2024.július.29. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Helyszíni beszámoló a Miskolci Kocsonyafesztiválról

2 perc olvasás
  <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/47683"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/k4_3.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>Igazi élmény volt a MÁV Nosztalgia Kft. Élményvonatával Miskolcra utazni az Élményvonattal! A korszerű és elegáns vonat szinte röpült velünk 2011.február 19-én a kocsonyafesztiválra. </p><p> 

 

k4 3.thumbnailIgazi élmény volt a MÁV Nosztalgia Kft. Élményvonatával Miskolcra utazni az Élményvonattal! A korszerű és elegáns vonat szinte röpült velünk 2011.február 19-én a kocsonyafesztiválra.

 

 

k4 3.thumbnailIgazi élmény volt a MÁV Nosztalgia Kft. Élményvonatával Miskolcra utazni az Élményvonattal! A korszerű és elegáns vonat szinte röpült velünk 2011.február 19-én a kocsonyafesztiválra.

 

k3 4.thumbnailA   welcome drinket követően a figyelmes személyzet kívánság szerint kávét, teát, üdítőket szolgált fel, hogy kellemesebbé tegye utazásunkat. Az utazás ideje alatt  a fesztiválhoz csatlakozó toto kitöltésén izgulhattunk, hiszen a visszauton a nyertesekre komoly nyeremények vártak. Már a vonaton megkaphattuk a fesztivál kabala- békáját, valamint „kocsonyatallért", amit minősített vendéglátó egységekben lehetett beváltani.

k2 7.thumbnailMegérkezve az idén 11. alkalommal rendezett fesztivál helyszínére az első benyomásunk az volt, hogy hihetetlen tömegeket mozgatott meg az esemény. A miskolciak valóban nagyon szeretik városukat, a látogatókat – idén már 200.000 látogatót vonzottak a gazdag gasztronómiai és kulturális programok, amiket mi a rendelkezésünkre állt néhány óra alatt természetesen nem tudtunk áttekinteni.

k1 26.thumbnailAmit láttunk: rengeteg bodé étellel, itallal, köztük a sok-féle (állítólag 13 -féle ) kocsonya, kemencés lángos, kürtös kalács, óriás marcipán béka, a fesztivál itala a " Korty" sör ( aminek ízharmóniáját az alapanyagokhoz adott tokaji aszúkivonat adja).  Természetesen láttunk sok kézműves árút, köztük a vendégként érkezett hajdúböszörményeikét, rengeteg mindenféle kabala-békát, aminek az a különlegessége, hogy fogyatékkal élők készítették. Láttuk a mohácsi búsók felvonulását ,  néhány óriásbábot, így Potyka Katát, aki feltálalta vendégének a miskolci kocsonyát a benne remegő békával, és valamennyit a két színpad zenei műsorából.

k5 1.thumbnailNem mulaszthattuk el mi sem megkostólni a több féle kocsonyát és izgulni, hogy melyik nyeri meg az ízversenyt.   

  Kár, hogy nem jutott idő több sport- és kultur esemény megtekintésére, én például örömmel kinyomtattam volna magamnak a vizsolyi biblia első oldalát. Na de indult velünk vissza a vonat, ahol hazafele élő zene szórakoztatott bennünket.

Köszönjük a Fesztivál rendezőinek és a  MÁV Nosztagia kft-nek.

Zsifkovics István /Kép: www.kocsonyafesztival.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.