2024.augusztus.13. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Megjelent az Xperia PLAY – a világ első PlayStation minősítésű okostelefonja

9 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/47481"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/xperia.thumbnail.jpg" border="0" alt="Xperia PLAY" title="Xperia PLAY" width="100" height="97" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Xperia PLAY</strong></span></span> <p>Az Xperia<sup>TM</sup> PLAY a PlayStation játékélményét ötvözi a legújabb androidos okostelefon-technológiával. A szupergyors grafika és a kifejezetten e célra gyártott játékvezérlők a legteljesebb okostelefonos játékélményt biztosítják. A Sony Computer Entertainment és a vezető játékgyártók a megjelenés pillanatától kínálják legkeresettebb játékaikat, melyek fizetés ellenében az Android<sup>TM</sup> Marketről tölthetők le.</p><p>

 xperia playXperia PLAY

Az XperiaTM PLAY a PlayStation játékélményét ötvözi a legújabb androidos okostelefon-technológiával. A szupergyors grafika és a kifejezetten e célra gyártott játékvezérlők a legteljesebb okostelefonos játékélményt biztosítják. A Sony Computer Entertainment és a vezető játékgyártók a megjelenés pillanatától kínálják legkeresettebb játékaikat, melyek fizetés ellenében az AndroidTM Marketről tölthetők le.

 xperia playXperia PLAY

Az XperiaTM PLAY a PlayStation játékélményét ötvözi a legújabb androidos okostelefon-technológiával. A szupergyors grafika és a kifejezetten e célra gyártott játékvezérlők a legteljesebb okostelefonos játékélményt biztosítják. A Sony Computer Entertainment és a vezető játékgyártók a megjelenés pillanatától kínálják legkeresettebb játékaikat, melyek fizetés ellenében az AndroidTM Marketről tölthetők le.

 A Sony Ericsson 2011. február 14-én Barcelonában mutatta be a játékok világát megváltoztató XperiaTM PLAY készüléket, az androidos okostelefonok XperiaTM termékcsaládjának legújabb tagját.

Az XperiaTM PLAY rendelkezik a legkomolyabb felhasználók által igényelt összes okostelefon-funkcióval, miközben magával ragadó játékélményt kínál.

seplayofficial6.thumbnailHa összecsukva használjuk, az androidos okostelefon rendelkezik mindazokkal az előnyökkel, amelyeket a felhasználók a Sony Ericcson XperiaTM okostelefon-családjának tagjaitól már megszoktak. Ezek az előnyök kategóriájuk legjobb szórakoztató élményét nyújtják: az 5 megapixeles fényképezőgépet, a kiváló képet adó, 4 hüvelykes multi-touch képernyőt és a közösségiháló-funkciókat.

A telefon játékvezérlőjének kicsúsztatásával a felhasználók a mobiljátékok új világába léphetnek. A kicsúszthatható játékvezérlőn egy digitális irányítógomb, két analóg érintőgomb, két szélső gomb és a négy PlayStation ikon(kör, kereszt, négyzet és háromszög) található. Az 1Ghz-es Qualcomm CPU-val és beépített Adreno GPU grafikus processzorral rendelkező Snapdragon processzor tökéletesen gördülékeny, 60 fps sebességgel megjelenített, 3D-s mobiljáték-futtatást és webböngészést biztosít minimális energiafelhasználás mellett. Ennek köszönhetően az Xperia PLAY felhasználói hosszú órákon át élvezhetik a játék élményét.

 „A mai nap igen büszke pillanat a Sony Ericsson számára, mivel egy forradalmi termékkel lépünk a piacra. A szórakoztató kommunikációról alkotott képünknek megfelelően az Xperia PLAY örökre megváltoztatja az emberek okostelefonokról és mobiljátékról alkotott elképzeléseit" – nyilatkozott Rikko Szakagucsi, a Sony Ericsson vezérigazgató-helyettese és termékfejlesztési vezetője.

Az XperiaTM PLAY a Gingerbread operációs rendszert (2.3-as verziót), a Google AndroidTM platformjának legújabb verzióját futtatja majd. Emellett az XperiaTM PLAY az első PlayStation Certified, vagyis PlayStation minősítésű eszköz. Ez annyit jelent, hogy hozzáfér a PlayStation® játéktartalmakhoz az idén induló PlayStation® Suite kezdeményezésen keresztül, amelyet a Sony Computer Entertainment jelenleg is fejleszt.

„Örülök, hogy az Xperia PLAY az első piacra kerülő PlayStation minősítésű okostelefon. Az Xperia PLAY egyedülálló élményt nyújt a felhasználók számára, és újabb példája a Sony tudására építő kiváló termékeinknek és szolgáltatásainknak" – tette hozzá Kazuo Hirai, a Sony Corporation hálózati termékek és szolgáltatások csoportjának elnöke.

