2024.augusztus.13. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A világon minden második számítógép fertőzött

1 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/47487"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image2_229.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="52" /></a></span> <p><strong>A Panda Security egész világra kiterjedő januári felmérése alapján a vizsgált számítógépek fele fertőzött volt - többnyire trójai programokkal.</strong></p><p>

 image2 229.thumbnail

A Panda Security egész világra kiterjedő januári felmérése alapján a vizsgált számítógépek fele fertőzött volt – többnyire trójai programokkal.

 image2 229.thumbnail

A Panda Security egész világra kiterjedő januári felmérése alapján a vizsgált számítógépek fele fertőzött volt – többnyire trójai programokkal.

Az ingyenes online Panda ActiveScan gyűjtötte adatok alapján minden második gép fertőzött volt, legnagyobb részben trójai programokkal.

image3 159.thumbnail A trójai az a program, amely úgy jut be a gépre, hogy másnak adja ki magát – foglalta össze Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. – Ez a program kifelé rendes, „hasznos" programnak tűnik, de csendben információkat közvetíthet a megalkotója, vagy a „megbízója" felé, illetve egy ún. backdoor lehetőséget is biztosít, ami pontosan azt teszi, mint a neve mutatja: egy hátsó kapun hozzáférést enged a rendszerhez.

– A TOP5-ben már nagyon hosszú ideje képviselteti magát Thaiföld és Tajvan, de Kína, Oroszország és Törökország is fel-felbukkan a legfertőzöttebb országok listáján – tette hozzá Sándor Zsolt. – Hazánk a 16. a listán, ami nem számít kiemelkedő eredménynek, de azért nem rossz.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.