2024.július.25. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kit érdekel a nép?

3 perc olvasás
  <span class="inline inline-left"><a href="/node/38381"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/PLAKÁT.thumbnail.jpg" border="0" width="70" height="100" /></a></span> <p>A magyarországi szélsőbaloldal úgy döntött, hogy a szocialistákra fog szavazni 2010. április 11-én. Azt írta, azért döntött így, hogy ellensúlyozza a Jobbikkal azonosított Fidesz törekvéseit. </p><p> 

  plakát.thumbnail

A magyarországi szélsőbaloldal úgy döntött, hogy a szocialistákra fog szavazni 2010. április 11-én. Azt írta, azért döntött így, hogy ellensúlyozza a Jobbikkal azonosított Fidesz törekvéseit.

 

  plakát.thumbnail

A magyarországi szélsőbaloldal úgy döntött, hogy a szocialistákra fog szavazni 2010. április 11-én. Azt írta, azért döntött így, hogy ellensúlyozza a Jobbikkal azonosított Fidesz törekvéseit.

 

Nem tudom, mekkora kő esett le a szocialisták szívéről a bejelentés hallatán. Csak azt tudom, hogy a döntés „antifasiszta meggyőződés diktálta ésszerűségből" született, és a Marx Károly Társaság, a Május 1. Társaság, a Kádár János Baráti Kör, a Magyar Egyesült Baloldal, a Munkáspárt 2006, valamint a magát társadalmi szervezetként nyilván tartó Attac írta alá. A szélsőbaloldal – akárcsak Mesterházy Attila – a „magyar Mussolinit" látja Orbán Viktorban. Nem az számít, hogy a Fidesz elnöke határozottan kiállt a demokratikus szabadságjogok védelmében, a szélsőségekkel szemben, középpontba állította a munkahelyteremtést, és kilátásba helyezte a közpénzekkel visszaélők elszámoltatását.

Az sem számít, hogy gátak háruljanak el a nemzeti fejlődés útjából, a határainkon kívül élő honfitársaink pedig ne érezzék magukat idegennek. Hanem az számít, hogy ez a politika ne valósulhasson meg. Ha ugyanis sikeresnek bizonyulna, vagy legalábbis részeredményeket hozna, bebizonyosodhatna, hogy nem a multiknak lefekvő lakájpolitikában tárul föl a szebb jövő lehetősége, hanem egy olyan demokratikus társadalmi koalícióban, amelyet ma a Fidesz-től remélnek az emberek.

 Nem biztos, hogy reményük valóra válik, maradéktalanul biztosan nem. Jöhet kiábrándulás is, ha az ígéretek nem válnak tettekre. De az biztos, hogy az MSZP-t a választók túlnyomó többsége éppen tettei alapján nem akarja látni sem többé, köztük olyanok sem, akiket aligha lehet jobboldali hajlamokkal vádolni. Ők azok az antifasiszták, akik nem mossák össze a fasisztákat a demokratákkal, a népben pedig nem csőcseléket látnak, hanem embereket. No, de szélsőbalosainkat miért is érdekelnék a tények? Hiszen ők évek óta a „fasiszta veszélyre" hivatkozva tagadták meg, hogy szembeszálljanak az MSZP-vel a TB privatizálásával, a kettős állampolgárság elutasításával, Gyurcsány és Bajnai megélhetési válsághoz vezető „konvergencia programjával" kapcsolatban.

 Kiszolgálták az MSZP és az SZDSZ neoliberális politikáját, amely egy milliós mélyszegénységhez, három millió létminimum alatt élőhöz, s további három millió létminimum közeli szinteken tengődőhöz vezetett. Mit nekik megélhetés, lakhatás, szociális biztonság, társadalmi igazságosság, nemzeti fejlődés, emberibb jövő?! Kit érdekel a nép? „Szavazz az MSZP-re!" – hirdetik. Nem kell változás, jó ez, ahogy van! Csak fasizmus ne legyen belőle. Nem számít, hogy pontosan az a neoliberális politika hajtja a vizet a szélsőjobboldal malmára, amelyet az MSZP képvisel. Sebaj, szavazz az MSZP-re!

                                                                                   Simó Endre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.