2024.augusztus.13. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

LÁSS CSODÁT! — Új sorozat a Szépművészeti Múzeumban az AEGON Magyarország támogatásával

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/47519"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Aegon%20muveszek%20002.thumbnail.jpg" border="0" alt="Bíró Kriszta" title="Bíró Kriszta" width="100" height="67" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Bíró Kriszta</strong></span></span> <p>Az Aegon Magyarország vezérigazgatója, Zatykó Péter, a műsorok és a díjátadások programjainak ötletadó gazdája, Eszéki Erzsébet és a Szépművészeti Múzeum főigazgatója közös sajtótájékoztatóján ismertette az új Aegon-matinék műsorát és célját. </p><p>

 bíró krisztaBíró Kriszta

Az Aegon Magyarország vezérigazgatója, Zatykó Péter, a műsorok és a díjátadások programjainak ötletadó gazdája, Eszéki Erzsébet és a Szépművészeti Múzeum főigazgatója közös sajtótájékoztatóján ismertette az új Aegon-matinék műsorát és célját.

 bíró krisztaBíró Kriszta

Az Aegon Magyarország vezérigazgatója, Zatykó Péter, a műsorok és a díjátadások programjainak ötletadó gazdája, Eszéki Erzsébet és a Szépművészeti Múzeum főigazgatója közös sajtótájékoztatóján ismertette az új Aegon-matinék műsorát és célját.

Célja a családok bevonása az emberközeli múzeumok világába, hogy közösen élvezni tudják az alkotás örömét a művészetek (irodalom, zene, képzőművészet) által. Az alkotás öröm, és a művészetek újrateremtik a valóságot. Az Aegon évtizedek óta a családok biztosítója, amit a matiné-sorozat támogatásával is bizonyítani szeretne. Teszi ezt annak ellenére, hogy idén 5,6 milliárd forint különadót fizetett be az államnak. Mégsem mond le a kultúra támogatásáról, továbbra is kiosztja évente az irodalmi- és a társdíjat, most pedig kitalálta ezt a családi műsort.

bujtor balázsBujtor BalázsBaán László múzeumigazgató elmondta, hogy 2010-ben félmillió látogatójuk volt, de még barátságosabbá kellene tenni az ilyen intézményeket. Példaképe az amerikai Metropolitan Museum, ahol 500 múzeumpedagógus tevékenykedik, köztük 300 önkéntes teszi vidámmá a látogatást. Most Tettamanti Zsófia fog gondoskodni a családok érdekes foglalkoztatásáról a szombati matinék műsora előtt és után.

A rendezők azt szeretnék, „ha a kisiskolás nézők és szüleik is érzékelnék: meghökkentően új érzelmeket, gondolatokat ébreszthet például egy mese, felolvasás, ha azt továbbszövi egy remek zenész a saját 'nyelvén' zenei improvizációkkal – vagy éppen fordítva, ha a témához választott képek világát egy-egy irodalmi mű és zene egészíti ki, viszi tovább" – mondja Eszéki Erzsébet. „…az új sorozatnál is az újszerű összhatásokra, a különféle művészeti ágak, művészek összjátékára törekszünk. Többféle művészeti ágból kértünk fel művészeket – írókat, színészeket, zenészeket vagy éppen kitűnő animációs filmrendezőt -, olyan alkotókat és előadókat, akik át tudják adni az olvasás, a képnézegetés vagy a zenehallgatás örömét".

fekete-kovács kornélFekete-Kovács KornélA Láss csodát! családi program szombatonként 10-13 óráig tart. 10-től a gyerekek és szüleik ismerkedhetnek az adott témához választott műtárgyakkal, azután 11-kor következik az egyórás műsor. 12-13 óráig a témához kapcsolódik a múzeumi foglalkozás az egész család számára. 

A matinék műsora:

2011. február 19-én

Bíró Kriszta színésznő, Bujtor Balázs hegedűművész és Fekete-Kovács Kornél trombitás-kürtös mesél farsangról, mulatságokról, a színház és a zene rejtelmeiről.

2011. március 19-én téma a ritmus

Fellépnek: Szabó T. Anna költő, M. Tóth Géza animációs filmrendező (Maestro), Herczku Ágnes énekes és Lukács Miklós cimbalomművész.

2011. április 30-án tréfa és játék

Együtt játszanak: Ónodi Eszter színésznő, Lackfi János költő, Dés András ütőhangszeres zenész, Szabó Dániel zongoraművész.

A műsorokat a Fidelio stábja videóra veszi, és akár meg is lehet kapni. A belépés gyerekeknek 14 éves korig ingyenes, a felnőtteknek 900.- forint, hiszen támogatottak a rendezvények.

DOBI ILDIKÓ

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.