A Sony Ericsson kulcsfontosságú játékipari kiadókkal kötött szövetséget, hogy széles körű kínálatot nyújtson a piacra lépéssel egy időben és azt követően is. Így már számos listavezető új játékot megkaphatunk az AndroidTM Marketen. Az XperiaTM PLAY készüléken elérhető lesz többek között az EA The Sims 3 és a FIFA10 mobil eszközökre készült változata is. A GLU Mobile/Activision a Guitar Hero játékot kínálja majd, míg a Gameloft kiadványai között szerepel az Assassin's Creed és a Splinter Cell. A Sony Ericsson és a Unity Technologies szövetsége révén a díjnyertes fejlesztői platform használatával folyamatosan kiemelkedő minőségű, 3D-s játékok lesznek elérhetőek.

„Az Xperia PLAY megjelenése nem jöhetett volna létre a Google és a Sony Computer Entertainment szoros együttműködése nélkül. Számos vezető játékgyártó is elkötelezte magát, ami szintén azt mutatja, hogy az Xperia PLAY világszerte teljesíteni fogja a vásárlók régi vágyait" – folytatta Rikko Szakagucsi.

„Az XperiaTM PLAY és a PlayStation minősítésű játékélmény is remek példája annak, milyen innovációt tesz lehetővé a nyílt Android ökoszisztéma" – mondta Andy Rubin, a Google műszaki elnökhelyettese.

Egy előre telepített alkalmazás segítségével a felhasználók egyszerűen megtalálhatják és letölthetik az Xperia PLAY készülékre optimalizált játékokat, hozzáférhetnek a közelmúltban használt játékokhoz és az általuk letöltött játékokra vonatkozó információhoz.

Mit mondanak a partnerek?

Electronic Arts, Travis Boatman, a Worldwide Studios for EA Mobile alelnöke: „Az EA szorosan együttműködött a Sony Ericssonnal, hogy a felhasználók kedvencének számító legkeresettebb játékaink – a The SimsTM 3 és az EA SPORTSTM FIFA 10 – izgalmas verzióit kínáljuk az Xperia PLAY-en. A készülék erre a célra tervezett játékvezérlője biztosítja a játékosoknak mindazt, amire egy focis játékban a legnagyobb szükség van – a tökéletes labdairányítást, a gyors játékosválasztást a pályán, a könnyen kivitelezhető passzolást és még sok mást. Az Xperia PLAY egyedülálló játékvezérlője a The Sims 3-ban is stabil irányítást biztosít, ami teljesen új életszimulációs élményt kínál a termék rajongóinak.  Az Xperia PLAY-en a felhasználók teljesen újfajta módon élvezhetik játékainkat".

Gameloft, Michel Guillemot, elnök:

„Örülünk, hogy a Sony Ericssonnal való együttműködés révén tíz legnépszerűbb játékunkat kínálhatjuk a Sony Ericsson Xperia PLAY bemutatásával egy időben. A Gameloft létrehozása óta az volt az álmom, hogy a videojátékok által nyújtott szórakoztató élmény valódi tömegekhez jusson el. Ezt az álmot váltja valóra az Xperia PLAY megjelenése, mely a mindennapokra szánt, tökéletes okostelefont valódi játékvezérlővel ötvözi, hogy a mobiltelefonokon valaha kínált legtökéletesebb játékélményt nyújtsa. A Gameloft a készülék bevezetését azzal támogatja, hogy az elkövetkező hat hónap során több mint húsz játékát teszi elérhetővé, melyek teljes mértékben kihasználják az eszköz előnyeit".

Glu Mobile, Niccolo de Masi, elnök-vezérigazgató:

„A Glu és a Sony Ericsson stratégiai együttműködése révén a mobileszközök és játék vezető innovátorával kerülhettünk kapcsolatba. Alig várjuk, hogy a Sony Ericsson legújabb készülékein kínált vonzó ajánlatainkkal növelhessük lendületünket a közösségi mobiljátékok terén".

Az induláskor a tartalompartnerek között szerepelnek: 

Sony Computer Entertainment

Digital Chocolate

Digital Legends

Electronic Arts

Fishlabs

Gamehouse

Gameloft

Glu Mobile

Handy Games

Namco Bandai Networks

Polarbit

PopCap

Trendy Entertainment

Unity Tecnologies

További információkat, képeket és videókat a www.sonyericsson.com/mwcnews oldalon talál.

