2024.augusztus.13. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

UTAZÁS 2011 – a szakma nem pihen!

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/47575"><img class="image image-preview" src="/files/images/nyito_pecsettel.jpg" border="0" width="343" height="107" /></a></span></p><p>A soros EU elnökség kérdéseivel nyit az a konferencia illetve vitafórum, amelyet „Közösen Budapestért" címmel szervez március 3-án, az UTAZÁS kiállítás elsõ napján, a HUNGEXPO és a Turizmus Kft. A térség legjelentõsebb turisztikai vására több érdekes programot is kínál a szakembereknek.   </p>

nyito pecsettel

A soros EU elnökség kérdéseivel nyit az a konferencia illetve vitafórum, amelyet „Közösen Budapestért" címmel szervez március 3-án, az UTAZÁS kiállítás elsõ napján, a HUNGEXPO és a Turizmus Kft. A térség legjelentõsebb turisztikai vására több érdekes programot is kínál a szakembereknek.  

nyito pecsettel

A soros EU elnökség kérdéseivel nyit az a konferencia illetve vitafórum, amelyet „Közösen Budapestért" címmel szervez március 3-án, az UTAZÁS kiállítás elsõ napján, a HUNGEXPO és a Turizmus Kft. A térség legjelentõsebb turisztikai vására több érdekes programot is kínál a szakembereknek.  

Rabák Ferenc kormánybiztos elõadása nyitja a március 3-6-ig nyitva tartó Utazás 2011 szakmai programját a HUNGEXPO-n. Napirenden szerepel még az EU turisztikai portál, a Budapest Airport új terminál nyitása, valamint a Budapest brand és kommunikációs stratégia.  

A fõvárosi fejlesztések megvitatása után a második napon a MUISZ, a Magyar Utazásszervezõk és Utazásközvetítõk Szövetsége szervez elõadásokat a TDM azaz Turisztikai Desztináció Management szervezetek alakulásával, mûködésével kapcsolatban. A TDM rendszer az érintettek széles körének bevonásával a marketingen, illetve az információszolgáltatáson túl a termékfejlesztés és az adott térség összes turisztikával kapcsolatos szakmai és menedzsmentfeladatait ellátja, éppen ezért kiemelkedõ jelentõségû a turizmus fejlesztésében.  

A KSH ez év február 7-én közétett gyorsjelentése szerint a kereskedelmi szálláshelyeken a vendégek és a vendégéjszakák száma 2010-ben közel 2%-kal emelkedett az elõzõ évhez viszonyítva, a szálláshelyek árbevétele folyó áron 4%-kal nõtt. A forgalom 73%-át képviselõ szállodák vendégforgalma mind a tizenkét hónapban élénkült 2009-hez képest, melyben a wellness-szállodák vendégforgalmának fellendülése meghatározó volt, mind a külföldiek, mind belföldiek esetében. Így 2010-ben már feljebb jutott az ágazat a gödör falán, amibe a válság miatt esett, de a vendégforgalom összességében lényegében a 2004. évinek felelt meg  

Az UTAZÁS kiállítás minden esetre jó lehetõséget biztosít a szakmának a „merre tovább?" megvitatására. A térség legnagyobb turisztikai vására ebben az évben optimista hangulatban telhet, ahogy az az észak-német „bátyjára", a február 9-13-ig Hamburgban megrendezett „Reisen"-re is jellemzõ volt.  

Az UTAZÁS-sal együtt zajlik az idén a Budapest Boat Show, a Karaván Szalon és a Port.hu Bringaexpo. Külön említésre méltó az UTAZÁS „betétkiállítása" a Himalája Expo, egy izgalmas francia tárlat a magashegyi népek világáról. A vásár külföldi díszvendége India, a belföldi Gyõr, kiemelt téma pedig az egészségturizmus.  

A Hungexpo 60 ezer fõt meghaladó látogatottságra számít, hiszen a kiállítás-együttes a nagyközönség számára is igazán hasznos: „zsebbe vágó" információkkal, jelentõs kedvezményekkel, értékes nyereményekkel és négy napon át tartó színes programmal várja az érdeklõdõket.  

A kiállítások egy közös belépõvel látogathatók, amelyet érdemes az interneten, 20%-os kedvezménnyel elõre megváltani, így nem csak olcsóbban juthatnak belépõjegyhez, de a sorban állást is elkerülhetik.

A cím ahol a kiállításokról, a programokról és a jegyelõvételrõl részletesen is tájékozódhatnak:   www.hungexpo.hu/utazas
www.hungexpo.hu/boatshow
www.hungexpo.hu/karavanszalon
 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.