci kollégák által szervezett játékgyűjtés adta. Előbbi a helyi kórház, utóbbi a gönci gyermekotthon javára zajlott nagy sikerrel. Ezek modelljét emelte most a vállalat országos szintű kezdeményezéssé, melynek során elsőként a budapesti Heim Pál Gyermekkórház Ápolási osztálya kapott ajándékba mintegy 100 gyermekjátékot. A több mint 500 főtől eddig összegyűlt 5.000 játék egy része új, egy része jó állapotban lévő, „megkímélt" darab. Főleg plüssállatokból jelentős a játékállomány, de található a csomagban készségfejlesztő játék, kifestő, kisautó és társasjáték egyaránt. A kedvezményezett intézményeket a munkatársak helyszínenként közösen választják ki helyi gyermekotthonok, gyermekkórházak, sérült gyermekek otthonai közül, melyek – korábbi akciók révén – már ismerik a Providentet adományozóként.

Dr. Vargáné Réti Edit, a győri Anya-, Csecsemő- és Gyermekotthon vezetője elmondta, hogy az otthonban élő valamennyi gyermeknek igyekeznek lehetőséget biztosítani arra, hogy korosztályuknak megfelelő játékokkal játsszanak.

A gondozó-nevelő tevékenység egyénre szabott és tervszerű. 0-tól 18 éves korig próbálnak teljes körű ellátást és megfelelő körülményeket nyújtani a gyermekeknek, figyelembe véve az egyéni sajátosságokat és igényeket, ami nem mindig egyszerű. Ezért is segíti munkájukat minden ajándék, adomány.

„A gyerekeknek, főleg a kisebbeknek mindig nagy öröm az ajándék, a játék, hiszen nekik még nehezebb feldolgozni, hogy nem családban nőnek fel. Ezért nagyon örülünk annak, hogy a hátrányos helyzetű gyermekekre is gondolt az Őrangyal Program, hiszen ők nem kaphatnak máshonnan játékot, csak segítő kezek által. Köszönetünket fejezzük ki a most kapott hasznos játékokért, melyek minden korosztály számára nagy örömet okoznak."

Elek Péter, a Provident régióvezetőjének elmondása szerint a játékgyűjtést a kollégák azért is fogadták nagy örömmel, mert még a rendkívül feszített munkaritmus mellett is gyakorlatilag bárki részt vehetett benne, ugyanis nem kellett egy időben ugyanott lenni azoknak, akik segíteni szerettek volna. „A kollégák számára a hasonló akciók már ismerősek – egy alkalommal egy oxigénhiányból eredő idegrendszeri károsodással született kecskeméti kisfiú gyógykezelésére 1,6 millió (!) műanyag kupakot gyűjtöttünk össze. Jó látni, hogy a kollégák a jótékonysághoz ugyanolyan felelősségteljes, „profi" módon állnak hozzá, mint a munkájukhoz – ez teszi lehetővé a sikereinket mindkét területen."

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.