Sony Ericsson XperiaTM PLAY

Kamera          

5.1 megapixeles kamera

Autofókusz

Vaku/Fotó fény

Geotaggelés

Képstabilizátor

Webre feltöltés

Érintésre fókuszál

Video világítás

Videofelvétel

Video blogolás

Zene

Lemezborítók

BluetoothTM sztereó (A2DP)

GoogleTM Music Player

Csengőhangok (MP3/AAC)

PlayNowTM szolgáltatás

Sony Ericsson  zenelejátszó

Sztereó hangszórók

TrackIDTM zenefelismerő alkalmazás

Internet

Android MarketTM*

Könyvjelzők

GoogleTM keresőprogram*

GoogleTM Voice Search*

Pan & zoom

Webböngésző (Webkit)

* Ez a szolgáltatás nem minden piacon elérhető

Kommunikáció

Híváslista

Konferenciabeszélgetések

FacebookTM alkalmazás (az Android MarketTM-ről)

GoogleTM Talk*

Noise Shield

Polifónikus csengőhangok

Kihangosítható készülék

Sony Ericsson TimescapeTM***

TwitterTM alkalmazás (az Android MarketTM-ről)

Vibráló csengés

* Ez a szolgáltatás nem minden piacon elérhető

Üzenetek

Android Cloud to Device üzenetek (C2DM)

Párbeszédek

Email

Google MailTM*

Azonnali üzenetek

Képüzenetek (MMS)

Prediktív szövegbevitel

Hangfelvevő

Szöveges üzenetek (SMS)

Design

Automatikus forgatás 

Billentyűzet (képernyőn, 12 gombos)

Billentyűzet (képernyőn, QWERTY)

Háttérképek

Érintőképernyő

Animált háttérképek

Szórakoztatás

3D játékok

Célra tervezett játékvezérlő

Flash LiteTM

Mozdulattal irányítás

Motion gaming

Rádió (FM)

Video streamelés

YouTubeTM

Szervező

Ébresztőóra

Számológép

Naptár

Dokumentum szerkesztők

Dokumentum olvasók

E-kézikönyv

Repülőgép üzemmód

Google CalendarTM

Google Gallery 3DTM

Végtelenített gomb

Telefonkönyv

Telepítő varázsló

Widget kezelő

Connectivity

3.5 mm-es audio jack

aGPS

BluetoothTM technológia

DLNA Certified

Google LatitudeTM

Google Location Service

Google MapsTM Street View-vel

Media Transfer Protocol támogatás

Micro USB csatlakozó

Modem

Szinkronizálás FacebookTM-kal**

Szinkronizálás Google SyncTM-kel

Szinkronizálás Microsoft Exchange ActiveSync®-kel

Szinkronizálás Sony Ericsson Sync-kel

Nagysebességű USB 2.0 támogatás

Wi-FiTM

Wi-FiTM Hotspot funkcionalitás

*Ez a szolgáltatás nem minden piacon elérhető

** Az eszközre telepített FacebookTM alkalmazás szükséges hozzá

GoogleTM szolgáltatások*

* Ezek a szolgáltatások nem minden piacon elérhetők        

Android MarketTM kliens

GmailTM

Google CalendarTM

Google Gallery 3DTM

Google LatitudeTM

Google MapsTM Street View-val

Google Media Uploader

Google Music PlayerTM

Google Phone-top Search

Google Search widget

Google SyncTM

Google TalkTM

Google Voice Search

Telepítő Varázsló

YouTubeTM

Képernyő

16,777,216 színű TFT

Kapacitív multi-touch

4 hüvelyk

854 x 480 pixel (FWVGA)

Tartozékok     

A dobozban:

  • Sony Ericsson XperiaTM PLAY
  • Akku
  • Sztereó hordozható handsfree
  • 8GB microSDTM memóriakártya
  • Töltő
  • Micro USB kábel töltéshez, szinkronizáláshoz és fájlátvitelhez
  • Felhasználói kézikönyv

Specifikációk 1)2)     

Méret: 119 x 62 x 16 mm

Súly: 175 gramm

Telefonmemória: 400 MB

Memóriakártya-támogatás: microSDTM, akár 32 GB

Memóriakártya a készülékben: microSDTM 8 GB

Operációs rendszer: GoogleTM Android 2.3 (Gingerbread)

Processzor: 1 GHz Scorpion ARMv7

Beszélgetési idő és hálózatok

Beszélgetési idő GSM/GPRS: akár 8 óra 25 perc*

Készenléti idő GSM/GPRS: akár 425 óra*

Beszélgetési idő UMTS: akár 6 óra 25 p*

Készenléti idő UMTS: akár 413 óra*

Beszélgetési idő CDMA2000®: akár 7 óra 40 p*

Készenléti idő CDMA2000®: akár 405 óra*

Játékidő: akár 5 óra 35 p*

MP3 lejátszás: akár 30 óra 35 p*

Hálózatok

UMTS HSPA 800, 850, 1900, 2100

GSM GPRS/EDGE 850, 900, 1800, 1900

UMTS HSPA 900, 2100

GSM GPRS/EDGE 850, 900, 1800, 1900

Színek

Black

White

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.